Отслабване Таня

отслабване Таня

Започнахме работа с Таня преди 2 месеца. Спомням си, че тя искаше да започне менюто 1 месец след като го изготвя и се радвам, че ме послуша да започне веднага. Беше преди Коледните празници, а знам, че това е времето, в което хората покачват най-много килограми. Ако се започне персонално меню преди празници, това неутрализира ефекта на последващото голямо ядене, а и като знаеш какъв труд си положила за резултатите, някак не ги захвърляш с лека ръка и голямо преяждане.

Съветът ми към всеки е да не чака перфектно време – такова никога няма да има! Започни сега, веднага, даже и след 2 дни да пътуваш за 2 седмици. Няма значение, че са само 2 дни – ще научиш нови неща, ще си по-внимателна с храненето по време на пътуването. Животът ще се случва независимо какво планираш! Така че следвай си менюто, даже и да го нарушаваш от време на време – по-добре отколкото да не правиш нищо? Ако искаш да ти изготвя програма за перфектно тяло, пиши ми на имейла, ще го намериш в страницата За контакт.

Писмото на Таня

Никога не бях имала сериозни проблеми с килограмите, но и това се случи. По време на бременността ми имах страхотен апетит и просто нямаше как да не ям, тъй като ми ставаше лошо, ако не хапна. Лошото беше, че ми бяха необходими доста големи количества храна. Така по време на самата бременност напълнях много и след като родих не можах да сваля килограмите.

След раждането продължих да прекалявам с количествата храна, тъй като кърмех. Интересното беше, че и след като приключих с кърменето не се усетих как продължавам да ям доста големи количества и дори качих още килограми.

Бях се отчаяла, тъй като никога преди не съм била толкова пълна и реших, че е време да направя нещо и да си върна формата. Започнах да контролирам видовете храни, които хапвам, както и количествата.

Правех различни физически упражнения и постоянно ровех из интернет пространството и си търсех упражнения, диети и т.н. Така попаднах на сайта на Руми. Стана ми доста интересен и започнах да чета различните публикации, да разглеждам упражненията и менютата.

Харесах си определени упражнения и започнах да ги правя всеки ден. Резултати имаше, но не колкото ми се искаше. Успях от ужасяващите 73 кг да стигна до 65 кг., но спрях да свалям. Месеци наред си седях на 65 кг и нито качвах, нито свалях. Все не можех да се наканя да се свържа с Руми за да ми изготви персонално меню, тъй като никога преди не бях спазвала диета. Притеснявах се, че няма да мога да се справя, но един ден се реших.

Руми ми отговори веднага (Бележка на Руми: не винаги е така, зависи колко писма имам за деня), поиска ми необходимата и информация за изготвянето на менюто. Описах и какво е важно за мен, какво бих искала да постигна, какво обичам да ям, както и какво не харесвам.

преди-след Таня

Тя ми изпрати персонално меню и упражнения. Тъй като беше началото на декември и предстояха празниците, аз и написах, че ще започна програмата от 01.01.2013 г., но тя ме посъветва да не отлагам и да започна веднага (много съм и благодарна за този съвет).

За моя изненада, нямах никакъв проблем със спазването на менюто. Количеството храна ми стигаше, не ми беше проблем да си приготвям различните ястия, тъй като количеството е малко, става много бързо. Започнах да правя и упражненията. Усетих, че спазвайки менюто и правейки упражненията се чувствам много добре, по-свежа, по-заредена с енергия. Чувствах се много по-лека, не усещах тежест в корема (от преяждане).

Още след една седмица на менюто вече имаше видима промяна в тялото ми (бях вече 63.5 кг, 2.2 см надолу от бюста, 2 см от талията, 2.5 см от бедрото, 2 см от бицепса). Чувствах се прекрасно и бях много доволна от резултатите.

(Бележка от Руми: скоростта на намаляване на мазнини е индивидуална, не се сравнявай с никой. Даже и да сваляш по-бавно, не се демотивирай. Важно е в края да си с по-добри мерки, без значение дали са за 2 или за 6 месеца!)

