домашни бисквити

Страхотен заместител на купешките бисквити. Мисля, че ще се харесат на децата – пишете в коментарите дали е така, искам да знам децата хапват ли ги? Приготвят се много бързо, с малко продукти. Бързо и вкусно – обичам да готвя по този начин.

oveseni-biskviti-02

Кой ще иска да си купи Белвита или подобни, при положение, че за 10 минути може да има бисквити без консерванти и излишни добавки?

Ядките съм ги добавила вместо мазнина. Когато не ми се яде зехтин или масло, използвам мазнината в естествения й вид – ядки, авокадо, маслини. Зехтинът и маслата ги обожавам, но са извлек, т.е. не са в естествения си вид.

oveseni-biskviti-03

Но си слагам зехтин на салатата, защото ми харесва. Т.е. имам си правила и изключения. Споделям го, защото много хора, когато започнат да обръщат внимание на храната, изпадат в крайности. Това е нормално, всеки минава през този период.

oveseni-biskviti-04

Когато правилата започнат да ти тежат, намери изключенията за фонда и „и аз съм човек“. С времето все повече ще изчистваш храненето си и все повече изключения ще намираш, които работят за теб.

oveseni-biskviti-05

Да работят за теб означава да си здрава, да се чувстваш добре, да си доволна от храната и да не мислиш какво може и какво не може. НО това отнема време. Не става за ден или месец. По писмата от читатели виждам, че срокът е поне 1 година, през която тестваш, ограничаваш се, радваш се, изпадаш в дупка .. Накрая разбираш, че ти трябва нещо, която можеш да следваш завинаги 🙂

oveseni-biskviti-06

Кой ще се сети за купешки бисквити, когато може да хапва тези вкусни овески и да влиза във форма при това? 🙂 Аз не се сещам :)) Пиши ми имейл с думите „Искам промяна“, за да ти изготвя всусно меню, което включва тази и подобни вкусотии 🙂

Продукти
100 г овесени ядки
100 г лешници (заместват се със слънчоглед, тиквено семе или други ядки)
15 фурми (около 120-150 г без костилките)
200 мл вода
Канела на вкус (може какао или и двете)
3 щипки чили (може да се пропусне. Исках люти бисквити и си налютяват много приятно).

oveseni-biskviti-07

Приготвяне
Лещниците се смилат в кухненски робот на едро. Добавят се водата, фурмите, канелата и чили. Разбива се докато фурмите се разтворят във водата. Накрая се добавят овесените ядки и се разбива добре, до пълно поемане на водата.

овесени бисквити

С лъжица се сипват топки в тава и с лъжица се натискат в кръг, така че да станат бисквити. Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурна, долен и горен реотан, с вентилатор за 50 минути. Хапват се топли или студени.

Може сместа да се изсипе в тавата и с лъжица да се заравни като сладкиш, след което да се нареже на квадрати.

oveseni-biskviti-09

Ако искаш хранителен план с подобни вкусотии, пиши ми „искам овесени бисквити“ на iskam@fitnesinstruktor.com . Виж какво са постигнали други читатели, които хапваха вкусно 🙂

Да ти е сладко!