Прекрасниии, тези трюфели са мечтата на шоколадовия фитнес манЯк. Може да се хапнат с огромно удоволствие и без вина (простено ти е, изтривам ти калориите ха ха ха), защото са страхотно съчетание от протеини, въглехидрати и мазнини. Искаш ли и ти да хапваш шоколадови изкушения без вина и да бъдеш в перфектна форма, изпрати ми имейл с 2 думи „Искам промяна“ и ще имаш това и още многооо други:)

С високо съдържание на фибри, за редовен стомах.

Ядеш, тренираш и ака* – рецепта за плосък корем ха ха!

Приготвят се с 1 ръка и за 10 минути 😉

И преди да сте попитали с какво да заменя лупина, вече съм го заменила 😀

Приготвих трюфелите с 2 различни протеина – растителен и суроватъчен изолат, та всеки според разбиранията си да пробва. Тествах трюфелите на различни хора и ето мненията.

С лупина (веган вариант) – мнооого вкусен, ама много, направо като купешки. Реакцията беше „твоите са по-добри от другите“ (другите са купешките). На мен този вариант ми допада повече.

Със суроватъчен протеин – отново мега вкусни. Сякаш са от млечен шоколад. Тестовата група хареса повече този вариант. Казаха, че се топи в устата.

Продукти за веган вариант
50 г какаово масло
50 г кленов сироп (или мед, но кленовия сироп има повече минерали)
30 г какао на прах + какао за овалване
50 г лупин протеин (страхотен е, освен протеин, съдържа и мнооого фибри, затова й го предпочитам, тук има повече инфо за лупина)
1 ч.л. канела (по желание, може да се пропусне)
(в 1 г канела се съдържат 10 мг магнезий!!!)

Невеган варианта се наложи да се увеличат суроватъчния протеин и какаото, за да се компенсира липсата на фибри в суроватъчния протеин, тъй като лупин протеинът съдържа много фибри. Без да се увеличават количествата, тестото беше рядко за оформяне на бонбони.

Продукти за не веган варианта
50 г какаово масло
50 г кленов сироп (или мед, но кленовия сироп има повече минерали)
40 г какао на прах + какао за овалване
60 г суроватъчен протеин изолат, използвах неовкусен, високо качествен, без подсладител, съдържа само протеин, без никакви добавки.
1 ч.л. канела (може да се пропусне)

протеинов шоколадов трюфел

Приготвяне
Какаовото масло се настъргва или в моя случай го дълбаех с лъжицата в буркана и изсипвах в малка касерола, която стои на кухненската везна, дълбаех докато станаха 50 г стърготини. Касеролата се слага в съд с много топла вода и се чака да се разтопи какаовото масло. Това е малко бавно, затова сложих касеролата за кратко на топъл котлон. Искам какаото да остане сурово, затова не я държа на котлона, а само за кратко, колкото да се стопли съда. Понеже каковото масло е на стърготини, много бързо се разтопява.

След това се добавя кленовия сироп (или мед, но да е течен), разбърква се и се добавя протеина. Накрая се прибавя какаото и се бърка до хомогенна смес.

С лъжица се взема от сместа и с ръце се оформят топчета. Тестото за трюфелите е страхотно, меко и НЕ лепне изобщо. Ако по пръстите остане малко от тестото, пристиска се към топчето и то веднага залепва за него. Много са лесни за оформяне.

В малка купичка се слага какао и всеки трюфел се овалва, като или се бута с лъжичка или се люлее купичката напред назад. Пробвах и двете, получава се.

Трюфелите се слагат в хладилник за около 1-2 часа. Внимавай да ги сложиш в съд, така че да не са един върху друг, защото са меки в началото и ще се деформират, което не им променя вкуса 🙂 След като стегнат се хапват и ако можеш, не яж всичките 🙂

Докато се охлаждат, част от какаото за овалване попива в трюфела и за по-добра визия, може отново да ги оваляш в какао преди поднасяне. На другия ден, преди да ги снимам, отново овалях в какао, за по-добра визия.

Ако ги сложиш в къдрави хартийки за бонбони, ммм, ще ти се чудят и маят на майсторлъка 🙂

фитнес трюфел

Хранителни стойности за 1 веган трюфел/според cronometer.com и етикета на лупин протеина/
Сместа се разделя на 14 равни бонбона, в 1 бонбон:

1.9 г протеин, уоу почти 2 г в 1 малко топче 🙂
3.9 г въглехидрати и 1.8 г фибри
4.1 г мазнини
59 ккал

Хранителни стойности за 1 НЕ веган трюфел/според cronometer.com и етикета на суроватъчния протеин/
Сместа се разделя на 14 равни трюфела, в 1 бонбон:

4.5 г протеин, уоу протеинова бомба в 1 малко топче 🙂
4.1 г въглехидрати и 0.79 г фибри
3.9 г мазнини
65 ккал

Искаш ли да хапваш трюфели и други любими храни и да влизаш във форма? Дааа, възможно е 🙂 Изпрати ми имейл само с 2 думи „искам промяна“ и започваме да работим за твоята промяна завинаги. Тук може да видиш снимки преди-след промяната на други читатели.

Това е описание на индивидуалната програма.

Не трябва да те спира нито възрастта, нито това, че ядеш малко неща, на всичко ще му намерим колая заедно 🙂


диетичен трюфел