Как езикът на тялото или мозъка да работи за теб


Как езикът на тялото или мозъка да работи за теб /снимка Руми/

Прекрасна, езикът на тялото са чувствата и емоциите, а езикът на мозъка са мислите. Знаеше ли, че тялото и мозъкът имат езици, на които говорят? Два различни езика, които ти разбираш от деня на раждането си.

Ако имаш мисли в дадена посока, започваш да се чувстваш като тези мисли. Например, ако се сетиш как си била несправедливо обвинена като ученичка, веднага започваш да се чувстваш несправедливо обвинена, независимо, че това е спомен от преди много години. Нашето тяло не прави разлика дали това, за което мислим сега, се случва в момента или преди 10-20 години. Затова е важно в каква посока насочваме мислите си, за да не стане така, че преживяваме едно и също нещо вече 20 години, а това нещо се е случило само веднъж.

Нека те науча как езикът на тялото или мозъка да работи за теб

Интересен параграф 22 е, че вече, когато се чувстваме несправедливо обвинени, започваме да мислим още повече в посоката как сме несправедливо обвинени, това предизвиква още емоции, които предизвикват още мисли, които предизвикат още емоции и така можем да си живеем с несправедливостта от преди 20 години, все едно се случва сега.

Давам пример какво ми се случи на мен

Изпитвала съм това върху себе си и нещото, което ми помогна да изляза от тази въртележка, е да осъзная, че тук, в този момент, никой не ме обвинява в нищо несправедливо. Това ме накара да се почувствам леееееко по-добре. Което пък ми докара лееееко по-добри мисли, че сега всъщност съм добре. Което пък ми докара още по-хубаво чувство, че сега съм добре. И така завъртях параграф 22 в моя ползва, от лееееко по-добре към дооооста по-добре. Това не се случва от раз, особено в началото, когато започнах да практикувам тази техника. Но колкото повече репетираш нещо, толкова по-истинско започва да се получава, нещо като „fake it until you make it“ (преструвай се, докато се получи). Но е супер успешна техника как езикът на тялото или мозъка да работи за теб. Хората подценяваме какво можеш да постигнем, ако 100 пъти опитаме нещо и надценяват какво можем да постигнем, ако опитаме 1-2 пъти нещо.

И пример какво се случи със сина ни

Ще ти разкажа кратка история с нашия син. Преди няколко години искаше да се научи да хвърля обръч, така че след това той сам да се връща при него. Сещаш се как гимнастичките по художествена гимнастика го могат това, и всяко момиче от моето поколение (аз съм 1975) го е пробвало. Опита няколко пъти и се вкисна, че не му се получава, а пък мама го прави с лекота. И тогава му казах „Направи го 100 пъти и ще се научиш“. Тогава беше на около 3-4 години и ме погледна едно такова невярващо. Аз си взех един стол, седнах като съдия и казах, „аз ще броя колко пъти го правиш“ и го обърнахме на игра с броене. Някъде на 67 път, обръчът се върна при него и той беше толкова щастлив и горд от себе си, и тогава му кликна и ми повярва, че е добре да пробваме нещо 100 пъти, ако искаме да се научим да го правим. После следващите 10 пъти не му се получи, но докато направихме 100 хвърляния, успя 3-4 пъти да го направи, както иска. И от тогава, когато дойде при мен с физиономия „това не го мога“, го питам „ти пробва ли 100 пъти“.

Ако 100 пъти опиташ да тренираш или да си направиш салата, накрая ще намериш нещо, което харесваш в тренировките и салатите. На практика ще опиташ 100 пъти как езикът на тялото или мозъка да работи за теб.

Разбирам, че е изключително демотивиращо да започнеш да правиш нещо с идеята да го правиш 100 пъти, кой има търпение, мотивация и воля за това – само човек, на който от това му зависи живота или пък дете, за което всичко е игра.

Отслабвай с лекота с BEST

След продължително мислене как да направя отслабването като игра, така че няма усещането, че правиш нещо 100 пъти с неясни резултати накрая, създадох моя първи курс-програма BEST.
BEST е уникален механизъм, който съчетава психологически и емоционални техники, с които да се почувстваш като дете, което си играе любимата игра и няма търпение да я играе и 1000 пъти.
С този уникален механизъм не работим за отслабване, а за заобикалящата среда, която оформя навици и поведение, с които ти е трудно да удържиш да не напълняваш. Когато успокоиш всички фактори, които ти пречат да спреш вълчия апетит и глада за сладко, и се научиш как езикът на тялото или мозъка да работи за теб, започваш да сваляш. И тогава, и храненето, и тренировките дават по-големи и бързи резултати.

Само с хранене и тренировки можеш да си в супер форма, но ако добавиш и уникалния механизъм на метода BEST, може да имаш по-големи и по-бързи резултати.

Ето какво получаваш в курса BEST:

 • Техники за трансформация на стреса от ежедневието ти, така че да разбираш за какво всъщност те е грижа, виж повече инфо тук;/li
 • Тренировъчни програми вкъщи, тренираш онлайн с мен в удобно за теб време и място
 • Хранителен план с рецепти, от които да избираш, като ще те науча как сама да си правиш меню и да не зависиш от мен
 • Видео уроци, направени като детска игра и много кратки (7-8 минути), за да можеш да ги гледаш, докато режеш салата.
 • Практически задачи, които отнемат по 5 минути на ден, така че след 84 дни да си овладяла уникалния механизъм BEST
 • Разбиране, осмисляне и прилагане на психологически техники за емоционалното хранене
 • Как езикът на тялото или мозъка да работи за теб

Ще се преструваме, че правим едни BEST неща, докато накрая вземат, че ни се получат. Методът BEST, който е основата на новия курс-програма, е пътеводител на жените към себе си, откриваш какво нарушава хармонията и мечтаната ти супер форма!

Какво ти предоставя курсът BEST:

 • 12 Zoom срещи с мен, на които в реално време практикуваме техниките и уникалния механизъм на BEST
 • Непрекъсната подкрепа по имейл и в чат в реално време от моя отдаден екип
 • Удоволствието да си важна част от малко, но супер задружно общество от жени, които се подкрепяме, мотивираме, радваме се на живота и между другото – и отслабваме
 • Методи и техники как езикът на тялото или мозъка да работи за теб

 

Виж повече за BEST тук.

С обич
BEST Руми

ПП: Когато говоря за това как въртим едни и същи мисли и емоции, нямам предвид, че нямаш право или че не трябва да оставаш в „негативни“ емоции, защото те също имат своята полза за нас. Негативният опит ни показва какво искаме и не искаме. Нямам предвид и сериозни травми, които имат нужда от терапия, за да бъдат преодолени. Имам предвид, как някоя колежка ни е казала нещо накриво и ние сме способни това да го въртим в главите си с месеци и години и даже да го уголемяваме, а колежката е казала това нещо, защото тя в този момент така се е чувствала и съответно така е говорела. Когато не се (или се) чувстваме добре, ние реагираме от тази си позиция на всичко около нас. И често реакциите ни са си наши и нямат общо с другите хора, а имат общо според това как ние се чувстваме в този момент. Сещаш ли се, както като си на почивка и си на кеф, нищо не може да те подразни. Това е така, защото реагираш според както се чувстваш в този момент. И това е валидно за почти всички хора в почти всички ситуации. Изключения винаги има, разбира се.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!