≡ Menu

Kоя диета?

в Uncategorized

Тук съм сложила връзки, към всички диети, които съм направила. Преди да си изберете диета, гледайте филмчето, в което обяснявам какво е диета и защо без нея не може да се отслабне (да се горят мазнини).

Всички диети по-долу са направени на базата на протеинова и ниско въглехидратна диета, така че независимо коя ще изберете, тя дава резултат още през първата седмица. От вас зависи дали ще продължи и след това да дава резултати – не се отказвайте лесно и бързо, а продължете поне 2 седмици.

След като постигнете така желаното отслабване, не се връщайте към старите си хранителни навици, защото отново ще напълнеете. Това НЕ означава цял живот да сте на диета! Не разбира се!

Яжте (след като отслабнете) основно жива, естествена храна (зеленчуци, плодове, месо, риба, варива, сирена, ядки …) при това без да се ограничавате в количеството и винаги ще бъдете красиви и здрави. Е сега, някоя и друга пица или торта 1-2 пъти седмично няма да ви навреди 😉 , но не яжте основно такава храна.

А ето и моите диети 🙂

Протеинова диета
Това е любимият ми хранителен режим за отслабване, защото винаги дава бързи и стабилни резултатите.

Протеинова диета за пълни вегетарианци
Това е като предишната диета, но протеините са само от растителен произход (няма даже яйца, сирене и мляко).

Ниско въглехидратна диета
Това е другото име на протеиновата диета. Все пак в нея има въглехидрати, но от бавните (добрите), които не се трупат като мазнини там, където най-малко искаме.

Диета за отслабване „Миленита” за след като спрете кърменето
Това също е ниско въглехидратна диета, която обаче съобразих с предпочитанията за хранене на приятелката ми Милена (обичам да й казвам Миленита 🙂 ). Тази диета може да се позлва от всички – мъже и жени, независимо дали са кърмили или не ха ха ха 😉 Уточнението за кърменето го сложих, за да не са прави от кърмачки, не че нещо лошо ще им стане, но за всеки случай сложих това условие.

Супер ефикасна диета за бъдещи булки
Това отново е ниско въглехидратна диета, даже клони към липса на въглехидрати, с много протеини – девойката, за която я правих имаше спешна нужда да свали килограми и трябваше да направя драстична диета. Може да се ползва от мъже и жени, нищо че пише че е за бъдещи булки.Като цяло това е доста бърза и драстична диета.

Диета за отслабване „Мимоза”
Още една протеинова ниско въглехидратна диета. При тази диета ефектът не е толкова бърз, защото въглехидратите не са толкова малко, но от друга страна е доста здравословна и не е бърза или драстична. Може да се ползва от мъже и жени.

Диета за бременни
Според мен всяка жена трябва веднага след като разбере, че е бременна да мине на диета, защото по време на бременността се качват много килца, особено, ако жената се упокоява, че има нужда да яде повече заради бебето. Това изобщо не е вярно и затова създадох тази диета за бременни, която в никакъв случай не е драстична и дава насоки кои храни да се ядат, така че след като родите да сте красиви. Като цяло това е храненето, което препоръчвам на всички, които са отслабнали и искат да задържат свалените килограми.

Диета при запек
Това е моят начин да лекувам запека, при мен даде чудесни резултати, при това бързо.

Диета с бюджет 120 лв на седмица за двама души
При тази диета пада голямо ядене, но ще отслабвате, което доказва, че е по-важно какво се яде. Направих тази диета, за да покаже, че здравословното хранене не е скъпо.

Диета за тийнейджъри
Това е диета за подрастващи. Тийнейджърите имат нужда от повече енергия, защото тялото им расте, така че тази диета по-скоро дава ограничения кои храни да се избягват и кои да се консумират без да давам точни количества.

Лятна диета за отслабване
В тази диета от сърцето ми са се откъснали въглехидрати от плодове, е как да не си хапне човек плод през лятото 🙂 разбира се подбрала съм възможно най-сниско въглехидратните плодове и спазвайте количествата. Подходяща е за хора, които не могат без плодове.

Диета при висок холестерол
Ако имате висок лош холестерол само с промяна на храната и добавяне на упражнения, можете да го вкарате в норма. Дала съм препоръки за хранителни добавки, с които да ускорите процеса.

