Бременност – седмица 26


бременност 26 седмица

Прекрасни <3 мислех си, че тази седмица влизам в трети триместър, но било след тази. С Милото направихме екселски файл, да гледаме коя дата коя седмица е и кой триместър, иначе се обърквам 🙂 Имам и приложение на телефона, което да ми напомня. Как се чувствам
Все по-бременна и огромна, бавна, тежка и искам почивка, ама няма … Коремът ми пречи 🙁

Какво ново
В първия ден на тази седмица видяхме Бебо 🙂 Вече е 1 кг!!! Продължава да върви по-голям, като мисля, че го изчисляват спрямо главата му, което значи, че има голяма глава 🙂

Док каза, че е малко ниско разположен и да съм внимавала как се движа – плавно и бавно. То аз не, че мога да бързам вече. Все по-бавна съм.

Бях зарязала програмата за Хипнобебета. Това е програма за самохипноза за лесно и прекрасно естествено раждане. Започнах да правя хипнозите, другата седмица ще разкажа повече. Определено имам нужда от позитивния балон, за който говорят в програмата.

Колко е голямо бебето
По статистика трябва да е около 800 грама, но според главата му е 1 кг (970 г).

Симптоми
Бавна, бавна, много бавна съм. Вечер краката ми се подуват, не е страшно, по-скоро аз си го усещам.

Една вечер усетих таза си някак преуморен, имах усещане за таз. Като че ли усещам някакво разширяване, не е болка, а по-скоро усещания, които не е имало преди.
Коремът ми опъва, пречи ми да си обувам и събувам обувките.

Тегло
Другата седмица ще се претегля, за да видя колко съм в края на 6ти месец и началото на 7ми.

Храни, които не понасям
Всичко ям.

Храни, които обичам
Храня се все едно не съм бременна. Нямам по-голям апетит, чак се чудя как наддавам и то добре си наддавам.

Тренировки
Любимо ми е да тренирам, защото 2-3 часа след тренировка нямам никакви опъвания и дискомфорти. Задържа ли се на едно място и после коремът ми опъва. Определено за мен е добре постоянно да се движа, но бавно. Никакво заседяване на едно място, нито седнала, нито права. След това понякога трябва да се раздвижвам.

bremennost-26-sedmica-tren

Изминати стъпки

bremennost-sedmica-26-fitbit

Сън
Да е жива и здрава бременната ми възглавница! Обещала съм, ще напиша отделен пост за нея, както и какво правех преди да я получа. Защото бременните не е добре да заемат някои пози, има специфика при спането, но като се замисля, то важи за всички хора, но при бременните е добре да се спази. Така че, ОЧАКВАЙТЕ 🙂

За да наваксам с работата си навивам аларма и спя недостатъчно. Вече имам нужда от повече сън. Преди ми стигаха 5-6 часа, но вече искам 7-8. Един ден през уикенда се събуждам без аларма и спах 10 часа!!! Това е нетипично за мен.

Стрии
Нямам.

Бележка от Руми декември 2018: През цялата бременност и няколко месеца след като родих се мажех с най-добрите масла за предпазване от стрии, които заедно с лабораторията, с която създаваме козметичната ми линия, събрахме в един продукт: Био пухкаво масло ЗАЩИТА ОТ СТРИИ.

Какво прави бебо
На прегледа видяхме, че е с главата надолу. Мърда и плува. Голям сладур е 🙂

Липсва ли ми нещо
Искам повече сън, да дишам (запушва ми се носа), да си обувам обувките с лекота и да не ми опъва на различни места в корема.

Покупки
Купих си ботушки – един номер по-големи, равна подметка, която се огъва лесно. Жестоки са! Спряха да ме болят подбедриците от седенето права в магазина!

ботуши с равна подметка

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!