Отслабване Миракъл

Публикувам снимките и писмото на Миракъл по нейно желание. Миракъл е много упорита, здраво тренира и следва менюто (последното е 90% отговорно за отслабването). Без промяна на начина на хранене – няма отслабване и задържане на резултатите! Миракъл постигна много за 3 месеца:

-9 см. от талията
-11 см. от ханша
-4 см. от бедрата
-5 см. от бицепса
-5.5 кг.
-7 см. от бюста (гърдите много спадат за съжаление)

Уточнение: двуразовото трениране е само за периода на намаляване на подкожните мазнини. След постигане на целите препоръчвам трениране редовно, кратко (20-30 минути), 1 път на ден, с излизане от зоната на комфорт и 1 път седмично по-дълга тренировка, за да не се свиква с кратките. Ако ще тренирате цял живот – пазете си ставите!

Писмото на Миракъл:

отслабване Миракъл

Здравейте, започвам да пиша с едно извинение. От хората съм, които по–скоро предпочитат да стоят „зад кадър”, затова и се надявам да проявите разбиране към желанието ми да запазя анонимност. Може би „Мирикъл” би бил един добър псевдоним 🙂

Вероятно много от вас ще припознаят себе си в моята история. Със започването на работа започнах да водя все по–уседнал начин на живот, движенията ми се сведоха почти до познатата формула седни – стани от компютъра. Започнах да качвам килограми бавно и славно. Така и започнах опити за всякакви брутални диети, често продължаващи 3–4 дена.

След тях качването на килограми стана още по–бързо. Когато седнах и зад волана, както казва един мой приятел, когато гледах нагоре и виждах вече дъното 🙂 Висока съм 162см и тежах 72кг.

Тогава реших,че трябва да променя тактиката 🙂 Започнах да подбирам храните, стараех се всеки ден да въртя велоергометъра по час, не подминах и различните добавки за отслабване иии резултат 0. Вече си мислех,че имам проблем с метаболизма или че просто ми е генно заложено това тяло. Тогава дойде ред на всички възможни изследвания, за които бях чувала и които можех да си направя и о чудо, всичко си беше в норма 🙂

От неспирното четене на теми за отслабване в интернет, случайно попаднах на сайта на Руми. Първото, което видях бяха нейните снимки, след което секцията с начините на хранене 🙂

Дори не бях прочела цялата информация и й пишех вече мейл. Бях надъхана, както всеки път, когато опитвах нещо ново, но ако трябва да съм честна, тогава за мен това беше поредния отчаян опит.

Така започнах програмата „Оптимално тегло“. Правех веднъж на ден упражненията за начинаещи. Тогава беше август, непрекъснато се ходеше някъде и за мен беше много трудно да се придържам към менюто, когато съм в компания. А може би и не вярвах напълно, че може нещо да се получи. Нещата може би се промениха, когато си направих първите снимки. Тогава, макар и малка, промяната я имаше. За мен това си беше много, защото до този момент, с всички диети, които опитвах, килограмите не мърдаха.

отслабване с оптимално теглоТака започнах втория месец на менюто. Започнах да правя упражненията по два пъти на ден. Сутрин и вечер. В началото ми беше доста трудно да се будя рано. В първите дни само чувах алармата в 6 сутринта, звънеше през 10 мин. до 7, след което ставах и излизах за работа 🙂 Сега вече нещата са различни и нямам никакъв проблем с буденето рано сутрин.

Вкъщи нямам огледало, и когато направих снимките след втория месец, както казах и на Руми – яба – даба – бу    Беше си направо чудо. Бях свалила 4 кг, 4 см. от бюста, 6 см. от талията, 7 см. от ханша, 3 см. от бедрата и 4 см от бицепса.

Сега завършвам трето повторение на менюто и се надявам да доведа нещата да финалната права. Вече разбирам, че този процес изисква доста повече време и усилия, отколкото си мислех.

Пиша, защото се надявам, че бих могла да бъда полезна и за хората, които имат да свалят повече от 10 кг. За мен най–важното е да се проумее, че това е доста бавен процес и не става с магическа пръчка. Този начин на хранене и движение трябва да се превърне в част от ежедневието.

