Бързо, леко, ароматно брауни със силен вкус на тиква. Отвън с коричка, а вътре е мокро, много мокро брауни. Ароматът на тиквата и рожков се допълват страхотно!
Време за приготвяне 5 минути, печене 70 минути.

И ти можеш да хапваш подобни глезотийки и да бъдеш в перфектна форма! Необходимо е само да ми изпратиш имейл с 2 думи „искам промяна“ и ще те науча как:)

Продукти
500 г сурова, обелена тиква
130 г брашно (използвах оризово)
100 г фурми* без костилките
50 г брашно от рожков** (какао)
50 г кокосово масло (краве масло или зехтин)

По желание да се добавят орехи след като е готова цялата смес. Мисля, че с цели орехи ще е страхотно хрупкащо. Може да се добави и канела и малко джинджифил. Лятото опитах сладолед с какао, какаово масло, канела и джинджифил, беше страхотен и всеки ден си вземах по време на почивката ни.

*Понеже не консумирам бяла захар, моят вкус за сладко се е променил. С толкова фурми браунито е приятно сладко, без да е много сладко. За гости, които обичат традиционни сладкиши да се сложат 200-250 г фурми, няма нужда да се променят другите съставки.

** За деца не се препоръчва консумация на много какао. Може да се сложи смес от какао и рожков. Направих сладкиша с рожков, който освен, че е тъмен като какао, и подслажда, има съвсем различен вкус от какаото. Рожков замества какаото само на цвят. На вкус има разлика.

Приготвяне
В кухненски робот се смила тиквата на ситни парченца. Добавят се фурмите и се пасира отново. Последователно се добавя рожков, брашното и накрая мазнината.

брауни с рожков

Пече се върху хартия в продълговата форма за сладкиш 29х10 см ( 10.5х4 инча). 70 минути на 160 градуса, долен и горен реотан. Ако се изпече в тава ще се получи по-малко мокро.

Да ти е сладко!

мокро брауни

Искаш ли хранителен план за перфектна форма с подобни вкусотии? Пиши на Руми и влез във форма, докато хапваш вкусно и тренираш 20-30 минути, в къщи, по пижама 🙂 Виж какво постигнаха други хора с индивидуално меню, изготвено от Руми.