Бременност – 37 седмица


бременност 37 седмица

Прекрасниииии, вървя към финала на моята бременност (40 пълни седмици) и нямам търпение да се видя вече с Бебо 🙂 Дала съм му срок до кога да излезе, да видим ще ме послуша ли 🙂

А вие как сте? Надявам се в страхотно настроение, а ако не е така, време е да се усмихнете 🙂

Как се чувствам
Чувствам се като ходещ корем. Бебо е боксьорът с игла! През повечето време е много спокоен. Лежи си и леко се понамества, което е приятно, защото като се движи, знам че е добре.

ОБАЧЕ, като легна вечер и се започва „хайде да правим Тае Бо“. Не е всяка вечер, но като реши, че ще тренира, само моите танци го спират. Редуваме, той Тае бо, на мен като ми стане в повече, ставам и клатя ханш ляво-дясно или танцувам. Веднага се кротва.

Другият му номер е понякога като ходя и се наслаждавам на зимното слънце и той „Ха“, забива ми игла в пикочния мехур и аз замръзвам и се чудя откъде ми е дошло. И започвам да въртя ханш на улицата. Ако видите ходещ корем с дупе, което се клати ляво-дясно, аз съм 😀

Предполагам тези неща са нормални в края на бременността, а и понеже не виждам как да ги променя, търпя. А ми се мрънкаааа, та се не трае, но нищо няма да променя с мрънкане 🙂

Добрата новина е, че ми мина запушения нос от простудата и остана леееко запушения нос от бременността, което е направо цвете. Направо си дишам!

Другото хубаво нещо е, че всички около мен много ми се радват и ме заливат с хубави емоции. Роднини, приятели и вие така ме зареждате. Ежедневно получавам страхотни пожелания и позитивна енергия, БЛАГОДАРЯ! Ще се радвам и след раждането да продължи 😀

В 17та седмица мислех, че имам огромен корем ха ха ха

Симптоми
Като че ли започна да ми се разгражда слузестата тапата. Не е паднала, но се отделя по малко. В края на 37ма седмица бях на запис на тонове и апаратът хвана, че имам контракции (вече нямам проблем да използвам тази дума, въпреки забраната на хипнобебетата, защото я свързвам с появата на Бебо, но ще ги наричам вълни по-долу). Последва гинекологичен преглед и имам 2 см разкритие!!!!!

Док каза, че може да родя същата вечер, предвид вълните, които отчете апаратът. Бях скептична, защото очаквам да усещам нещо, като знам колко добре усещам всяка промяна в тялото си. Но пък хипнобебетата казват, че е възможно да започна да усещам на по-късен етап, защото работя за това да съм релаксирана постоянно.

След прегледа имаше ръждиво течение и реших, че това е сигнал за началото. Не спах добре цяла нощ, защото бях в очакване. Явно това, че съм неспокойна се отрази на Бебо, защото за първа вечер през цялата бременност беше активен цяла нощ и такъв купон си спретна, че приех, че може би наистина нещо се случва.

Към 6 сутринта заспах дълбоко и като се събудих всичко беше спокойно и без сигнали за вълни.

Док ме беше извикал отново на запис на тонове на следващия ден и нямаше вече вълни.

Така че, съм в очакване, макар да знам, че с 2 см разкритие може и от 7ми месец да се разхождам и просто да не сме знаели.

Не ми се отрази добре ментално и емоционално това очакване да родя. Затова поработих върху това да не чакам нищо, когато – тогава.

Тегло
Не знам, не се тегля. Дано не забравя преди да тръгна за болницата да се изтегля. Интересно ми е за цялата бременност колко ще кача, ще споделя, ако се измеря.

Тренировки
Та дааа, не ми се тренира вече 🙂 Доживях да го кажа. Искам да си почивам и да се пестя. Това е инстинктът ми. Физическите усилия ме изморяват и вечер с нетърпение, чакам да легна да чета или да гледам филм.

Ако през деня съм била активна, вечер легна ли и край, няма ставане. Използвам хората около мен за дистанционно „Може ли да ми дадеш това … онова“ – това е много нетипично за мен, защото винаги съм използвала всяка възможност да стана от леглото или стола, за да се раздвижа.

Ако обаче не съм ходила много и не съм тренирала, вечер не съм така изморена и ставам сама да си взема чаша вода.

Брех, умората в 9ти месец е истинска!

Изминати стъпки
Имам си fitbit гривна отново. Ходя 5-10 000 крачки на ден. Като реших, че вече няма да ходя, а ще лежа повече. Харесва ми да съм легнала 🙂
Правя по 10 000 крачки в някои дни, не защото искам, а защото трябва нещо да свърша.

Сън
Спя страхотно. Бебо спи през цялата нощ, с изключение на вечерта, когато чаках да раждам 😀
Е, ставам по 4-6 пъти на вечер до тоалетната, но после заспивам. Интересно, че всяко ходене до тоалетната се следва от пиене на вода.

Стрии
Нямам, урааа!
Фанатично се мажа 2 пъти на ден.
Сутрин с Мустелата.

Вечер с едно от тези масла – карите, кокос и жожоба, масло от шипка.

Двете ми любими и максимално ефективни масла (карите и шипка) вече ги има в 1 продукт и разбира се веднага си го взех. Така не се налага да ги редувам, а вечер се мажа предимно с това масло. Щеше да е хубаво вмесо жожоба да има кокосово масло в това бурканче и това ще е ултимативния, според мен, продукт за стрии, бръчки, овлажняване, омекотяване и всичко добро за кожата, на която и да е част на тялото. Тези масла са подходящи както за лице, така и за тяло.

Бележка от Руми декември 2018: През цялата бременност и няколко месеца след като родих се мажех с най-добрите масла за предпазване от стрии, които заедно с лабораторията, с която създаваме козметичната ми линия, събрахме в един продукт: Био пухкаво масло ЗАЩИТА ОТ СТРИИ.

Въпрос
Искахте ли да лежите в 9ти месец, ако преди това сте били супер активни и това не е вашата същност?

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!