Единствено имах проблем с липсата на сладко и ограничаването на плодовете (по 1-2 на ден). Да си призная, така и не можах да спра сладкото и хапвах по 1-2 шоколадови бонбона на ден 🙂

Така след 4 седмици спазване на менюто и правене на упражненията, дойде момента да се снимам и да направя сравнение с първите снимки. Имаше видима разлика, чувствах се много доволна и мотивирана от постигнатото и реших да продължа да спазвам менюто още 28 дни.

Започнах да се чувствам добре в кожата си, влизах си вече в старите дрехи, за което бях изгубила надежда.

Спазвах менюто още 4 седмици и реших, че ще почина известно време. Много се притеснявах, че когато прекъсна менюто ще напълнея отново, но за момента (вече 2 седмици не съм на меню) не съм мръднала, даже продължавам да свалям. Продължавам да си правя упражненията и съобразявам какво и колко хапвам. (Бележка от Руми: задържането на килограми е функция на това как се храниш след това. Ако се върнеш към старите си хранителни навици, ще си върнеш и мазнините).

И така за момента, резултатите ми са следните:
– 6 кг. надолу
– 5.5 см от бюста
– 7.5 см от талията
– 8.5 см от ханша
– 6 см от бедрото
– 1 см от прасеца
– 3 см от бицепса

В началото не мислех, че ще успея да спазвам менюто, но се установи, че това не ми беше никакъв проблем, напротив……………. Горещо го препоръчвам на всички, които искат да отслабнат без да гладуват и да се мъчат.

отслабване Таня

Много съжалявам, че не го започнах от самото начало, когато открих интернет страницата на Руми, но важното е, че макар и след месеци се реших. Не се чудете, просто действайте и няма да съжалявате. Резултатите идват бързо и действат много мотивиращо.

Нямам думи да изразя благодарността си към Руми, която през цялото време ме подкрепяше и мотивираше!

25 comments

 1. Лили 6 март, 2013 at 13:38

  Браво на Руми и на Таня :-)) и двете сте се справили много добре.

 2. Анджи 6 март, 2013 at 18:21

  Здравей Руми! За пръв път пиша коментар. Много ме зардва резултатът на Таня – това е още едно доказателство че упражненята в този сайт са на 100% ефективни. Имам въпрос, не знам дали мястото му е тук, но все пак ще те питам…Понеже съм на 15, слаба съм с нормално тегло, но проблемът ми е в корема…Някак е отпуснат и искам да го стегна малко. Нямам предвид толкова много, чак да ми проличат плочките, но достатъчно, че да не се притеснявам за лятото и за плажа. От два дни съм на програмат „Ние не сме желета“ – много ми харесва, защото имам лека мускулна теска и това ме радва! Та въпроса ми е дали ако продължавам да тренирам тази програма и я съчетая с диетата за тийнейджъри ще постигна някакъв успех? Имам предвид стягане в корема. О, и още нещо – понеже ми е малко трудно при някои упражнения в отношение на равновесието – как мога да пазя по-добро равновесие (давам пример при упражнението с диагоналите на ръце и крака) или с времето се свиква? Също така до колко кг гири да използвам? Това са моите въпроси. Много харесвам сайта ти!

 3. Паки 6 март, 2013 at 18:27

  Браво на Таня и на Руми! Поздравления за успеха и промяната!

 4. Гери 6 март, 2013 at 19:01

  Чудесно си се справила,поредното доказателство че когато имаме желание и воля нещата си идват на място.Е тук няма да пропуснем и приноса на Руми,която винаги е на линия и ни подкрепя и помага в такива трудни и объркани моменти за нас.По мое мнение като човек минал през това,трудно е да се наканиш да го започнеш,колкото по отлагаме толкова по зле за нас.Но почнеш ли веднъж разбираш че не е толкова страшно и трудно,а даже е приятно и най вече ползотворно.Поздрави.

 5. софи 6 март, 2013 at 19:47

  аз все още не мога да не наканя … ( скоро се надявам и това да стане) за това моите адмирации към Таня , а също така и за нашата страхотна учителка Руми

 6. Веселин :) 6 март, 2013 at 20:28

  Браво, много добре, я ква мацка си станала! 🙂 Много хубава промяна, особено в краката и талията. Нещо да кажа за сладкото – тялото не изпитва нужда към различни храни, то се нуждае от определени вещества. Гладът за солено е признак за недостиг на протеини. Гладът за сладко е признак, че имаме нужда от въглехидрати, понеже нивата на гликоген, който е горивото на тялото в организма са ниски. А това е необходимо да бъде така, когато си в режим на понижаване на теглото. Така, че е нормално, докато си на диета да ти се яде сладко – това е признак, че правиш нещата правилно. 🙂

 7. Даниела 6 март, 2013 at 20:47

  Ооооо,браво!Страхотно изглеждаш,перфектни резултати!
  Аз също се боря с килограмите от бременността,но при мен става доста бавно.
  Поздравявам те за резултатите,продължавай все така!
  А на Руми-ТИ СИ ПРОСТО СУПЕР!

