Как да стегна отпуснат бюст?


Започваме поредица от често задавани въпроси (FAQ – frequently asked questions), които получавам на имейл или в коментарите на сайта. Ако искаш да ми зададеш въпрос, пиши ми на имейла, ще отговарям със статии в сайта. Ще се радвам да споделиш личния си опит в стягането на бюста 🙂

Днес ще си говорим за гърдите като бюст, а не като мускули. Обикновено след кърмене или отслабване гърдите най-много страдат. Формата и големината на гърдите се определя от подкожната мастна тъкан в бюста – номер 7 на картинката.

Източник на снимката Wikipedia
устройство на женски гърди
1 – Гръдна стена

2 – Голям гръден мускул

3 – Лобули

4 – Мамила

5 – Ареола

6 – Млечен канал

7 – Мастна тъкан

8 – Кожа

За съжаление не са ми известни естествени средства, с които да се „стегнат“ гърдите/бюста. Упражненията тренират мускулите на гърдите, а не бюста (който не е мускул). Много треньори съветват да се правят упражнения за гръдните мускули и това щяло да подобри изгледа на гърдите.

Моят опит показва, че това не се случва. От както редовно се занимавам със спорт и намалих подкожните си мазнини, размерът на бюста ми намаля и това е една от причините да не искам да съм още по-релефна. Мисля, че ако още намаля подкожните мазнини, още ще намаля и размера на бюста. Може би е странно, но никога не съм носила сутиен в ежедневието (само спортен докато тренирам). Опитах като тинейджърка, не ми хареса и реших някой ден да опитам отново. За сега не е дошъл този ден, но гравитацията си казва думата и денят наближава 😉

Опитът ми с клиенти също показва, че жените първо свалят от талията и бюста. Сещам се за 3 клиентки, които почти не свалиха от бюста (късметлийки!), но 99.99% от жените много намаляват бюста докато отслабват. Тренировките подобряват стойката и от там може да има „изпъчване“ и някак да се вирват гърдите, което ги прави по-забележими 😉 и косвено да подобрява изгледа им.

Най-честото се търси помощ за стягане на бюста след кърмене, а аз не знам как да помогна :(. Ако някой знае естествен начин (без прием на хормони) нека да сподели. Интересно ми е какво мислиш по темата за стягане на гърдите.

Съвет: По-добре да се отслабва бавно, за да има време кожата да се прибере и да не се получат стрии. Всички искат супер бързи скоростни резултати, но това има и лоша страна – стрии, увиснала кожа и по-голяма вероятност за йо-йо ефект. Ако искаш да стегнеш бюста си – концентрирай се върху хранене с много витамини и минерали, което храни и кожата, тренирай редовно и каквото се получи. Вложи усилията си в нещо, което можеш да промениш и приеми нещата, които не можеш.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!