Тренировъчна програма „Ние не сме желета“


упражнения вкъщи

Я ба да ба дуууууу имаме си нова тренировъчна програма. Не знам аз ли не съм в добра форма, тренировките ли са трудни, нооооо много ме предизвикаха.
Това не е програма за начинаещи. Тук има тренировки за начинаещи.

Все още подготвям отделна статия за всяка тренировка и като съм готова ще сложа препратки към тях. Ако няма препратка, значин не съм готова със статията.

Следвай тази програма 4-8 седмици, а може и повече.

Ден 1 Долна част на тялото с акцент вътрешна и външна част на бедрата
Това е тренировката с тежести в тази програма. Подходяща е за покачване на мускули или само за „стягане“ – разликата е, че за мускули се изпълнява с повече от 10 кг, а за стягане със собствено тегло или с до 10 кг. Обръщам внимание, че хранителният режим е 70-90% отговорен за начина, по който изглеждаш.

Ден 2 – Горна част на тялото с акцент рамо + аеробика

Ден 3 – почивка

Ден 4 – HIIT (high intensity interval training) – това е високо интензивна аеробика
Ако изпълняваш тренировките в тази програма със сериозни тежести (за покачване на мускули), тогава може да пропускаш тази тренировка, защото ще имаш мускулна треска и няма да можеш да се възстановиш. Ако нямаш мускулна треска може да правиш този HIIT.

Забележка: логично би било следващата тренировка да е за долна част на тялото, но с HIIT се натоварват много бедрата и прасците, затова им даваме почивка с тренировка за горна част на тялото.

ДЕН 5 – Горна част на тялото с акцент корем
Тази тренировка беше изпитание на волята. Има 4 части и в първите две се редуват 2 упражнения 10 кръга. След 5тия кръг не исках да продължавам и само това, че бях казала, че ще са 10 кръга ми даваше сила да продължа.

Ден 6 – Долна част на тялото + аеробика
Това е тренировка само със собствено тегло. Има ново упражнение за задно бедро и глутеуси, което е с невероятно въздействие  Клекът на 1 крак води до покачване на мускули, може 1 път да изпълниш клек 1 крак, а следващия път на 2 крака, ако не искаш да увеличаваш мускулите си.

Ден 7 – почивка

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!