ДупИ по селски :-), външна и вътрешна част на бедрата – 21 минутна интервална тренировка


упражнения за дупе

Открих сезона на тренировките на открито. Беше много хубаво да тренирам на песента на птиците, кукуригане и лай 🙂 Имахме семейна сбирка на село Прилеп и разбира се не пропуснах редовните си тренировки, защото моето тяло е моя фитнес клуб (my body is my gym, по-добре звучи на английски) 🙂

За да получавате седмичен имейл с новите тренировки, абонирайте се за Yotube канала ми, (кликнете на бутона Абониране/Subscribe).

Обаче не пропуснах и голямото хапване, макар да не ядях големи количества, като си взема от всичко по малко и плочките се позагладиха, а бюстът се поналя, което ми харесва 🙂 хм (ще си помисля дали да съм по-релефна или с повече мазнини – и двете ми харесват :), може да редувам периоди с по-малък и с по-голям бюст). Прави ми впечатление, че храната е основно въглехидратна – боб, жито, хляб, торта и т.н. А като видях как децата съчетават в едно хранене бисквити, пуканки и шоколад си спомних как като малка ядях много филии с Циганска баница и лютеница. За децата, които са активни и тичат из двора и по улиците може би не е проблем, защото племенниците ми не са дебели, а и аз не бях като малка, но като пораснем сядаме на бюро, активността ни спада, а въглехидратната храна се увеличава.

След 4 дни голямо ядене, кантарът в София показа 2 кг. повече, талията ми е 2 см повече! Е, едвали съм качила 2 кг. мазнини, повечето е вода, но е показателно колко бързо може да се заличат резултатите постигнати с много упорит труд. При това не съм спирала да тренирам през тези дни! Храненето е 90% отговорно затова как изглеждаме! Няма да мрънкам повече 🙂 Сега съм добавила 20 минути аеробика сутрин на гладно, а привечер обичайната 20 минутна силова тренировка и съм ограничила въглехидратите, като ям протеинови и мазни храни – коноп, сьомга, яйца, ядки. Въглехидратите ми са от малко хрупкава кора на хляб и ягоди. За 2 дни съм -400 гр. :), разбира се основно от вода. Но по-големият бюст продължава да ми харесва 😉 така че ще видим …

Хващайте се на работа, да „сготвим“ ДупИ по селски 🙂 Под видеото ще ви разкажа за селото, Флората в Бургас и малко мили семейни снимки.

Упражненията в тренировката за дупе и бедра
Интервална тренировка, 21 интервала 50/10. Начинаещите да тренират с интервал 20/10 (20 сеунди натоварване, 10 секунди почивка)
1. Балетен скок с отскок
Опитайте да обърнете повече пръстите на стъплата навън и да разтворите широко крака.
Постижението на Руми: 35, 30, 25

2. От лицева опора крак встрани ДЕСЕН
Тук е важно да се стегне десния крак на максимум. Пръстите на краката сочат надолу.
Постижението на Руми: 67, 61, 58

3. Подскок на 1 крак+ДЕСЕН крак встрани
Даже и съвсем малък подскок има значение.
Постижението на Руми: 37, 29, 30

4. От лицева опора крак встрани ЛЯВ
Тук е важно да се стегне левия крак на максимум..
Постижението на Руми: 64, 58, 58

5. Подскок на 1 крак+ЛЯВ крак встрани
Даже и съвсем малък подскок има значение.
Постижението на Руми: 35, 30, 28

6. Лицева опора+подскок с разтваряне на крака
Постижението на Руми: 12, 10, 10

7. Гребане от прав стоеж
Постижението на Руми: 28, 27, 26

Пролетна разходка

не се сетихме да се снимаме всички, а сега беше моментът!

Имахме семейно събиране в Прилеп. И двете ми баби и дядовци са от там, така че като малка прекарвах цялата лятна ваканция на село. По цял ден играехме на народна топка, криеница, стражари и апаши и др. А „свободното време“ запълвахме с чистене на трева, колтучене на домати, поливане, метене на животните, вземахме козите и овцете от паша и всякакви дейности, които баба ни впрягаше да помогнем (мен и браточедка ми, която също се казва Румяна).

