Как да се справиш с емоционалния глад


Как да се справиш с емоционалния глад /снимка Руми/
Прекрасна ❤️

Ако се нахвърляш на всяка храна, която видиш, когато не се чувстваш добре, мога да те науча как да се справиш с емоционалния глад. И нещо повече – това ще се случи по неусетен начин, с любов към себе си.

Емоционалното хранене често може да доведе до нежелани резултати, като наднормено тегло или нездравословни хранителни навици. Курсът ми B.E.S.T. е точното място, в което лесно, нежно и устойчиво да влезеш в топ форма, преодолявайки елегантно всичко, което ти пречи да отслабнеш.

Как да разпознаеш емоционалния глад

Емоционалният глад е състояние, при което хората използваме храната като начин за управление на негативни емоции и справяне с различни чувства и настроения. Този вид глад не е свързан с реалната нужда на организма за храна (физически глад), а по-скоро с емоционални фактори и стрес.

Емоционалният глад може да настъпи в резултат на различни емоции или ситуации, като гняв, страх, тъга, скука, тревожност, ентусиазъм, радост и други. Хората, които страдат от емоционален глад, обикновено търсят определени видове храни, които им предоставят утеха, удоволствие и усмихват лицето им, независимо дали гладът им е реален или не.

Примери за емоционален глад:

  1. Хапваш сладолед или шоколад, когато се чувстваш тъжна или стресирана.
  2. Избираш пица или бургер, за да се почувстваш по-щастлива или да разнообразиш.
  3. Похапваш закуски и нездравословна храна, когато ти е скучно и нямаш идея какво да правиш.
  4. Избераш да пиеш алкохол, за да се справиш с тревожност или депресия.

Какво поражда емоционалния глад

Зад емоционалния глад обикновено се крие дълбока причина. И за всеки човек тя е различна.
В най-новия ми иновативен курс работим 16 седмици, за да откриеш своите причини, които стоят зад емоционалния глад. И да ги преодолееш постепенно и завинаги!
Така тотално сме забравили да се свързваме с емоциите си и нямаме никаква представа защо ги изпитваме, даже напротив, гледаме да станем по-безчувствени, за да ни боли по-малко и да приспиваме чувствителността си с вино и емоционално хранене. За мен всичко се промени в момента, в който започнах да гледам на емоциите като на вградена навигация.

Връзка с храната

Връзката с храната е комплексен и многопластов аспект на човешкия живот. Тя включва не само физическите нужди за храна, но и емоционални, психологически и социални фактори. Ето някои от основните аспекти на връзката с храната:

  1. Физиологични нужди: Хората имаме физиологични нужди от храна, за да поддържаме живота си и функциите на организма. Тези нужди включват доставяне на енергия, макро- и микроелементи, витамини и други хранителни вещества.
  2. Емоционална връзка: Храната често е свързана с емоции и настроение. Често използваме храната, за да удовлетворим емоционални нужди, като например утеха, радост, тъга или стрес.
  3. Културни и социални аспекти: Връзката с храната се определя и от културните и социални навици. Храната често има значение в обреди, празници, семейни събирания и други обществени събития.
  4. Здравословни аспекти: Интересът към здравословната храна и хранителните навици става все по-актуален. Много хора се стремят към поддържане на здравословни хранителни навици и избягване на храни, които могат да доведат до здравословни проблеми.
  5. Научни изследвания: Психологията и науката за храненето изучават влиянието на психологическите и социални фактори върху хранителните навици и образа на консумация на храна.

Общо взето, връзката с храната е сложен и индивидуален аспект на живота на всеки човек и може да бъде повлияна от множество фактори. Важно е да осъзнаем какви са тези връзки и как те могат да влияят на здравето и благосъстоянието ни и да се стремим към здравословни хранителни навици и балансиран подход към храненето.

Храненето и тренировките дават чудесен резултат за суперформа, но с намаляване на стреса, увеличаване на съня и включване на вградената ни навигация, резултатите идват толкова лесно и без усилие, че искам всяка жена да знае за това.

И ТИ можеш уверено да използваш вградената си емоционална навигация, само трябва да ти обясня как точно да я активираш, за да влезеш в топ форма и след това да я поддържаш постоянно, без йо-йо ефект.

Ето и какво споделят някои от момичетата, изкарали курса B.E.S.T.

💬 Н.Ч.: Най-голямата промяна е отношението/ нагласата ми към храната. Аз съм ужасен скептик, но курсът надмина всичките ми очаквания.
💬 М.Ш.: Сега съм по-спокойна, по-усмихната, приемам се такава, каквато съм и опитвам да правя по-здравословните избори за себе си, не само физически (чрез храната и движението), но и за вътрешното си Аз. Програмата дава възможност да преоткриеш неща, които не си осъзнавал или си забравил за себе си. Най-много ми харесва невероятната атмосфера в групата, позитивния поглед за всяка ситуация, многобройните разнообразни практики и най-вече невероятната подкрепа, позитивна енергия и всеотдайност на Руми и целия екип.
💬 М.З.: Искам да изкажа благодарност за всичко, на което ме научихте и всичко, което получих – това беше приключение, изпълнено с вълнение, много уроци, приятни срещи с прекрасни хора, беше много преобразяващо. Равносметката за мен е -7 кг и стопени сантиметри, като продължавам да си изпълнявам всичко научено дотук. Взех си много да ви кажа и определено намалих стреса с всички техники, които Руми сподели, благодаря от сърце.
В курса работим за промяна на цялостното ти отношение към храната. Елиминираме всичко, което ти пречи да отслабваш и започваш да се храниш само с нещата, които обичаш. И влизаш в най-добрата си форма досега.
Искаш ли и ти да постигнеш целта си, Прекрасна? Включи се в курса B.E.S.T. и трансформирай себе си завинаги.
В него се преоткриваш и се свързваш със себе си и с тялото си, докато отслабваш с лекота, намаляваш стреса и влизаш в супер форма завинаги! 💗💗💗

С обич 🫶
BEST Руми

П.П. Курсът BEST НЕ Е част от онлайн студио „Прекрасна“. Това са 2 различни инструмента, с които можеш да постигнеш целите си.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!