Диета с шоколад
Тази диета е за тези, които не могат без шоколад, обаче не очаквайте бързи и големи резултати. Вие си решавате!

Comments on this entry are closed.

 • Анонимен ноември 18, 2011, 7:14 pm
 • Анонимен септември 17, 2011, 7:48 am
 • Анонимен септември 17, 2011, 8:11 am
 • Анонимен ноември 15, 2011, 2:11 pm
 • Анонимен октомври 14, 2011, 2:59 pm
 • Анонимен октомври 14, 2011, 5:15 pm
 • Анонимен октомври 14, 2011, 7:41 pm
 • Анонимен ноември 16, 2011, 4:19 am
 • Анонимен ноември 19, 2011, 11:05 pm
 • Анонимен октомври 16, 2011, 6:27 pm
 • Анонимен октомври 17, 2011, 2:56 pm
 • Анонимен октомври 21, 2011, 12:49 pm
 • Анонимен ноември 5, 2011, 8:00 pm
 • Анонимен октомври 22, 2011, 9:48 am
 • Анонимен октомври 27, 2011, 4:25 pm
 • Анонимен октомври 30, 2011, 3:18 pm
 • Анонимен октомври 30, 2011, 5:35 pm
 • Анонимен ноември 1, 2011, 9:22 am
 • Анонимен ноември 12, 2011, 7:58 pm
 • Анонимен ноември 12, 2011, 8:13 pm
 • Dani септември 17, 2011, 7:48 am

  Спазвах стриктно диетата на Дюкан. Отслабнах доста, но в един момент получих тежък кожен проблем,който се оказа, че е свързан с бъбреците. Спрях диетата и разбира се, отново качих килограмите. Не съм съгласна с толкова много протеин, без да се използват и плодове.

  • Руми септември 17, 2011, 7:53 am

   Dani, по-скоро наблегни на зеленчуците по време на диета, ядат се бз ограничения, а плодовете по 1-2 на ден максимум.

 • Dani септември 17, 2011, 8:11 am

  О, аз наблягах много на зеленчуците и с нетърпение чаках да дойде моментът за консумация. Дюкан препоръчва 5 дни-само протеин и 5 дни протеин и зеленчук. В момента, даже, почти не ям месо от това пресищане, като се има предвид, че се храних само с пилешко и риба. Но, ще пробвам и вашия вариант. Много благодаря за труда,който полагате и го давате на нас, „непрогледналите“-)))

 • росица септември 18, 2011, 11:15 am

  Здравей Руми! От доста време рглеждам орума ти и поздравления страхотен е! Аз от малка имам проблеми с наднорменото тегло. Сега съм на 18 г. и тежа 110кг. /срам ме/ Искам много да отслабна. Искам го заради себе си и заради хората които ме обичат. Но както всички знаят всичко това е сварзано и със средства. Тази година ще съм абитуриентка и искам да си позволя да си взема една хубва рокля която да ми стои добре да не се срамувам,че рацете са ми дебели,че нямам хубава талия и т.н.
  Искам когато поканя роднините си с някои от които не сме се виждали от години да останат с отворена уста 🙂
  Искам да имам поне малко самочувствие,което сега ми липсва. Много съм затворена и ме потиска допълнително.
  Руми би ли могла да ми помогнеш? Да ми дадеш някакъв съвет или някакъв хр.режим!
  Искам до февруари месец да съм 75 кг те ще ми стоят идеално. 🙂
  Много ще съм ти благодарна ако ми помогнеш!

  • Руми септември 18, 2011, 11:19 am

   росица, разгледа ли програмата за отслабване, в която има много храна. Това е платена програма, в която получаваш детайлен хрнаителен режим, тренировки и моята подкрепа по имейл.

