Отслабване Диана

Мотивирам те с промяната на Диана. За 3 месеца се промени толкова много, че като видя последните и първите снимки, все едно гледам различни хора 🙂 Интересна е и промяната в настроението на писмата. Обикновено първите 4 седмици са нетърпеливи, искащи още и по-големи резултати. Вторите 4 седмици са по-спокойни, а след третите 4 седмици в писмата се усеща радост, удовлетворение и увереност, че това е начинът и е въпрос на време да постигнеш каквото искаш. Диана следваше персонално меню и тренираше редовно. Оставям те с големите резултати на Диана и нейния разказ.

Резултати за 3 месеца:
Тегло: -7 кг
Талия: -9 см
Ханш: -7 см
Бедро: -8 см
Прасец: -2 см
Ръка: -3 см

Здравейте! Казвам се Диана, на 28 г.
Попаднах тук, на страничката на Руми, в търсене на начин как да вляза във форма след раждането на дъщеря ми. Всъщност друга мама я сподели с мен, тя вече беше започнала да тренира с Руми и беше много положително настроена. Това ми вдъхна кураж, че аз също мога да опитам, нищо не губя, напротив, предстои ми истинска промяна, без билет за връщане обратно 😉

отслабване диана

Признавам си, че никога, ама никога през живота си не бях тренирала нищо, нито в домашна обстановка, нито във фитнес. „Домашни тренировки“ винаги ми е звучало смешно и честно казано си представях нещо като сутрешна аеробика пред телевизора в 07:00 ч. Колко съм грешала само…

Винаги съм била леко пухкава, най-вече в долната част на тялото /все още съм много критична към нея/, което не ми е пречело някога в живота или да се намразя или нещо подобно… Просто ми беше писнало да си купувам дрехи с голям размер, самонавивах се малко по малко, имах желание да постигна хубавата фигура, но тогава не знаех, че само с диета няма да стане.

Около година, с прекъсвания по месец, спазвах диетата „Скарсдейл“. Отслабнах драстично и сравнително бързо още след третия месец, като продължих само, защото се страхувах, че пак ще си върна стария гардероб. И се получи затворения кръг – диета, почивка и хапване, пак диета… От 75 се стопих на 56 кила, гледах се и не можех да се позная, защото образът в огледалото не ми хареса.

Да, бях отслабнала, много! Да, влязох в по-тесните джинси! И какво от това? Непрекъснато си мислех докога ще продължавам така, завинаги ли трябва да се храня по този начин, дори не ми беше вкусно вече, дрехите не ми стояха така както си представях, теглех се всеки ден и всяко отклонение нагоре ме разочароваше. Слабо тяло, но отпуснато… Реших да спра. Някак си успях да се сдобия с бонус – стомашни киселини след всяко хранене и чести стомашни болки.

Изминаха доста години от злополучния ми опит с диетите. Бях си върнала килограмите донякъде, все се въртях около 65-68. Не страдах от това, не ми и пречеха. Някак си се примирих.

Стартирах бременността си на 65 кг и до края й качих 11 кг. Прибрах се у дома точно 68 кг. Нищо не си спестявах на масата, по съвет на близките 🙂 При мен винаги проблемът е бил в количествата, не толкова в определена вид храна. Дори не обичам толкова сладко, но можех да хапна 2 чинии с ядене и да си сипя допълнително. Не една, а 2-3 филийки хляб и т.н.

В един момент си казах, че този път НАИСТИНА трябва да направя нещо по въпроса и да вляза във форма. Писна ми да обличам по-дълги и широки горни дрехи и навън да придърпвам блузата си надолу, защото изпитвах дискомфорт и си представях как изглеждам в очите на околните погледната отзад.

Много, ама мнооого исках да имам стегнато дупе, хубави оформени крака, ханш, талия… Аз съм висока и мисля, че много ще ми отиват;) И така стигнах до Руми! Получих си мейла от нея с менюто и тренировките и започнах веднага на следващия ден. Нямах търпение и исках да опитам веднага!

D-side

Е, признавам си, че с тренировките не беше любов от пръв поглед ;), но с всяка следваща седмица виждах, че ставам все по-добра и ми е все по-лесно. След първия месец и първите снимки, щом видях резултата, е, тогава си повярвах вече!

