здравословни бисквити

Бисквитите станаха трепач! Много лесни, с малко продукти, моя авторска рецепта. Обичам простички храни!

Напълно изстинали или на следващия ден са по-вкусни, отколкото като са топли. Отвън са хрупкави, а вътре мокри и леееееко кисели от ябълките.

домашни бисквити

Чудесен начин да се насладиш на този класически вкус, в нов прочит, при това, хапвайки в съобразено количество, за да си във формааа :)) Тайната ще разбереш, като ми напишеш имейл „Искам промяна“ 🙂

Продукти
500 г сладки ябълки, почистени
100 г орехи (може други ядки или семена, но нали е Щрудел 🙂 )
5 фурми (около 40-50 г без костилките)
100 г брашно (използвах оризово, но може да е всякакво, както и смес от няколко)
Канела/какао на вкус

Приготвяне
Включете фурната на 160 градуса, долен и горен реотан, с вентилатор.
По-голяма част от орехите се смилат на едро брашно в кухненски робот (може да се счукат). Върху орехите се добавят ябълките и се смилат (може да се настържат) на няколко пъти в робота. Вдигат се и лепнат по стените, периодично разбърквайте с шпатула – това е най-дългия процес в приготвянето. Мелят се докато станат на каша с тук-там малки парченца. Добавят се фурмите, канела или какао на вкус. Смилат се отново. Добавя се брашното, разбърква се за кратко. Накрая се добавя малка част от орехите и за кратко се смилат, така че да останат на големи парчета. Реших да пробвам, ако има едри орехи дали ще е по-вкусно. Определено бисквитите с големи орехи бяха много вкусни. Така че всички орехите може да се добавят накрая.


бързи домашни бисквити

Финалната смес да се пробва и по желание да се добавят още фурми за сладост. Особено, ако се правят за хора свикнали с купешки бисквити. Ако семейството не обича „здравословни“ сладкиши, задължително да се сложат поне 10 фурми, даже 15. Когато свикнат с подобни бисквити, постепенно намалете сладостта. Не се получава изведнъж да се превъзпита вкуса!

Ако искате да печете по-кратко увеличете количеството на брашното с 50 г, така то ще поеме по-голяма част от влагата.

В тава се изсипват с лъжица топки. Може да се оформят с лъжицата на бисквити, стават рошави, на мен този вариант ми харесва повече. Топките може да се вземат в ръка и да се оформят като гладки кюфтета и после да се сплескат. Не лепнат и става лесно.

Ако нямаш време изсипи сместа в тава, заравни и изпечи като сладкиш. Разрязва се след като е напълно изстинал.

Бисквитите са много мокри, затова се сушат и пекат 60 минути на 160 градуса. Как хубаво се тренира на канелен аромат 😉

Изцяло изстинали са по-вкусни! Отвън са хванали коричка от дългото печене, а вътре са леко мокри, сякаш бисквити с пълнеж. Имат лек, кисел вкус от ябълките, но не са кисели, по-скоро е нюанс. Да ти е сладко!

бисквити

Можеш да бъдеш в перфектна форма, докато хапваш вкусотии като тези бисквити Щрудел или като овесените бисквити или с твои рецепти адаптирани от Руми в режимен вариант.

Ако искаш вкусен хранителен план, който цялото семейство ще хареса, пиши на Руми и промени начина си на живот завинаги!

biskviti-strudel-04