 • росица септември 18, 2011, 11:58 am

  мм сега ще я разгледам благобаря за бързия отговор 🙂

 • Гери октомври 14, 2011, 2:59 pm

  Здравей Руми. На един дъх изчетох 90% от изписаното във сайта + повече от 10 видео материала със тренировки. Като за начало ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА СТРАХОТНИЯ САЙТ!!!
  Ето каква е ситуацията при мен:
  тежа 55-56 кг. 163-5 см. Изобщо не искам да отслабвам,смятам че съм в перфектната „килограмова форма“, но искам да оформя и стегна мускулите си. Желаните зони – бедра,дупе,гърди и най-проблемното при мен КОРЕМ!
  Вече си избрах и серии от упражнения,но трябва да призная че храненето ми е слабото място! Нямам представа как да си изградя режим и още по-малка представа-как да го спазвам! Искам да подчертая че не говоря за диета за отслабване,а за режим на правилно хранене.
  Моят въпрос е следния: Как да съчетая тренировки (вкъщи,не във фитнес) със здравословно/пълноценно хранене? Съжалявам за хаотичния въпрос-разказ, но всичко това е ново за мен и в момента, както се казва- прохождам в областта. Тук да кажа че марки храни няма да ми помогнат,тъй като не съм в България,за това ще трябва да се уча как сама да разпознавам полезното.
  Благодаря за възможността да задам въпросИТЕ си и да изгледам материалите ти с упражнения – БЕЗЦЕННИ СА!
  Поздрави
  Гери

  • Руми октомври 14, 2011, 3:46 pm

   Гери, пиши ми на имейла, за да ти дам седмична програма с тренировки.

 • Did октомври 27, 2011, 4:25 pm

  Здравей Руми.Поздравления за хубавия сайт.Искам да попитам кой са най-ефикасните упражнения за бързо стягане на дупе и вътрешна част на бедрата .имам само 1-2 килца за сваляне в тази област.висока съм 162см и тежа 48кг. Благодаря предварително :))))))

 • Галя октомври 30, 2011, 3:18 pm

  Здравей Руми,поздравления за това което правиш.Имам един въпрос към теб.Висока съм 162см и тежа 46кг.Трябва ли да спазвам диета,понеже от това което видях и чух в сайта ти без хранителен режим не може ,а имам опасения,че ще се превърна в скелет.Имам тлъстинки по корема.Ще се справя с тях само с упражнения?Благодаря ти.

  • Руми октомври 30, 2011, 3:24 pm

   Галя, килограмите са ти малко за ръста, трябва да качиш малко мускули, което е много трудно. Иска се редовни тренировки и специално хранене, което не противоречи на това, че казвам, че трябва хрнаителен режим. Явно имаш мазнини (по твоите думи) и малко мускули (съдя по килограмите ти), което също не е здравословно.

 • Галя октомври 30, 2011, 5:35 pm

  Много ти благодаря за бързия отговор.Посъветвай ме кой хранителен режим е подходящ за мен и за какъв период от време.

 • галина ноември 9, 2011, 4:38 pm

  Здравей, Руми ! Много ми харесва сайта ти, но съм затруднена да избера коя диета е подходяща за мен . На 39г съм . Висока съм 166см и тежа 70кг. След раждането на сина ми преди 12 години постоянно се боря с килограмите / преди това бях 50кг/ . Успявам да ги смъкна, но след това отново ги качвам. Стремя се да се храня здравословно, но вследствие на стреса първо почвам да качвам килограми без да се храня повече, след което започвам да си хапвам и сладичко. Би ли ми дала съвет, коя диета и упражнения са подходящи за мен. Аз изпълнявам/ от скоро/ упражненията ти за отслабване на цялото тяло.

 • Meri ноември 26, 2011, 1:13 am

  Не знам къде да го напиша но исках да ти кажа едно голямо благодаря……..наистина ОГРОМНО благодаря с всичките неща които порчетох в твоя сайт….ме вдъхнови да започна да гледам по друг начин…….на самите диети…..много съм доволна защото макар и минало супер малко време вече започва да има ефекти и то без да съм непрекъснато гладна….Пробвах вече 1 от примерните диети и мисля да продълйавам малко с тренировките не се разбирам,но и в това ще се постарая…оше повече ужасно благодаря за отговора които ми даде(не можах да повярвам ……видях го чак днес т.к изобщо не очаквах отговор)…..
  Евалата …….Ти си страхотна…..

 • […] Диета означава режим/начин на хранене и определено не е гладуване. Зеленчуците са едно добро допълнение на вашата диета […]

 • […] Kоя диета? […]

 • […] Kоя диета? […]

 • […] Kоя диета? […]

 • […] Kоя диета? […]

 • […] Диета за отслабване означава да намалиш количеството на храната, т.е. да намалиш притока на енергия (калории). Това е много важно! Правенето на упражнения харчи енергия, т.е. изразходва изядените калории, но хората надценяват ефекта от упражненията. […]

 • […] Kоя диета? […]