Прекрасни-захласни 🙂 Това брауни се получи да си оближеш пръстите. Вътре е мокро, много мокро. Глазурата е хрупкава и с приятен загар. Вътрешността е като мокър шоколад. Обожавам мокри сладкиши!
Ако и ти харесваш такива сладкиши, но искаш да бъдеш и в перфектна форма, изпрати ми имейл 2 думи „искам промяна“:)

Сладкишът е подходящ за хапване преди тренировка. 1 парче е само 150 ккал и има 8 г фибри.

Фибрите забавят усвояването на храната и така дълго време сме сити. Също така са като метла за червата и подпомагат редовното им изпразване 🙂 Обичам сладкиши, които работят за плосък корем ха ха

Днешната рецепта е по желание на читатели. Търсенето на протеинови рецепти е огромно 🙂 В режимите постоянно някой иска еди какво си протеиново да му се включи.

Повечето хора смятат, че от протеините, не се пълнее и затова предпочитат протеинови рецепти. Това не е вярно.

Пълнее се от всичко, което е в повече като енергия.

Понякога хората казват не пълнея от мазнини и мога да ям колкото искам мазнини. По-вероятно не усвояват всички мазнини, която ядат и затова отслабват. Или не пълнея от въглехидрати, или не пълнея от протеин …

Пълнее се от всичко в повече, което усвояваме. Т.е. ако ядеш повече енергия отколкото имаш нужда, и усвояваш тази енергия, то тогава пълнееш.

протеиново брауни

За протеин в тази рецепта избрах протеин от Лупина, защото не е чист протеин ха ха ха. В него има още фибри и няколко грама мазнини. В същото време протеиновото съдържание е 41%.

За 100 г протеин от лупина:
332 ккал
8 г мазнини, от които 2 г наситени
9 г въглехидрати, от които захари 3 г
30 г фибри – като метла са за червата 🙂
41 г протеин

Другата причина е вкуса на лупина – подходящ е за сладкиши, въпреки че се усеща специфичния му вкус, но по-долу ще дам препоръка как да се консумира, така че изобщо да не се усеща.

Лупина е бобово растение. Може да се яде така както готвим боб или нахут.

Продукти за браунито
30 г какао
100 г лупин протеин
1 пълна ч.л. бакпулвер
15 г мляно ленено семе + 50 мл вода
20 г кокосово масло, течно
100 г фурми
200 г вода
50 г кокосов крем – за глазура, можде да се пропусне

брауни без глутен

Приготвяне
Лененото семе се смила в кафемелачка и се смесва с водата. Оставя се да се накисне докато се пасират фурмите. Фурмите са пасират с водата в кухненски робот с S образния нож. След това се добавят всички съставки (без кокосовия крем) и се разбърква добре в робота.

Във форма за сладкиш се постила хартия и се изсипва сместа. Отгоре се покрива с кокосов крем. Като използвах такъв от торбички. Срязват се двата ъгъла на торбичката и се изстисква с ръце. Една торбичка е точно 50 г.

Пече се 40 мин в предварително загрята на 170 градуса фурна.

След като сладкишът изстине е добре да се изстуди в хладилник за минимум 3 часа. Когато браунито е студено не се усеща вкуса на лупина. Ако престои 1 час извън хладилник, започва да се усеща вкуса на лупина. Даже и да се усеща специфичния вкус на лупина, пак е вкусно, но може на някой да не се хареса.

Разделя се на 8 парчета, в 1 парче:
/калкулирани според cronometer.org и съдържанието на етикета на лупин протеина/
Ккал : 158
Протеин: 7 г
Въглехидрати: 18, от които 8 г фибри
Мазнини: 8 г

В 1 парче има почти 1 мг желязо!!!

брауни без захар

Искаш ли да влизаш във форма с подобни вкусотии? Изпрати ми имейл само с 2 думи „искам промяна“ и започваме да работим за твоята перфектна форма завинаги. Хапваш само каквото обичаш и тренираш 20 минути на ден. Тук може да видиш описание на програмата, която изготвям за теб. А тук снимки на читатели преди-след отслабване.