За мен беше важна и психологическата нагласа. Може би първите няколко седмици от менюто ми бяха период на адаптация. А когато са на лице и първите резултати, тогава вече действат съвсем различни закони 🙂

Не винаги ми е лесно, понякога ми се иска да хапна нещо с шоколад, понякога упражненията ми докарват и неприятна мускулна треска, понякога ме оставят направо без дъх, но в края на крайщата нали казват, че животът започва тогава, когато излезнеш от комфортната си зона. Е, аз мисля, че започнах нов живот и се надявам да е дълъг 🙂

И най – много се надявам това да не е последната ми промяна 🙂

Желая ви да сте здрави и щастливи и не се колебайте да промените живота си!

Мирикъл 🙂

20 comments

 1. shteri 19 ноември, 2012 at 22:58

  Браво Мирикъл,Руми е нашият учител,ако мога така да се изразя 🙂 следваме я и се учим от нея, тя промени живота на много от нас,за съжаление финална права няма,но хубавото е,че има промяна към по добър и здравословен начин на живот.Изисква се много упоритост и постоянство,но като видиш промяната в огледалото всичко това събужда още по силно желание.Поне на мен така ми действа.Продължавай все така да се трудиш и да и следваш съветите.На Руми само мога да кажа едно огромно БЛАГОДАРЯ ,че ни кара да се чувстваме по здрави и красиви от всякога,ЦЕЛУВКИ ОТ МЕН.

 2. Диляна 21 ноември, 2012 at 22:19

  Браво,Миракъл!Страхотна промяна,знам от опит колко е трудно,но пък като виждаш резултатите се чувстваш страхотно:)Изглеждаш супер,продължавай в същия дух:)

 3. Мира 22 ноември, 2012 at 09:09

  Lol! Браво, Миракъл!!! 🙂 Страхотна промяна! Изглеждаш страхотно, продължавай смело напред! Поздрави!!:) ☼

 4. Теодора 22 ноември, 2012 at 12:22

  Поздравления, Мирикъл.Знам колко усилия коства всичко това. Продължавай все така. Поздравления и за Руми. Руми, да попитам как да премахна тресящите се вътрешни части на бедрата. Има ли по-специални упражнения???

  • Руми 22 ноември, 2012 at 12:27

   Теодора, тресящото се е мазнини, а те не се стягат. Мазнини в мускули не се превръщат. Следвай хранителен режим, тренирай редовно и ще има резултат 🙂

 5. Деси 22 ноември, 2012 at 17:34

  Поздравления за Миракъл!
  Но имам един въпрос – ако спазвам хранителен режим (ниско калориен) и карам велоергометър всеки ден по 1 час, ще има ли ефект?
  Защото от историята на Миракъл, става ясно, че е нямало резултат това:
  „… Започнах да подбирам храните, стараех се всеки ден да въртя велоергометъра по час… иии резултат 0.“
  Благодаря!

  • Руми 22 ноември, 2012 at 19:31

   Деси, зависи какво ядеш и как тренираш. Ще има ефект, ако е точното количество храна за теб. Това е пост за Миракъл 🙂 А не за въпроси към мен 🙂

 6. Деси 22 ноември, 2012 at 21:07

  🙂 Благодаря, Руми!
  И поднасям извинения за въпроса в темата на Миракъл. И още веднъж я поздравявам за волята!
  Просто той беше свързан с нещо казано от нея, което съм цитирала.
  Предлагам ти да изтриеш и този и предишния ми коментар, за да е наред всичко.
  🙂

 7. Мирикъл 22 ноември, 2012 at 21:48

  Ехей,супер. Сега виждам коментарите. Деси за мен велоергометъра нямаше никаква полза. Сега го сравнявам и с упражненията, които правя. Според мен натоварването има полза когато усещам приятна умора след него. При въртенето го нямаше това нещо. Според мен е пълна загуба на време, но е само мое мнение де. Но при всички положения е по-добре от нищо. Мисля, че за топене на мазнини е важно потенето под каквато форма ни е приятно, но тук може би Руми трябва да ме поправи, ако не съм права 🙂

  • Руми 22 ноември, 2012 at 21:53

   Миракъл, карането на колело е много трудно упражнение, трябва да се кара на степен, на която ти е трудно. Аз не го харесвам заради седящата поза. Понеже работя по 10-12 часа на компютър, седя, като тренирам не искам да съм седнала. Но който му харесва, да кара колело на трудна степен.

 8. Мими 22 ноември, 2012 at 22:51

  Браво Миракъл! Страхотен напредък! Нещата се случват наистина бавно! Аз бях подобно на теб нещо – минах през изследванията, диети, упражнения и нищо. След като срещнах Руми нещата се промениха. Аз съм на финала на 2 кръг. Моите рзултати са по – скромни, но аз съм безкрайно доволна!
  Давай така. След месец ще си още по – наперд, а след година….може би нов човек!