Помня, че баба ни будеше в 7 сутринта и казваше, че било пладне и да станем да й помогнем. Много се сърдехме като откриехме колко е часа и че сме се прекарали с ранно ставане.

Градината беше подредена като аптека (не съм я снимала сега, защото беше обрасла с трева и храсти), имаше си раздели с домати, чушки, патладжани, лук, чесън, картофи, тикви и др. За да не се изтощава почвата баба въртеше кое къде се сее всяка година, защото всяко разстение има различна нужда от вещества и ако се сее на едно и също място, след няколко години почвата се изтощава.

В единия край на градината се събира тор от животните и след като престоеше около 2 години с нея се тореше градината и лозята. Торта не може да се използва веднага, защото е много силна и изгаря растенията, трябва да престои. До Могилата са лозята на селото, тама сееха и боб, ама такива количества боб, че го беряхме по цял ден! А за боба, тъкмо сме се разиграли и ни е супер интересно и баба ни вика „Айде има хубав вятър, ще веем боба“. Бобът нали е в шушулки, слага се на слънце да се изшуши и после се натрошават шушулките, но те остават и като изелезе вятър се вее боб. Хваща се с ръце и бавно се процежда между шепите. Бобът пада в купата под ръцете, а шушулките са леки и вятърът ги отвява.

Работата в градината се върши сутрин рано или вечер след като слънцето е слабо, защото ако се полива през деня и се намокрят листата, растенията изгарят. Или култученото на домати, също сутрин или вечер. Култучене е да се махнат малките израстъци, от които ще стане нов клон с домати. Идеята е, че 1 корен домат не може да износи всички домати и затова с култученото се намалява броя домати, които дава. А доматите на баба бяха розови, огромни, маслени, с неправилна форма, слачова!

Градината на баба освен, че беше подредена като аптека, беше и без трева, само черна пръст! Обаче баба докато си почиваше все ровеше с пръсти и плевеше – това беше нон стоп процес и тайната на градина без плевели.

Спомням си веднъж с ужас видях как баба държи жаба в рецете си, седеше на сянка в градината и я галеше. Викам „Бабо, защо държиш жаба, пусни я, гадно е.“ А баба ми каза „Разхлаждам се“, после пусна жабата да си ходи. Още помня това, защото промених отношението си към жабите и видях приложението им в жегата.

плевене

За двата дни на село опитах да оплевя колкото мога повече, поне градината около къщата и тревата до вратника (така се казва вратата от улицата). Хванах тен на фланелка и трън в пръста 🙂

тревата спечели, нямах шанс за толкова малко време …
една от градините около къщата
къщата в Прилеп
къщата

Преди, когато къщата беше населена, градината около нея беше само за цветя и подправки, та да са под ръка като режем салата и готвим – лук, чесън, копър, магданоз, джоден (баба му казваше изум, а в Бургас му викат гьозум) и др. Правиш таратор с прясно откъснат копър, а салатата от марули береш и режеш 🙂

в дъното е пресен лук за салата 🙂
тук обядвахме, къщата е вкопана 30-40 см в земята и лятото винаги е хладно долу (има и втори етаж)

В Бургас прекарах един предиобед и веднага се разходихме до Флората.
Флората е ежегодно изложение на цветя в Бургас. Тази година някак бедно ми се стори, но си е мило и Бургаско 🙂

Флората в Бургас

Флората в Бургас

Флората в Бургас

Флората в Бургас

Флората в Бургас
обичам Мушкато, а в тези цветове е прекрасно 🙂
Имаш котки, нямаш цветя (ядат ги), но имаш кактуси 🙂
Флората в Бургас
само тези лалета не бяха прецъфтели
Флората в Бургас
Морската градина около Флората
Флората в Бургас
тревата беше с пухчета като сняг
със систърче 🙂
със систърче, племенницата, мама и татко

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!