Тази купа е супер хранителна и ароматна. С 12 г фибри, които като метла прочистват червата и спомагат за добро отделяне (разбирай редовно ходене до тоалетната 🙂 ). Подходяща при високомазнинно ниско въглехидратно хранене.

Вкусна, полезна, засищаща закуска, за силен старт на деня 🙂 Ако искаш да имаш такъв, напиши ми имейл с две думи „Искам промяна“ и ще ти кажа как да хапваш тази закуска, съчетана с останалата храна за деня :))

Продукти

15 г кокосови стърготини
150 мл мляко от кашу или друг вид мляко (виж как се прави домашно за 30 секунди)
15 г белено конопено семе
15 г чиа семена
1 малък банан около 110 г
По желание аромати (канела или ванилия или какао)По желание за по-добро храносмилане: щипка куркума и щипка черен пипер. Черният пипер активира полезните свойства на куркумата. За още по-добро храносмилане, щипка настърган джинджифил.

мюсли без глутен

Приготвяне
Кокосовите стърготини и чиа семената се заливат с млякото от кашу. Ако искате красива купа (за деца) подредете я като на моите снимки, защото за децата е супер важно да е красиво.

Но по-вкусно се получава, ако бананът се намачка с вилица и се миксира добре с млякото, така сладостта и ароматът му се разпределят равномерно в купата.

мюсли без овес

Добавя се конопеното семе и ароматите. Добре е купата да престои 15-30 минути преди хапване или за една нощ в хладилника. Ако престоява 1 нощ, добавям банана точно преди консумиране. Конопеното семе няма нужда от накисване, затова купата може да стои в хладилник.

Приблизителни хранителни стойности за цялата купа според cronometer.com
10% протеин, 56% мазнини, 34% въглехидрати
Ккалории 480*
Протеин 13 г
Мазнини 30 г, от които мононенаситени 6.4 г, полиненаситени 10.7 г, наситени 11.6 г
Въглехидрати 45 г
Фибри 12

*150 мл мляко от кашу е калкулирано на база 20 г кашу.

Искаш ли да хапваш подобни вкусотии и да влизаш във форма? Изпрати ми имейл само с 2 думи „искам промяна“ и започваме да работим по твоята програма за промяна на начина на живот. Виж какво постигнаха други читатели с изготвена за тях програма.

вмнвх мюсли