 9. Nedka 23 ноември, 2012 at 00:14

  Здравейте момичета 🙂
  Поздравления за добрите резултати, Миракъл!
  Бих искала да коментирам по отношение на карането на колело … аз се отказах много отдавна от монотонното каране на колело, но както Руми описва по-горе „… трябва да се кара на степен, на която ти е трудно …“. Това правя и аз – 2 пъти седмично посещавам 45-минутен клас по високоинтензивен спининг (spinning) като отчитам резултатите с кардио монитор. Средно изгарям около 500 калории за 45 минути, също така правя и една от тренировъчните програми на Руми (Умирай трудно) и силови тренировки 3 пъти седмично + протеинов/нисковъглехидратен хранителен режим. Определено има голям резултат – за 5 месеца свалих 13 кг. (определено повече от това, но съм качила на мускул, защото и видимо съм се оформила). Намалих и % мазнини – от 32% на 20% в момента, но целта ми е да падна до 12%.
  Момичета, през последните няколко месеца научих нещо много важно: свалените килограми не са показател, важно е колко мускул сте оформили!
  Успех на всички и не забравяйте, че храненето и упражненията ще ви окажат най-добрата възможна подкрепа по пътя към отслабването и запазването на свалените килограми в дългосрочен план!

 10. Diana 23 ноември, 2012 at 10:19

  ПОЗДРАВЛЕНИЯ и на двете Ви 🙂

  И аз стигнах до извода, че килограми трупани с години не се топят за ден, два и то точно благодарение на теб Руми 🙂
  Иска си сериозни усилия и борба със заседналия начин на живот, но си заслужава усилията не само за външния вид, но и за Човека като дух, здраве, сили да преобориш ежедневните задължения и задчки. Някак си започваш да се чувстваш жив и да гледаш на живтоа с усмивка 🙂
  Хубав и усмихнат ден ден на всички

  • Руми 23 ноември, 2012 at 10:22

   Така ме радвате, ВСИЧКИ, защото килограмите не са целта, целта е да сме по-добри, по-здрави, живи, заредени с енергия 🙂

 11. fifi 23 ноември, 2012 at 10:26

  браво, продължавай в същия дух! на мен ми е трудно да не докосвам сладко малко преди да ми дойде цикъла..тогава посягам..организма ми го иска просто…слушам тялото си/както казва Руми/, тогава покачвам тегло..

 12. Veni 23 ноември, 2012 at 17:15

  Поздравления за резултатите,Миракъл! Аз също за последните 2 години смъкнах 12 кг. Бавно,но славно. Забелязах обаче,че откакто тренирам редовно,кожата ми придоби по-здравословен цвят. Първо мислех,че е от светлината или от фотоапарата. Но сега виждам,че и Миракъл има такава промяна.
  Руми,благодаря за всичко,което споделяш с нас! Аз обичам да спортувам с теб.

 13. Паки 28 ноември, 2012 at 20:58

  Браво Миракъл, чудесна промяна!
  Аз отскоро съм тук и за първи път чувствам, че има смисъл това, което правя.
  Благодаря на Руми, че ни помага и благодаря на всички, които споделят опита си.

 14. dobo 3 декември, 2012 at 10:57

  браво
  режимът следва да превърнеш в начин на живот,ти вече си го разбрала това,и тогава той вече не е режим а състояние на мисълта и тялото.
  Вече втора година съм така и най жалкото е че го проумях едва на 43 год,но по добре късно отколкото никога.
  успех…

 15. Даниела 10 декември, 2012 at 11:55

  Поздравления и от мен!Ужасно добър напредък!
  Мотивираш ме много,защото аз също имам да свалям 10 и повече килограми..за жалост не с темпото,което искам,но по-важното,че правим нещо за себе си,а не седим да се оплакваме.Харесва ми начина по,койот се чувствам след тренировка-стегната и здрава!сега вече не ме болят ръцете да нося 11 кг си син :))))Благодаря ти,Руми,надявам се,скоро да успея да те зарадвам с резултати и сантиметри!

Коментарите са заключени

Инструкция за използване на Myfitnesspal

За броене на калории харесвам Myfitnesspal. Използвам го през Android телефон и смятам, че е лесно и акуратно. Инструкцията по-долу е за използване през компютър. ...