ягоди

Днес си забърках страхотен десерт и разбира се отново се приготвя супер лесно и бързо. Но преди това да споделя вчерашната ми тренировка, която ме изпоти все едно съм излязла изпод душа. Започна сезона на супер мокрите тренировки. Лятото е нормално да се вземат по-дълги почивки между кръговете, защото жегата е допълнително затруднение.

Искаш ли вкусни, бързи и лесни рецепти за влизане във форма, изпрати ми имейл с 2 думи „искам промяна“

Настрой таймера за 36 интервала (двойни са и реално са 72) 15/30 или 27 минути
15 секунди силово упражнение
30 секунди аеробика
Уреди: 2 броя гири

Упражненията:
Забележка: Може да се правят силовите упражнения и малко след 15 секунди, ако искаш да са по-кръгли бройки. Примерно аз правех повече лицеви опори.

1. Страничен напад на ЛЯВ крак, десният обтегнат страни, изправяне с подскок на ЛЯВ крак и повдигане на коляното на десния крак
2. Бягане със средно високи колене (ВК) – изпълнява се супер интензивно
3. Страничен напад, изправяне с подскок и повдигане на коляното на другия крак – ДЕСЕН
4. ВК
5. Напади с редуване на краката, с подскок се смянат краката
6. ВК
7. Лицеви опори
8. ВК
9. Ренегатско гребане с 2 гири в ръка – ЛЯВА страна
10. ВК
11. Ренегатско гребане с 2 гири в ръка – ДЯСНА страна
12. ВК
13. Магарешки подскоци
14. ВК
15. Жабешко пляс
16. ВК
17. Суинг
18. ВК

В тази тренировка с акцент вътрешна и външна част на бедрата може да видиш упражненията Жабешко пляс и суинг.

След тренировката добавих 50 бр. суинг с 8 кг., защото по време на тренировката с такава тежест не ми беше достатъчно. Но след 50 бр. без почивка даже и с малка тежест, чудесно го усетих 🙂 Суингът е чудесно упражнение за уголемяване мускулите на дупето без да се помпат бедрата!

Облизваш ли се вече за ягодовото желе 🙂

пасирани ягоди

Продукти
400 гр. ягоди
2 с.л. чиа (смляно ленено семе)
1 шепа орехи
По желание – 1 с.л. какао
По желание мед

ягоди с чиа семена

Замислих желето на 2 слоя – ягодов и шоколадов. Пасирах ягодите и изсипах половината в купа, към която добавих 1 с.л. семена чиа. Оставих да престои 20 минути, за да се желира.

ягодово желе

Към останалите ягоди в робота добавих какаото, орехите и 1 с.л. семена чиа. Миксирах само за секунди, колкото да се разбърка какаото. След това изсипах върху желето с ягоди. Оставих в хладилника за 1 час.

iagodovo-jele-chia-05

Беше се желирало, но не достатъчно, явно чиата е била малко. Имах подозрения, че за толкова ягоди е малко 2 с.л. чиа, но исках да си изям всичките ягоди и не исках да ям повече от 2 с.л. чиа. Така че, ако искаш да е истинско желе сложи по-малко ягоди.

iagodovo-jele-chia-06

Точната пропорция за накисване на чиа семена е 1:9 чиа:течност. Когато правя сладкиш, който е важно да се получи меря точно чиата и течността. Ако меря с лъжица гледам да е равна лъжица, защото после с течността няма как лъжицата да е с връх 😉 Друг вариант е да се използва чаша или съд за мерене. Може 1:8 или 1:7, ако искаш супер гъсто желе.

Който няма чиа може да замести с ленено семе, което задължително трябва да е смляно (в кафемелачка). Лененето семе поема по-малко течност от чиата, но не съм мерила точно колко, може би 1:3 или 1:4.

iagodovo-jele-chia-07

Повече ми хареса ягодовия слой без какао, но пък орехите даваха много хубав вкус. Следващия път бих го направяла без какао.

салата с моцарела

Преди десерта хапнах 1 купа салата от рукола, домати и краставици с настъргана моцарела. Много обичам рукола, а как върви на пица! През почивните дни ходихме в пица Виктория и забърсах 1 малко парче пица, върху което имаше рукола, ммммм много ми хареса. Довечера ще правя пица, защото имам още рукола!

Искаш ли да се храниш с любимите си неща, разбира се, в точните за теб количества и да си във форма? Само ми изпрати имейл със само 2 думи „искам промяна“ и започваме да работим по твоя хранителен план. Тук има снимки на читатели влезли във форма, докато хапват любимите си рецепти, адаптирани от мен. Тук може да видиш какво включва програмата, която изготвям.

Въпрос: Какви желета с чиа обичаш? Обичаш или мразиш рукола?