Здравословните проблеми, които имах, сигурна съм, в следствие на неправилното хранене, съвсем позачезнаха. Вече минаха повече от 4 месеца откакто съм на менюто и знам едно – все по-хубаво става! И както казва Руми – персоналното меню е донякъде, тренировките – за цял живот. Опитвам се да следвам тази максима, позволявам си да не тренирам най-много 1-2 пъти седмично, добре се справям с менюто и когато сме семейно на път.

Имам и своите трудни моменти понякога, спирала съм за известно време, после пак се връщам. Което не е кой знае какво усилие за мен вече на този етап, защото вредните навици останаха назад във времето. И разбира се, страхотно е да чуваш комплименти от любимите си хора за външния си вид, супер стимул е това 🙂

Руми, благодаря ти, за всички окуражителни думи от теб, благодаря ти за това, че за миг не се почувствах така сякаш водя „битката“ поединично, въпреки моментите на слабост, но нали сме хора! Просто нямаш представа как повдигат духа само няколко положителни изречения! Едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ!!! 🙂

––-

Промяната на Диана не е само в обиколките които следим, а цялостна и най-вече вътрешна. Променят се гърба, зоната между талията и ханша (т.нар. паласки), коленете, раменете – това са зони, които е трудно да се измерват на едно и също място (за другите зони има метод за измерване и точно следене). Докато работя с клиенти, целта ми е да им дам увереност, че ако следват менюто и тренират, е въпрос на време да постигнат целта. Е, времето е трудната част. Никой не е напълнял за една седмица, обаче какви очаквания за отслабване има за седмица 😉 !

В такива моменти е много важно да се вдъхне реализъм, защото когато човек е под въздействието на емоция е много лесно да реши, че няма смисъл да следва каквото й да било, след като няма резултат. Ако ядеш по-малко храна и тренираш, ще има резултат. Само трябва търпение.

Като отворя писмо от клиент, в което пише „няма резултат“, бързам да отворя таблицата с мерките и какво да видя? Навсякъде минуси, вярно по 1 см, някъде повече, обаче 1 см не бил резултат. Вече имам над 2000 клиенти и знам какво е резултат. Не казвам нормален резултат, а резултат. Няма нормални и ненормални резултати, защото всеки индивидуално сваля. Няма и идеално тегло. Често ме питат „за моя ръст какви килограми са нормални“. Формулата ръста минус 110-115 е вярна, ОБАЧЕ не винаги. Имам клиенти, които като ги погледна бих им дала 10 кг по-малко, а те тежат повече. Може би по-плътни кости, повече мускули, но е факт, че има хора, които тежат повече. Друг път ми пишат хора под 50 кг, чак се стряскам и чакам да видя снимките – имат мазнини и не бих им дала, че са 50 кг. Просто килограмите са ориентир за конкретния човек, а не за всички хора по принцип.

Килограмите се менят от много неща. Първо от приетата храна и течности. Нормално е вечер теглото да е по-високо, все пак храната е в теб и тя тежи на кантара. Ядеш сладко или солено – задържаш вода, а и тя тежи върху кантара. Ходиш до тоалетната – намалява кантара. При мускулна треска също се покачва кантара, задържат се течности. Изобщо теглото е много непостоянна величина и не бих разчитала на нещо толкова непостоянно да определя как се чувствам.

Веднъж написах на клиентка, която беше обсебена да се тегли, следното „Предлагам ти една седмица да се теглиш по много пъти на ден. Ще видиш, че теглото ти постоянно ще варира с грамове, а между сутрин и вечер с над килограм. Ако искаш да полудееш, заложи успеха си на нещо толкова непостоянно като теглото.“ Имаше ефект 😀 Тегли се една седмица и после видя, че наистина ще полудее от грам нагоре, грам надолу и престана 🙂

Понякога се изненадвам с какви съвети съм полезна 😀 Изготвям меню, тренировки, следим мерки и накрая експеримент с кантара ни води до успеха 🙂

Станала съм много разбираща (и скромна 😉 ) и целта ми е да помогна на всеки, независимо какво яде. Сега работим с клиентка, която казва „През деня добре, но дойде ли вечер, просто имам нужда да се натъпча. Имам нужда от това чувство на ситост. А през деня мога и да не ям“. Казах й „Окей, не яж цял ден, а за вечеря изяж всичко, което съм ти написала за този ден“. След една седмица беше супер доволна, че е намерила начин на хранене, който я удовлетворява и че не се чувства виновна, че яде само вечер. И сантиметрите започнаха да спадат – при това ядейки само вечер, което се отрича от всички и се смята за супер вредно.