 8. Ася 6 март, 2013 at 21:30

  Здравей Руми!!Искам да ти каже,че твоит публикациии са много полезни вдъхновяващи за много хора!Моля те продължавай да пишеш и да правиш програми с упражнения за хората!Аз много ти вярвам и много исках да си поръчам лична програма,но нямам финансова възможност за това (безработна съм).Но чакам с нетърпение всичко което пишеш и публикуваш и то ми помага и ме мотивира!Депресията и отчаянието от бедността са страшни ,особено за жените и се отразяват жестоко на външния вид и килограмите.а всяка жена ,независимо от финансовото положение и възрастта си сика и трябва да бъде красива и със самочувствие!Ти помагаш на такива като мен с вярата и позитивизма си!Много често се отчайвам от липсата на резултати при мен,невъзможността ми за реално полезно хранене,обездвижването(къде да ходя без пари???!!),но когато прочета нещо написано от теб си връщам желанието и вярата!!Успех и щастие ти желая Руми!!!

  • Руми 6 март, 2013 at 21:37

   Ася, съжалявам за финансовото ти положение, но можеш да си в перфектна форма като тренираш вкъщи. Следвай тренировъчните програми. Виж диетата с бюджет 120 лв за седмица (това е бюджет за мъж и жена, за жена е около 40 лв. на седмица).

 9. Ася 6 март, 2013 at 21:33

  Извинявам се за грешките при писането на горния ми коментар!!!(видях ги сега,след като прочетох коментара си вече публикуван.((((()))))))Аз съм много емоционална личност и те са резултат от това!

 10. Cveti 6 март, 2013 at 21:39

  Супер:) поздравлениея,
  и аз съм на същият режим и се надявам на подобни резултати:)
  Страхотна си Руми, браво и на упорството и волята и на Таня:)

 11. Mariana 6 март, 2013 at 22:13

  Поздравления за Таня за волята и желание да подобри начина си на живот. Резултатите са страхотни! Руми, браво и на теб! Още една „спасена“ душа :))) Най-хубавото нещо на режима на Руми е не само резултатът в килограми и сантиметри, а и промяната в начина на живот – хранене, тренировки!

 12. Nedka 6 март, 2013 at 22:55

  Страхотни резултати, Таня. Продължавай все така – с упоритост и желание всичко се постига! Поздравления и на теб, Руми, за страхотните програми и тренировки, с които ти радваш постоянно. Преди около 1 година ти всъщност беше за мен голяма мотивация да започна да тренирам и променя начина си на хранене – чувствам се в една от най-добрите си форми в момента, но все още има какво да се иска … Още веднъж – огромно благодаря! И успех на всички вас, които сте поели или ще поемете по „пътя на променята“ – повярвайте ми, всяко усилие си заслужава! 🙂

 13. Милена 7 март, 2013 at 10:36

  Поздравления за Таня,страхотно се е справила.Иска се воля и хъс да промениш начина си на живот,да правиш редовно тренировките,да следиш хранителния си режим.Резултатът оправдава положените усилия-тя изглежда страхотно.Поздравления и за Руми -прави ми впечатление,че дори стойката,която тя обяснява да заемаме по време на тренировките и която постепенно става обичайна за тялото променя начина,по който изглеждаш,да не говорим за стягането на цялото тяло.Желая успех на всички,които спазват хранителните режими и тренировъчни програми на Руми и най-вече на себе си.

