Бременност – седмица 25


бременност 25 седмица

Здравейте, Прекрасни 🙂 как е настроението при вас 🙂 При мен започват малко по малко да се случват бременни новости!

Как се чувствам
Тази седмица забелязах, че започнах да усещам повече умора от дейности, които преди не усещах. Определено без да правя усилие ставам по-бавна във всичко, което върша, някак от само себе си се забавям. Сякаш съм в море, и ходене и всяко движение се извършва във вода. Знаете как съпротивлението на водата изисква усилие да се преодолее и сме по-бавни, отколкото на сушата.

Вечер краката ми са изморени и понякога сутрин все още ги усещам тежки. Копнея за масаж на стъпалата всяка вечер, както и на ½ от подбедриците, където усещам голяма умора. Може би се дължи на факта, че в магазина изкарвам доста време права и килцата започват да ми тежат.

Настроението ми е малко под водата. Имам много задачи и се чудя как да се справя. Опитвам се да държа предишното темпо на работа, но започвам да се изморявам и това се отразява на настроението ми. Когато съм изморена не съм позитивна.

Какво ново
Все по-бавна ставам във всичко и нямам желание да се насиля да бързам. Не смятам и че трябва 🙂

Колко е голямо бебето
Според статистика бебето е около 750 г, но наш Гигантчо сигурно е по-голям. Чакам прегледа след 2 седмица да видим колко е пораснал.

Симптоми
Краката все повече ми тежат. Мисля си за смяна на обувките с по-голям номер, за да ми е свободно. Кожата на корема ми е опъната като на тъпан. Ставането от леглото не е приятно. Трябва да е бавно и да дам време на Бебо да се изсипе бавно, че като се изсипе бързо така ми опъва ….

Тегло
Не съм се теглила. Другата седмица е края на 6ти месец и ще се претегля да видя как започвам 7ми месец.

Храни, които не понасям
Нищо интересно тук. Не отделям внимание на храненето. Храня се все едно не съм бременна.

Храни, които обичам
И тук нищо особено.

Тренировки
Мисля тренировъчната програма за 3ти триместър и изчаквам да съм към края на 7ми месец, за да я снимам. Така ми се струва, че ще е по-истинска, защото очаквам да позабавя още движенията и да стана по-мудна.

bremennost-25-sedmica-tren

Изминати стъпки

bremennost-sedmica-25-fitbit

Сън
Вече не искам да се разделям с бременната ми възглавница. Жестока е! Току си я подпъхвам, намествам, гушкаме се, страшна идилия сме цяла нощ. Голямо наместване и смяна на пози. Колкото и да не е препоръчително, на мен ми е добре да спя по гръб. Като спя настрани ми изтръпват ръцете и раменете и редувам наляво, после по гръб, после надясно. Така и не разбирам как успявам да се наспя с ходенето до тоалетната, смяната на позата по 6-7 пъти на вечер, наместване на възглавница.

Понякога спя седнало-легнала, защото ми се запушва носа от бременността. Интересно, че тогава по гръб ми е най-добре.

Ще пусна отделен пост за бременната възглавница, тя го заслужава!!!

Стрии
Нямам!

Бележка от Руми декември 2018: През цялата бременност и няколко месеца след като родих се мажех с най-добрите масла за предпазване от стрии, които заедно с лабораторията, с която създаваме козметичната ми линия, събрахме в един продукт: Био пухкаво масло ЗАЩИТА ОТ СТРИИ.

Какво прави бебо
Живот си живее. Голямо ритане! Като легна по гръб и започва да ми издува корема на разни места. Не знам дали са ръце или крака.

Липсва ли ми нещо
Искам да дишам като преди. Много ми се запушва носа и е пълен със секрет. Любимите ми лепенки против хъркане, с които си отпушвах носа, вече ги няма по аптеките, нямало ги от 2 години. Не ги бях използвала отдавна и имах няколко останали, родих се няколко вечери с тях.

В очакване на
Ултразвук след 2 седмици и да видя колко е голям.

Покупки
Нищо не съм си купила.

Въпрос
Купувахте ли си обувки по-голям размер, когато сте били бременни? Много ме блазни тази идея, искам да ми е широко.

bremennost-25-sedmica-2

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!