Хранене 06.02.2012


Тази седмица, ще публикувам какво хапвам всеки ден. Моето хранене е за поддържане/задържане на килограмите, не искам да отслабвам. Ако искам да намаля подкожните мазнини ще се храня по различен начин.

Уточнявам, че закуска е първото хранене за деня, без значение в колко часа е. Напоследък си лягам късно и съответно денят ми започва към 10-10.30 часа. Не винаги е било така, имала съм периоди, когато съм се събуждала в 7 и съм си лягала в 23 часа.

10:30 часа – Започвам деня с кафе и после ми трябват около 2 часа да изгладнея, като през това време пия вода.

12:30 часа – Сега съм в период, в който закусвам с

овесени ядки

40 г овесени ядки
40 г обелено конопено семе
1 с.л. какао
1 с.л. мака (в момента почивам от маката още няколко дни)
½ с.л. мед
Сварявам овесените ядки, измивам ги в цедка/гевгир и след това смесвам всичко и го хапвам, много е вкусно, има сладък шоколадов вкус. Понякога добавям 1 шепа орехи, които са около 15 гр. Открих, че ако овесените ядки са само накиснати (за 10 минути, може би ако е за 1 нощ няма да имам дискомфорт) получавам леко парене в стомаха, а ако са сварени ми понясят идеално. Възможно е това да се дължи на лектини, вещества, които се съдържат в семената на растенията (също боб, леща, грах, изобщо в това, с което се размножават растенията), които са защитните механизми на растенията, да не ги ядем, за да могат те да се размножават (това е супер опростено обяснение), ако ви се чете за лектини, вижте тук и тук (на английски е).

Трябват ми 2-3 часа да ми разминат овесените ядки, да не ми е тежко, за да мога да тренирам.

15.30 Тренирах с тази тренировка за Красиви рамене и бедра, аеробната част е 10 минути, но е брутална, ако сега започвате с тренировките, задължително направете аеробиката във вариант за начинаещи (показала съм във видеото).

16:30 Приключих със снимането на видеото към тренировката (с обясненията става 1 часа, иначе самата тренировка е 25 минути, 5 минути разгряване, 5 минути разтягане). И тогава установих, че няма хляб и не мога да ям сандвич с кашкавал. Бързо минах през душа и се отправих към Слънце и луна.

17:30 Най-сетне пицата дойде, бях много гладна и се нахвърлих.

пицата в Слънце и Луна всеки път е с различни зеленчуци и сирена, аз си поръчах само с кашкавал

След половината пица се почуствах заситена, но се напънах и с почивки я изядох цялата. Това не е класическа мазна пица. Изключително суха е, все едно ям хляб, кашкавал и зеленчуци. Може да не е по вкуса на всеки, но понеже от години много рядко слагам мазнина като готвя и вкусът ми се е променил. Много често храните по заведенията ми се струват мазни, но трябва време, за да се промени вкуса, не очаквайте да спрете добавянето на мазнини за 1 месец и да свикнете веднага. Понякога добавям ароматни мазнини (кокосово масло, зехтин, краве масло) към ястията, но меря с лъжица и слагам съвсем малко за аромат.

След пицата имах чувството, че повече никога няма да изгладнея, а и така ожаднях, че изпих над 1 литър вода за кратко време, стана ми още по-тежко и мислех, че няма да вечерям … Така се получава, когат съм много гладна и мине повече време от предишното ми хранене, после като хапна и съм сита дълго.

Все пак реших да напазарувам за вечеря, в случай, че изгладнея.

23:30 Вечерята

продуктите за вечерята

500 гр. замразени миди (предпочитам по-дребни и пресни, но нямаше избор)
500 гр. спанак (моят е пресен)
100 г кафяв ориз басмати (може и с обикновен)
70 гр. настърган пармезан
1 глава лук
2 малки връзки пресен чесън
30 гр. джинджифил
Сол на вкус
Мидите, спанака, ориза, лука, джинджифила се задушават в 400 мл вода, докато оризът се свари, може да се долива вода. Накрая преди да се свали от котлона се добавят пресния чесън и пармезана и се сервира горещо.

моята порция

Към мидите със спанак и ориз направих салата от домати с пресен лук и 1 с.л. зехтин.

Полях с чаша вино и за финал хапнах 1 портокал 🙂

след вечеря не е най-доброто време за плодове, но и аз съм човек 🙂

Ден 2
Ден 3
Ден 4
Ден 5

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!