Бързо горене, 5 минути супер яко кардио


Бързо горене, 5 минути супер яко кардио /снимка Руми/

Високоинтензивните тренировки са ми любими, защото само за 5 минути ме вадят от зоната ми на комфорт и буквално ме оставят без дъх. Искам да те вдъхновя и заразя за това усещане.

Кардио тренировките имат множество положителни ефекти върху здравето и физическата форма

Ето някои от тях:

⭐ Подобряване на сърдечно-съдовата функция: Кардио тренировките помагат на сърцето да стане по-ефикасно в изпомпването на кръвта, което намалява риска от сърдечни заболявания и подобрява кръвообращението.

⭐ Увеличаване на издръжливостта: Редовните кардио тренировки могат да помогнат за увеличаване на физическата издръжливост и за усещане за повече енергия в ежедневневието.

⭐ Загуба на мазнините в тялото: Кардио тренировките изгарят калории и помагат за намаляване на излишните мазнинки в тялото, което води до отслабване и желаното тяло.

⭐ Подобряване на дихателната функция: Кардио тренировките увеличават капацитета на белите дробове и подобряват дихателната функция.

⭐ Намаляване на стреса: Тренировките могат да помогнат на организма да се справи по-добре със стреса и да подобри психотелесното здраве.

⭐ Подобряване на съня: Редовните кардио тренировки могат да помогнат за по-качествен сън и намаляване на безсънието.

⭐ Подобряване на метаболизма: Кардио тренировките могат да увеличат метаболизма, което води до по-добро усвояване на хранителните вещества и изгаряне на повече калории.

⭐ Подобряване на настроението: Тези тренировки освобождават ендорфини, които подобряват настроението и помагат срещу депресията и стреса.

Имат и негативи! Не трябва да се прекалява с тях, защото покачват нивата на стрес. Физическият стрес в точната доза ускорява метаболизма и дава възможно най-бързите резултати за влизане във форма. Претренирането е реално нещо, не е просто термин. Виж в статията 7 симптома на претениране.

Кога е най-подходящото време за кардио тренировка

Изборът на подходящото време за кардио тренировка зависи от твоя биологичен ритъм, графика на работа и лични предпочитания. Важно е да се съобразиш със собствените си нужди и да направиш тренировката в час, който ти помага да се чувстваш най-комфортно и мотивирана.

Продължителност на кардио тренировките

Високоинтензивните тренировки трябва да са по-кратки, защото силно стресират тялото. Ако са кратки, това има положителен ефект, но ако са дълги и всеки ден, това носи негативи (стрес), а стресът увеличава апетита 🙂

Обичам да включвам високоинтензивна част в тренировката си за деня, както и силови за цялото тяло 🙂

При високоинтензивните се гори енергия докато се тренира, но по-важното е, че се развива аеробният капацитет, което ни дава възможност да се затичаме, ако има нужда или пък да изкачим стълби, без да се задъхаме.

Силовите упражнения покачват силата и горят енергия и няколко дни след тренировката.

Моят любим начин на трениране: 5 пъти седмично по 20-25 минути.

Искаш да тренираш само кардио в даден ден

Направи тази тренировка 3-4 пъти и ти обещавам, че ще се чувстваш размазана и доволна 🙂 Не забравай да разгрееш преди това!

Тази тренировка е за напреднали 🙂

Ето ги и упражненията в тренировката, работен интервал 40 секунди:
1. 2 скока на ляв крак и ножица с ляв крак
2. 3 скока въже, 1 скок голяма звезда
3. 2 скока на десен крак, ножица с десен крак
4. Скок на ляв крак до полуклек, десен обтегнат встрани
5. 3 скока високи колене, на 3 правим пауза
6. Скок полуклек на десен крак, ляв обтегнат встрани

Във форма целогодишно,
Руми

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!