 14. Таня 7 март, 2013 at 13:10

  Много ви благодаря за положителните коментари, те ме карат да се радвам още повече на постигнатото от нас с Руми 🙂 А на момичетата, които не могат да се наканят (както бях и аз) им пожелавам да се решат скоро и след време да се наслаждаваме заедно на постигнатото 🙂 Успех на всички и отново благодарности към Руми, която ни помага 🙂

 15. Бина 7 март, 2013 at 14:48

  Браво и на двете,чудесни резултати 🙂

  Руми искам да те питам нещо за диетите,но там вече май никъде не може да се пише.
  Спряла съм се на „Мимоза“,защото искам толкова кг.5-6-7 там някъде да са,но се двоумя и за 90 дневната,ако си запозната с нея де.по край мен народа е доволен от нея,но ако и ти имаш поглед над нея бих искала да ме посаветваш с коя да почна.Благодаря за вниманието и се извинявам че пиша не на място…

 16. Лили 8 март, 2013 at 02:00

  Руми и Таня, прекрасни сте! Поредния положителен пример за воля, постоянство и добри резултати 🙂
  Руми, ще си позволя под тази статия да те попитам какви идеи имаш по отношение на междинните закуски на нисковъглехидратните си режими?
  Аз съм се спряла на ядки (но не е хубаво всеки ден, че нали са много калорични) и мляко с кафе (но пък млечните … отбягвам ги сега) и плод (койо хич не е НВД), друго не се сещам за съжаление – имам предвид в движение все пак, не вкъщи да си сваря 2 яйца с извара или нещо подобно. Ти имаш ли някакви други хитринки?
  Напоследък се замислям да си закупя протеин на прах само за да се опитам да си направя протеинов бар. Тези, които ги продават или са безумно калорични и въглехидратни, или са ужасно скъпи 😛

 17. Лили 8 март, 2013 at 12:08

  Здравей Руми, в момента правя упражненията ти за отслабване http://fitnesinstruktor.com/uprajnenia-otslabvane-cialo-tialo/
  но започна да ме боли лявото коляно леко, най-вече имам проблем когато правя напад + вдигане крак напред. Може ли да се замести с нещо друго?

  Благодаря предварително. Искам да кажа също колко са страхотни твоите упражнения. Откакто ги правя се чуствам в много добра форма, имах проблеми със стомаха от застояване (работя в офис), но откакто ги правя проблемите изчезнаха.

 18. Mihaela 8 март, 2013 at 19:02

  Поздравления, Таня! Знам какви усилия се изискват за такива резултати, така че – евала, цял живот да пазиш тази воля и мотивация, т.к. тя крепи в трудните моменти.

  рУМИ, здравей, и честит 8-ми март. Извинявам се, че се бъркам в темата на Таня със страничен въпрос, но е най-скорошният..и някак си най-тематичният пост с въпросчето ми от последните 3-4.

  Преди 3 дена се наложи да ми направят операция – апандисита ми се махна и в момента единственото, което ми се позволява е да лежа. Поразцъках из нета и ми стана ясно, че ж близките 3-4 седмици ще трябва да съм по-мирна. Тежко ми е, т.к. работя над тялото си ( с твоите и други упражнения и спортове) от 3 месеца и постигнах почти перфектните резултати за себе си и вижданията си. Пиша го това.. едно, за да се оплача, защото знам че всички, и оссобено ти, Руми, знаете какви усилия и пот са, и знам, че бихте били съпричастни, но здравето не пита. Но и искам да те попитам.. ти как би действала, ако ти ограничат движението, физ. дейности.. може би да намаля храната? Опасявам се, че сега както организма мие свикнал на голямо натоварване.. обратното качване ще дойде бързо, а това направо ще ме съкруши след всичките усилия….

  Поздрави!

 19. Веселин :) 9 март, 2013 at 13:54

  Извинявам се, че ще се намеся, но Ася, жено, не се излагай! 😀 Оплакваш се и търсиш съжаление и програма на аванта. Пари да тичаш навън или да тренираш вкъщи не ти трябват – трябва ти една туба вода и малко мотивация. А и повечко достойнство. Парите за хубава храна също са оправдание – едно хубаво дневно меню с чиста храна можеш да си го спретнеш и за под 6лв. на ден. Иска се само желание. Проблема е отношението към положението ти, това искам да кажа. С най-добри чувства.
  Успех и повече позитивно мислене и усмивки ти пожелавам! 🙂

 20. Цвети 19 март, 2013 at 21:07

  Уау…удивителна работа. Просто останах без думи. Поздравявам те!!!

Коментарите са заключени