Личното ми мнение е, че не се напълнява от ядене само по 1 път на ден, а се напълнява в дните, в които се наруши това правило. Има много хора, които се хранят по 1 път на ден и те не напълняват докато се хранят по този начин. Напълняват, когато дойдат празници, почивни дни и се стои по цял ден на маса – в тези дни напълняват, да кажем 100-200 г мазнини. В България имаме поне 10 такива празника (Бъдни вечер, Коледа, Нова година, Някой имен ден, Осми март, Свети Валентин, Великден, Гергьовден, Първи май, 24ти май, Септември има 4 почивни дни – яко ядене, няколко рождени дни… изброих ги към 15). На всеки 15 празника като се качат по 200 г мазнини – 3 кг мазнини за година. 5 години – 15 кг мазнини. И после яденето 1 път на ден било виновно. Да се пръснеш не можеш да напълнееш с ядене 1 път на ден, защото ти става тежко и не можеш да погълнеш много храна на 1 хранене.

ЗАБЕЛЕЖКА: Не препоръчвам хранене 1 път на ден.
Само дадох пример, че искам да съм гъвкава и да помогна в конкретен момент, когато човек може и иска да се храни само 1 път на ден. Повечето хора, включително и аз, като минат на меню с енергиен недостиг, изгладняват по-често. За такива хора е по-подходящо по-често хранене. Хората сме различни. Сега едно ти е удобно, след време друго. Няма едно решение завинаги.

Искаш ли твоето решение, за ТВОЯТА промянапиши ми! Никога няма да има по-удобен момент. Никога няма да ти е лесно! Никога няма да си по-мотивирана! Всеки ден отлагане е загубен! Винаги ще има оправдания! Започни сега, за да не съжаляваш ОТНОВО след месец, година … години …

17 comments

 1. moni 24 март, 2014 at 00:52

  Снимки-„преди и след“,са огромен стимул за мен.
  Руми,стези статии за промяна и с предишната“ТИ СИ ЛИЧНОСТ,А НЕ КИЛОГРАМИ“се нахъсвам яко.
  Твоята личност ми вдъхва спокойствие,караш ме да продължа(не знам как го правиш,та аз не те познавам ха)
  Диана,изглеждаш невероятно!

 2. Алекс 24 март, 2014 at 08:44

  Браво и на двете:)Страхотна промяна Диана,действаш мотивиращо на всички.Руми винаги със статиите си успяваш да направиш така,че да се замисля.Благодаря ти:)Аз преди дни взех моето решение,и знам че това е най-правилното което правя за себе си от много време.Хубав ден и успешна седмица!

 3. Daniela Georgieva 24 март, 2014 at 08:46

  Браво,браво,браво на Диана!Справила си се чудесно,момиче!Коренна разлика преди и след!Сигурна съм,че ако си направиш и пълни изследвания и там резултатите ще са отлични,каквито са моите!Браво и на Руми за това,че не се отказва да вярва във всички нас!

 4. Надя 24 март, 2014 at 09:56

  Едно ГОЛЯМО БРАВО и от мен – ето, че щом има желание – има и резултат… омръзнало ми е от заключения от сорта „нищо не помага – цял живот си ходя гладна и дебела „

 5. Криси 24 март, 2014 at 10:04

  Руми, за пореден път ме нахъсваш!! ☺ Скоро започнах твоята програма „Кое е това момиче“.. И преди това съм тренирала с теб, но спирах за известно време.. Сега съм твърдо решена да не спирам и да постигна целта си!! Благодарение на теб се чувствам много по-добре в кожата си и знам, че ще става все по-добре! <3

 6. sheamus 24 март, 2014 at 10:09

  Браво! Страхотни резултати за толкова кратко време! Руми, ти си вълшебник с магическа пръчка!
  Поздравления и на двете!

