Храня ли се здравословно и ефективни ли са домашните ми упражнения?


Здравей, Руми. След 2 годишни усилени упражнения и опити за здравословно хранене(поне според мен), най-накрая се лиших от 20-25кг. В момента съм на 22г., около 79-80кг., 181см. и според най-близката ми приятелка изглеждам малко кокалеста.

От доста време не съм смъквала и грам, а според мене няма и нужда, но проблемът ми е провисналата кожа (даже сама се шегувам, че ако я няма ще си имам тялото мечта). Всяка вечер отделям по 2 часа за упражнения вкъщи (старая се да натоварвам цялото тяло) и чуствам мускулите си стегнати, но не харесвам тялото си.

Накратко менюто ми е:

закуска- мюсли с кисело мляко;

обяд -нещо готвено, предимно супички с 2 филии пълнозърнест, с фибри или друг вид от предлаганите в търговската мрежа „диетични и полезни“ хлябове;

вечеря – плодове и зеленчуци, най-често ябълки. Няма да крия , че напоследък си позвлявам и малък десерт към обяда, и понякога(макар и рядко)от бабините вкусотийки 🙂

Искам да те помоля за съвет дали се храня правилно, мога ли да смъкна още няколко килограма и дали да заменя упражненията вкъщи с фитнес, и най – голямата ми болка – има ли лек за повисалата ми кожа( пропуснах да кажа ,че правя контрастни душове и мажа с лосиони).Благодаря предеварително 🙂

Отговор от Руми

Здравей Мария, поздравления за хубавите рзултати 🙂 Когато човек отслабне толкова много като теб, даже и да има да сваля още мазнини, идва момент, в който влиза в така нареченото плато, в което задържа килограми и не може да отслабва повече.

При теб се е случило точно това и като добавка мисля, че начинът, по който се храниш не е подходящ, ако искаш още да отслабнеш, макар че май не искаш?! (не успях да разбера).

Дневното ти меню изглежда така:
закуска: бавни вуглехидрати със съвсем малко протеин от млякото

обяд: не знам какво е готвеното/супата, а хлябът и десертът са въглехидрати

вчеря: въглехидрати от плодовете и фибри от плодове и зеленчуци

Ако искаш още малко да свалиш тогава може да опиташ тази промяна:

Закуска: овесени ядки (а не мюсли) с мляко

Обяд: готвеното да има не мазно месо (около 200 гр.) вместо хляб към готвеното добавяй 3-4 супени лъжи сварен кафяв ориз, или 5-6 лъжици (отцедени) сварен боб/леща/грах

След обед: 1 плод

Вечеря: месо + салата

Не знам какви упражнения правиш, 2 часа е сериозна тренировка. За да е по-ефективна тренировката ти, през няколко седмици прави промени в нея. Или прави нетипични тренировки: например тичай на макс 20 секунди между всяко упражнение, което правиш.

Или ако правиш по няколко серии на мускулна група/упражнение, опитай да правиш по 1 серия от упражнение и веднага след това минавай на следващото упражнение. Направи така 3 кръга от всички упражнения.

Или сутрин на гладно тичай 20-30 минути, но не с постоянно темпо, а променяй спокойно, после на макс колкото можеш, после пак спокойно, после на макс и т.н.

Като цяло сменяй тренировките, ако можеш ходи на фитнес, на таебо, на йога …. – „стресирай“ тялото си редовно, защото като свикне с нещо и то вече не му действа.

За отпуснатата кожа няма кой знае какво да се направи, правилно редуваш студени и топли душове, мажи се много с крем, за да е еластична и хидратирана, може би с времето ще се оправи, това си е и до ген.

Успех!
Руми

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!