Месец 12 във фитнес клуб „Румфи“

12 месеца редовни тренировки! Поздравления за постоянството, волята и желанието да се развиваш!

Прекрасни, и този месец ще извайваме кръгло дупе и ще наблегнем на вътрешната част на бедрата. Напомням да обърнеш внимание на храненето, за да може да се покаже красивият релеф, за които работим вече 1 година 🙂

Този месец тренировките са трудност: 4.5 от 5

Ако искаш да закупиш само този месец, кликни на бутона по-долу.

Ако нямаш време за по-дългите тренировки, изпълнявай по-малко кръгове. Важно е да тренираш редовно, макар и само 5 минути. С тренировки не се горят кой знае колко калории, но е важно да поддържаш мускулите си тонизирани, защото ще се чустваш по различен начин, а и метаболизмът се влияе от това дали има или няма физическо натоварване. Ползата от тренировката не е във времето, в което тренираш, а след това, във времето, в което почиваш от тренировки.

Затова и почивката е важна. Ако се натрупа умора от трениране – вземи си няколко поредни дни почивка от тренировки. Тренировките трябва да подобряват качеството на живот! Силна, сковаваща мускулна треска влошава качеството на живот! Ако ще тренираме завинаги, трябва да правим нещата така че, НЕ да ги търпим, а да можем да ги правим завинаги – това важи за всички сфери на живота.

Списък с тренировките и описание на упражненията

Ден 1 – Цяло тяло 40 минути
Тази тренировка я правих 2 последователни дни – първия ден я измислих и пробвах, а на следващия я снимах. За да спазя графика за публикуване трябваше да се насиля 2 последователни дни да правя една и съща тренировка. Не го препоръчвам, защото имах силна мускулна треска от 75 бр. Бърпита (с лицева опора) и на снимките не можах да направя всички запланувани. Направих 60 бр. Бърпита и не можех повече лицеви опори – имах мускулна треска на гърдите, на раменете, на бедрата 🙂 Да видим как ще се справиш, чакам отзиви в коментарите.

Ден 2 – Пълна почивка или Почиваща тренировка

Ден 3 – Цяло тяло 35 минути
Тренировката започва с Табата от 4 минути – за корем и дупе. Време е да започнем да изпълняваме по повече от 10 лицеви опори в 1 кръг и в тази тренировка правим прехода с 16 пъти Отлепяне в 1 серия, съчетано с Bird-dog и още нещо 😉 .

Ден 4 – Почивка

Ден 5 – Долна част 20 минути
Интервална тренировка с наглед лесни упражнения, но имах мускулна треска на следващия ден. Супер е за дупе и бедра.

Ден 6 – Горна част 25 минути
За разнообразие това не е кръгова тренировка 🙂 Какво е тренировка за горна част без 50 лицеви опори 🙂 Или без Ренегадско гребане и Гмуркане 🙂 Ще ги направим в комбинации.

Ден 7 – HIIT 20 минути – 5 Табати по 4 минути
Високи колене в нов стил вече 20 секунди – в месец 11 бяха само по 10, но нали трябва да се развиваме 🙂 Има по-тежки и малко по-леки Табати. Доволна останах накрая 😉

Ден 8 – Почивка

Чакам отзиви в коментарите 🙂

Румфи

39 comments

 1. Daniela Georgieva 29 май, 2014 at 13:12

  Ентусиазирана,равълнувана и вече чувствайки се много по-силна от първия месец,очаквам утрешния ден с новата тренировка!
  Руми,бъди здрава!

 2. Катерина 29 май, 2014 at 13:48

  These 12 months went by so fast! I enjoyed each month and never got bored. I got stronger, more flexible and my endurance is much better. Thank you so much Rumi, you are so creative 🙂

 3. rak pustinnik 29 май, 2014 at 15:15

  Кога мина една година… Руми , благодаря за всичко !

 4. Daniela Georgieva 30 май, 2014 at 06:44

  Ами тогава честит рожден ден на нашия невероятен клуб и на неговата предводителка!Да сме здрави и силни и все така красиви,а клуба все по-разрастващ се с упорити и добри хора!

 5. Събина 30 май, 2014 at 06:56

  Браво Руми,Честит Първи Рожден Ден на клуб“Румфи“,пожелавам дълги години,яки тренировки 🙂

  само да попитам,тези който сме без възможност да си плащаме, тук ще получим ли тренировки пак някога ,или да спра всеки път да влизам с надеждата,когато видя,че си по публикува нещо то да е тренировка 😉

  • Rumiana Ilieva 30 май, 2014 at 10:27

   Зависи от времето ми и как се чувствам 🙂 Тренировъчните програми за клуба ми отнемат много време, защото ги мисля, пробвам и чак тогава снимам и то не остава време да снимам друго. Искам да снимам и постоянно го мисля, но толкова успявам.

