Леща с магданоз и домати


леща с магданоз

Събудих се със силна мускулна треска и реших да тренирам леко. Което означава аеробика колкото леко да се задъхам, да се раздвижи кръвта в тялото и да разнесе по-бързо мускулната треска. Снимах 🙂 20 минути степ аеробика, по идея на читателка. Първо ми се стори странна молбата й за домашна степ аеробика, защото степ вкъщи нямам, а и малко хора имат. Но го измислих, сигурно ще се смеете като ми видите степа … след няколко дни …

Лещата е така вълнуваща, във всеки вариант 🙂 Изпрати ми имейл с 2 думи „Искам промяна“, за работим заедно за твоята топ форма, докато хапваш вкусотии 🙂

След тренировката хапнах леща. Продукти
70 гр. сурова леща
1 връзка магданоз (100 гр. магданоз съдържат 133 мг. витамин C)
2 малки домата
Риган
Сминдих
Сол
Зехтин

Приготвяне
Лещата накиснах от предната вечер (12 часа), заради фитиновата киселина и лектините. На следващия ден я измих и смених първата вода след завиране. След това варих със сминдух и риган. Накрая сложих съвсем малко сол.

магданоз

Магданозът нарязах на едро, полях го с лъжица зехтин и балсамов оцет.

домати с магданоз

Добавих доматите и накрая студената леща.

леща домати магданоз

Разбърках и хапнах с голям кеф.

леща със сурови зеленчуци

Пропуснах да сложа скилидка чесън, ще му върви, стига да нямате срещи с хора после … с котки може, нашата яде чесън и лук!

Експериментирам дали такова дълго киснене ще намали или премахне газовете. 5 часа след хранене не ми се поду корема, но при мен трябва поне 12 часа да минат, за да знам дали има ефект. Следващия път докато ври лещата ще сложа келп и ще опитам да оценя разликата. Казвам опитам, защото това е много субективно, зависи какво друго съм яла, как се чувствам ….

Също ще опитам по-дълго киснене, само да не започне да покълва.

Зима е, няма слънце, по-малко витамин D и от там по-уязвима имунна система. Затова ще засиля приема на витамини C и A, но от храна, не като добавки. Вижте храните с най-високо съдържание на витамин C, скоро ще извадя и тези с витамин A.

храни богати на витамин C

Също така почти всеки ден си вземам по 3-5 ядки бразилски орех, които също киснаха 1 нощ във вода. След това ги изсуших в чиния близо до парното, може и във фурна с вентилатор на 100 градуса (реално не вдига 100 градуса, така че остават сурови), но става бавно, може би около 40 минути. 100 гр. бразилският орех съдържат около 2000 микрограма селен, което е няколко път над допустимата дневно доза.

За десерт си направих бърз шоколад

банан с рожково брашно

2 банана
1 с.л. рожково брашно (може какао)
Бананите се намачкват с вилица, добавя се брашното от рожков и се разбърква. Харесва ми да е на по-едри късчета и с рожков, защото придава препечен вкус, който липсва, ако е с какао.

бърз шоколад

Калориите 🙂

калории леща банани

Доста въглехидратен обяд, но доста от въглехиратите са фибри, които не се усвояват. В момента се храня за поддържане и нямам цел да променям тялото си, така че и повече въглехидрати са ми ок.

С повече въгехидрати също е възможно отслабване стига да се създава енергиен недостиг. Забелязала съм, че клиентите, които са вегетарианци отслабват по-бавно, спрямо хората, които ядат месо и риба. Но ако скоростта не е важна, възможно е и с повече въглехидрати от варива (боб, леща, грах) и плодове.

Много са малко хората, които не се интересуват от скоростта на отслабване. На ден получавам по 10-20 писма, в които спешно трябва да се отслабне (след 20 дни има сватба, рожден ден, почивка…) затова и менютата ми в повечето случаи ограничават въглехидратите, така се изхвърля повече вода, кантарът спада, мотивацията се вдига. Всеки има нужда от доказателство, за да повярва. Но след време трябва да се намери баланс от храни, които са по вкуса и понасят добре на тялото.

Ако внимавате с количествата може да имате плочки на корема и да ядете шоколад. Аз не ям шоколад, защото не ям захар и преработени мазнини, но това са моите разбирания. Ако шоколадът е според вашите разбирания, тогава ок, може и с него – открийте какво количество ви понася и може би ще е за сметка на нещо друго през този ден, нещо ще трябва да ограничите.

Наслаждавайте се на живота според вашите разбирания 🙂

Можеш да си в перфектна форма, докато хапваш любимите си храни. Пиши ми имейл с 2 думи „Искам промяна“ и ще ти изготвя хранителен план с любимите ти рецепти, адаптирани в подходящ вариант 🙂

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.