 7. Василена 24 март, 2014 at 14:37

  Браво Диана!!! Много харесвам хора, които искат да изглеждат добре и най-вече РАБОТЯТ ПО ВЪПРОСА ЗА ДА ГО ПОСТИГНАТ!! Не спирай да се грижиш за себе си! А ти Руми си прекрасна. Обичам те :*

  П.С. Обичам и сайта ти. Тук съм на по хубаво място!

 8. Neli 24 март, 2014 at 16:47

  Браво Диана! Страхотни резултати. Според мен най-трудното в отслабването е да се спечели войната психически, най-голяма заслуга тук има Руми като ни подкрепя непрекъснато, а след това да се следват режима и тренировките колкото време е необходимо е удоволствие!

 9. GalinaDimitrova 24 март, 2014 at 17:20

  Браво Диана! Избрала си правилният човек с най-добрият подход! Много от моите приятелки се лутат и търсят „лесният начин“, като пробват различни диети! Вярват, че могат да отслабнат с 5кг. за една седмица 🙂 без никакви упражнения, разбира се. Първият въпрос на всички е „как го направи?“, но като чуят отговора, се отказват :). Според мен, трябва много воля, постоянство и самоконтрол, за да постигнеш желаните резултати и да ги запазиш занапред. Може би, всички ние сме тук, при Руми, защото наистина сме имали нужда от помощ и сме осъзнали, че лесно отслабване няма! Избрали сме разумно отслабване и здрав облик! Хубава седмица на всички и мятайте гирите, че Руми гледа ……… 🙂

 10. GalinaDimitrova 24 март, 2014 at 18:41

  Хихихи Руми, вярно е, тъкмо приключих с последната тренировка-ниво 2 от месец 4-ти в клуба! Чувствам се на седмото небе :). Голям кеффффффф! ОБИЧАМ ТЕ РУМИИИ! Аз не съм от най-активните във форумите, но да знаеш че на тренировките съм първа! Тази седмица дори правя двуразови 🙂 много яка мацка ще стана 😉 хихихи.

 11. Kostadinka 30 март, 2014 at 14:05

  Страхотно постижение, наистина БРАВО! Само искам да попитам дали дупето на госпожицата ще се коригира или ще си остане така леко увиснало.? Не питам с упрек, а просто и аз имам същия проблем след отслабване. Иначе невероятни постижения, това се нарича успех!

  • Rumiana Ilieva 30 март, 2014 at 14:32

   „Увиснало“ не е дума, която може да мотивира някой, едва ли искаш някой така да се изкаже за теб, независимо как изглеждаш и дали има право. Хората са изключително чувствителни, когато става въпрос за тях, но не внимават как се изказват за другите. Моля, да не се използват определения. Тук сме да се мотивираме, а не да си сочим недостатъците. Диана продължава с тренировките и доброто хранене и ще се променя още. Колко точно ще се промени никой не може да каже. Ако намалиш подкожните мазнини и работиш за мускули на дупето, значително можеш да промениш визията му.

 12. Galya 11 април, 2014 at 10:56

  Костадинка, къде видяхте увиснало дупе на Диана, та тя изглежда невероятно и то след скоро раждане, тя трябва да се гордее с постигнатите резултати с огромната помощ на невероятната Руми. Много ми се иска и мен Руми да ме сложи за мотивация след някой и друг месец на нейните режим и упражнения.

  • Rumiana Ilieva 11 април, 2014 at 11:26

   Галя, с твоя хъс и постоянство , след 3 месеца мисля, че ще си за стената на гордостта 🙂

 13. Диана* 15 май, 2014 at 13:03

  Здравейте, мили момичета! Здравей, Руми<3 🙂 Извинете за късното включване, но по-добре късно отколкото никога:)) Благодаря на всички за коментарите, подействаха ми много освежаващо и всеки път когато ги чета ме нахъсват още повече! Исах само да споделя на Руми, че от началото на този месец започнах "Напреднали" 🙂 Чак сега се почувствах готова, трябваше ми известно време и кураж да мина към "по-тежката артилерия";) Чувствам се супер, да не говорим, че ми предстои покупка на нов бански, хахаааа, направо изпитвам огромно вълнение!! Тези, които сте постигнали промяната към по-здраво и хубаво тяло, знаете как е;) Има ли желание и хъс, нещата се случват! Целувки, Руми, ти ме промени външно и вътрешно, завинаги ще съм ти благодарна!!!<3

Коментарите са заключени