Упражнения за стягане след раждане (и без раждане): Румитка #17

упражнения за стягане след раждане

Прекрасни <3 продължавам поредицата от 5 минутни тренировки. Минали са 3.5 години от как публикувах последната!!! Как лети времето! Румитките са идеални за 5 или 20 минутна тренировка, в зависимост колко пъти се изпълнят. Обикновено ги изпълнявам 4 пъти за пълноценна 20 минутна тренировка. Понякога снимам 2 Румитки в един ден, тогава изпълнявам всяка по 2 пъти за 20 минути натоварване. Това са моите тренировки за влизане във форма след раждане. Подходящи са и за нераждали, т.е. за всички 🙂 Снимала съм тренировката 11 седмици след моето раждане. Все още имам коремче 🙂

Интервална тренировка, 5 интервала 30/30, 5 минути
Всяко упражнение се изпълнява 30 секунди и без почивка се преминава към следващото. След края на 5тте минути се почива 30-60 секунди и се започва тренировката от начало. Да се изпълнят общо от 1 до 4-5 пъти цялата тренировка. Не се притеснявай да почиваш по-дълго след всеки 5 минути, само не сядай, а се движи (разхождай се).

Упражненията:
1.Напад напред на ЛЯВ крак, задържане в напад и усукване на торс към ляв крак, изправяне и повдигане на ДЯСНО коляно, десен крак стъпва назад и връщане до изходно положение.
2. Като 1 с другия крак.
3. С плъзгане страничен напад на ДЕСЕН крак, аддукция (прибиране към тялото) на десен крак до изходно положение
4. Като 3 с другия крак
5. Клек със скок + 2 скока на място с бицепсово сгъване
6. От страничен лег разгъване на ЛЯВА ръка + повдигане на ЛЯВ крак
7. Като 6 на другата страна
8. Гребане ЛЯВА страна.
9. Гребане ДЯСНА страна.
10. 4 бягане на място + 1 скок Звезда

Въпрос:
Колко пъти изпълни тази тренировка и как се чувстваш след нея?

13 comments

 1. Дани_Б 27 април, 2017 at 08:13

  Руми, силно ме мотивира спортуването заедно с теб. Не знам, защо е така, но когато качиш нова тренировка нямам търпение да я направя, а на сайта ти е пълно с тренировки, които все още не съм правила!
  А ти буквално се променяш пред очите ни!Прогресът ти е забележителен!Аплодисменти!

  п.п. Ще се прибера в 21, но вече нямам търпение да направя тази Румитка!

  • Rumiana Ilieva 27 април, 2017 at 08:23

   Сподели след това кое ти харесва най-много в тази тренировка 🙂

   • Дани_Б 27 април, 2017 at 20:15

    Цялата тренировка много ми хареса: упражненията са нови, интересни и предизвикателни. Упражненията с кърпа винаги са ми били трудни и сега беше така, имам чувството че цялата се напрягам по време на упражнението. Тренировката не е тежка, а в същото време натовари всичките ми мускули. След дългия работен ден сякаш ми изцеди натрупаното напрежение и умора!Благодаря, Руми, искрено благодаря!Прекрасна тренировка :))))))))))) Страхотен вариант за тренировка при липса на време…

 2. Ivelka 27 април, 2017 at 10:02

  Идеята за румитките много ми харесва, защото това е перфектното решение за хора с оскъдно свободно време. Освен това можеш да си доста гъвкав – в зависимо от времето, с което разполагаш в момента можеш да тренираш 5-10-15 или 20 мин. Така че, горещо приветствам продължението на Румитките!! 🙂

 3. Cherry 28 април, 2017 at 13:59

  Не знам от кога следя тоите публикации и youtube канала ти. Миналата година бях постигнала прекрасни резултати, но се контузих доста лошо (не по време на тренировка) и преустанових, от тогава все не намирам как да започна отначало 🙁 . Много съм разочарована от себе си. Мисълта ми обаче беше друга. от както те следя бях забелязала Румитките и много им се радвах, после видях, че не ги снимаш вече и мислех, че си спряла, но сега много ме зарадва. Благодаря, Руми, не само за Румитките, а за всичко 🙂

 4. Elitsa 29 април, 2017 at 12:05

  Здравей Руми, благодаря ти за тренировките и знанията, които споделяш. Бих искала да задам въпрос относно витамините. Приемала ли си/приемаш ли някаква комбинация от витамини или разчиташ на приема им чрез храната?

  • Rumiana Ilieva 29 април, 2017 at 12:19

   Да, приемах мултивитамини по време на бременността и сега докато кърмя.

 5. Боби 9 май, 2017 at 07:15

  Здравей Руми, поздравления за формата, която имаш толкова скоро след раждането. При мен минаха вече повече от 9 месеца, но не мога да се похваля с голям прогрес. За съжаление, диастазата ми все още е доста голяма, въпреки че упорито работя над подобряване на състоянието й. Имам един въпрос – при първото упражнение има усукване, което е противопоказно движение именно при диастаза и . Би ли разяснила дали случайно си го включила или просто при теб диастазата вече е изчезнала. Благодаря ти!

  • Rumiana Ilieva 9 май, 2017 at 08:44

   Ако имаш диастаза, тази тренировка не е подходяща за теб. Има усуквания при възстановяване от диастаза, но не се включват на първи етап и не е това упражнение. Аз имам лека диастаза под слънчевия сплит, около 1 пръст или по-малко. Беше 2 пръста след като родих, но се затваря почти сама, без нищо да правя. Мисля, че не е патология, а от това, че мускулите са били подложени на голямо разтягане. Мисля, че ще се затвори сама при мен.

 6. Радина 19 май, 2017 at 09:38

  Здравей, Руми!
  Моят син се роди на 01.02.2017г. със секцио. Следя с голям интерес упражненията, но се чудя подходящо ли е да започна да ги правя, заради операцията?

  • Rumiana Ilieva 19 май, 2017 at 20:37

   Ако не те боли операцията, започни леко и наблюдавай как се чувстваш. Не трябва нищо да те боли докато тренираш 🙂

Коментарите са заключени