 6. ТаРа 30 май, 2014 at 07:50

  Уха…много ми харесват новите трейлъри на тренировките, така се надъхвам, че няма кой да ме спре 🙂 хихихи Само тези пистолети ми се опират…ама ще ги боряяяя…
  Руми, така набързо мина тази година в клуба, толкова нови неща понаучих, толкова нови тренировки опитах, толкова нови предизвикателства преборих и толкова новости открих за себе си.Прекрасно е и ти си уникална!!!Едно бърпи и Ура за Руми :*

 7. Nora 30 май, 2014 at 08:33

  Руми, харесва ми идеята ти с „Buy now“. Предлагаш ли повече програми с еднократно плащане или само тези от последните два месеца? Не съм сигурна дали ще се справя с ниво 4,5/5, затова питам за по-старичките. Хубав ден!

  • Rumiana Ilieva 30 май, 2014 at 10:28

   Добре е да се започне с месец 1, защото постепенно нараства натоварването. Последните програми са активни за покупка, защото са за хора с опит. Идеята на абонамента е, че е абонамент, а не еднократно плащане, но те разбирам, ще измисля нещо 🙂

 8. Anita 30 май, 2014 at 09:00

  Здравей Руми, искам да те попитам ,ако сега стана член на клуба ще имам достъп до тренировките само за този месец или и за по предни?Към този месец има ли и по лека версия на тренировките?

  • Rumiana Ilieva 30 май, 2014 at 10:29

   При абонамент винаги се започва с месец 1, за да нараства постепенно натоварването.

 9. Anna Angelova 30 май, 2014 at 09:36

  Здравейте, Руми не виждам връзка към почиващата тренировка. Всичко друго изглежда обещаващо.Лек ден!

 10. Anna Angelova 30 май, 2014 at 09:40

  Ааа, всъщност сега погледнах списъка това май е почиващата тренировка от м.11.

 11. IrinaStefanova 30 май, 2014 at 12:05

  Ура-а-а-а, тренировките от този месец са само с трудност 4.5 от 5! Очаквах този месец да са 6 от 5:)
  Честита една година на клуба!
  Само как минава бързо времето – все едно вчера взех решение да се присъединя към тази новаторска идея – клуб Румфи. Решение, което промени положително мен и живота около мен:)))
  Благодаря Руми!

  • Красимира Б. 31 май, 2014 at 18:47

   Поправете ме, ако греша, но Клубът прави 1 година на 01.07., нали?

   • Rumiana Ilieva 31 май, 2014 at 19:22

    Да, така е, с последните тренировки, ще стане 1 година.

 12. Daniela Georgieva 1 юни, 2014 at 19:19

  Значи е време да премахнем и последните останали следи от изкушения за тесто и сладко,които се оказаха,че предизивкват зверско подуване в тялото и лицето ми!

 13. Daniela Georgieva 2 юни, 2014 at 12:51

  Тези бърпита простоо ме дразнят:))))))заемам се този месец до края му да ги превзема!Цяло тяло 40минути ме удари в кръста,но пък поне се разтреперах накрая ,което е знак за прииждаща сила!:))))

 14. IrinaStefanova 3 юни, 2014 at 10:08

  Руми, какво се случва, ако след тренировка не хапваш веднага както съветваш да се прави в края на всеки филм?
  Много ми хареса, че всеки месец има по нещо ново-екзотично за мен упражнение, което до сега не съм си и помисляля, че мога да опитам да правя – преди месеци беше мостът (така и не успях да го направя, но вече не ме е страх да си помисля за него:); бънджи скокът от миналия месец – уж просто упражнение, но не можах да го направя, но вече имам положителна настройка да опитам; този месец балетната стъпка – това упражнение го преборих:).
  За мен елементът на изненада много ме зарежда и ме държи винаги на щрех и да не се отпускам.
  Много добро съчетание на упражненията в тренировките!

  • Rumiana Ilieva 3 юни, 2014 at 10:17

   Яж, когато искаш. Във видеото казвам какво аз ще направя, защото не мога да тренирам след хранене, затова тренирам на гладно и после ям. Часовете на хранене не са важни. Важно е колко и какво ядеш. Като започнат едни дискусии какво да се яде преди и след тренировка … Истината е, че е трудно да излъжеш тялото ти да направи нещо, тялото ти ще направи каквото е най-добро за оцеляването ти. Или пък да се внимава какво да се яде преди и след тренировка и после да се мушне един шоколад. Яж си каквото искаш, следи си количествата, не се тормози кога да ядеш и всичко ще е на 6 🙂

   • IrinaStefanova 3 юни, 2014 at 11:22

    Благодаря за мнението.Аз също предпочитам да тренирам на гладно, но се случи че тренирах през деня, когато имах възможност – беше няколко часа след лек обяд. Усещането по време на самата тренировка беше доста различно от това, когато тренирам на гладно – имах повече power, сила и желание за тренировка (бях се и понаспала добре). Затова се замислих за яденето след тренировката – трябва или не трябва да го има задължително. Напълно съм съгласна с теб, че трябва да слушаш тялото си – то ти казва какво иска:)
    Хубав и спорен ден!

