Здравей Руми,искам да попитам може ли да се направи ефикасна диета която да включва мюсли и мляко искам да премахна едни 6 килограма който много ми пречат,но понеже нямам много време за приготвяне на храна ми трябва такава диета която не го изисква.Моля помогни ми,спешно е.Благодаря предварително!

Отговор от Руми
Здравей Нина, не си написала детайли за себе си и не мога да ти направя персонално меню. Използвай коментарите по-долу, за да дадеш повече инфо за:

височина
килограми
възраст
тренираш ли
любими храни
храни, които не ядеш
мюсли с прясно или с кисело мляко ядеш?

Редакция:

Нина, забрави за чипс и солети докато отслабваш, а даже и след това, защото това са мъртви храни, не дават нищо ценно на тялото ти.

Меню само с мюсли и мляко според мен не е здравословно. Още повече, че мюсли е много общо, има различни видове и повечето са с добавена захар. Препоръчвам ти обикновени овесени ядки и овесени трици. Ето ти примерно меню.

Закуска: 3 с.л. овесени трици със 100 гр. краве сирене, 1 малка лъжичка масло, заливаш с около 100 грама вряла вода и след 5 минути ядеш.

Обяд: 5 с.л. овесени ядки с 1 кофичка кисело мляко

След обед: 25 грама сурови орехи

Вечеря: Миш маш с 2 с.л. зехтин. Продукти: 3 яйца, 100 гр. сирене, домат, чушка, лук. Слагаш зеленчуците да се задушат в зехтина. След като се изпари водата, която пускат зеленчуците, добави натрошеното сирене и яйцата. Бъркай докато яйцата станат готови. Яде се без хляб.

Трябва да ядеш и зеленчуци заради фибрите и витамините в тях, предполагам, че миш маш не е трудно за приготвяне. Яйцата ще ти дават протеин, мазнини и витамини. Сиренето има калций.

Пиши как се чувстваш с това меню.

Успех