    • Rumiana Ilieva 3 юни, 2014 at 11:46

     Не трябва да ядеш след тренировка, ако не си гладна. Аз също имам много сила, ако съм яла 4 часа преди тренировка, което за повечето хора значи на гладно. За мен на гладно е след сън и без закуска.

 15. IrinaStefanova 3 юни, 2014 at 10:12

  Извинявам се за неточността – имах в предвид балерина клек, а не скок.

 16. Бела 3 юни, 2014 at 10:20

  Руми, а предвиждаш ли мотивация със статия преди/след на
  дама, постигнала релеф с твоите тренировки ?
  Да, много дами редуцират мазнини, поздравления за тях и
  ти показваш периодично, но искаме и фитнес резултати. 🙂

  • Rumiana Ilieva 3 юни, 2014 at 10:46

   Не предвиждам такава статия и не работя за това 🙂 Работя за реални резултати, за такива които поддържаш цял живот, а не за временни плочки за фотосесия или състезание. На последната фотосесия ме питаха каква диета съм направила преди това. Казах „никаква“, не съм се готвила за фотосесия 🙂 всъщност, махнах си космите ха ха ха 😀

 17. powercake 3 юни, 2014 at 16:33

  Руми, Ден 1 ме съсипа….. едва издържах докрая, но много ми хареса натоварването. Нямам търпение да мина и другите дни! 🙂

 18. Daniela Georgieva 3 юни, 2014 at 20:26

  И мен ме съсипа,чак ден след тази тренировка,имам мускулна треска в задното бедро!Силна,за останалите части само ги усещам,че са изненадани с нещо ново!

 19. IvelinaDoncheva 16 юни, 2014 at 20:47

  Здравей Руми,
  Имаш моите най-искрени адмирации!! С всеки месец имам чувството ,че надминаваш себе си !
  Сега едно конкретно въпросче. Виждам ,че набиранията на маса са неотлъчно упражнение в твоите комплекси , но пусто да си остане нямам такава в къщи. Ренегатското гребане за мен не е същото , въпреки че се дава за заместител. Според теб дали набиране за дръжките на врата може да замести и ако не кое друго така цялостно включва тялото 🙂

  • Rumiana Ilieva 16 юни, 2014 at 20:50

   Благодаря за обратната връзка 🙂 Набиранията са си набирания и нямат точен заместител. Набиране на дръжките на вратата е вариант, но може би ако го правиш често ще се развали вратата. Друг вариант е да прехвърлиш въже през вратата отгоре, да я затвориш и да държиш въжето и да се набираш. Като TRX, потърси в нета и ще разбереш какво имам предвид.

 20. ZhekoZhekov 19 юни, 2014 at 14:39

  Здравей Руми, от 3 години намерих сайта ти, изчела съм всичко и превъртах по няколко пъти тренировките. Сега от 6 месеца съм регистрирана към клуба и абсолютно всичко е супер!
  Просто реших да напиша няколко реда и да изкажа благодарност и възхищение към теб, за всичко, което правиш. Страхотна си! И като визия, и като дух, страшно позитивна и зареждаща оптимизъм.
  Аз съм на 39 години, по принцип съм спортна натура, старая се да поддържам едни и същи килограми 50 – 52, при височина 163 см. Естествено това става с балансирано хранене, тренировки и желание. Но просто съм пристрастена към твоите тренировки, с нетърпение очаквам всеки път новите за месеца и не мога без тях. Винаги намирам време, но предпочитам сутрин, така се чувствам целия ден заредена.
  Още веднъж поздравления за всичко и пожелавам късмет и издържливост на всички „ПРЕКРАСНИ“ в клуба!!!

 21. Daniela Georgieva 28 юли, 2014 at 11:36

  Руми,привет!
  Имам въпрос- от месец тренирам с месец 11 от клуба.На кой месец или програма мога да се върна,така че да не губя форма от трудността на упражненията?

  • Rumiana Ilieva 30 юли, 2014 at 07:54

   Дани, тренираш със следващата програма, която публикувах „Здрави и силни“.

Коментарите са заключени