Упражнения за стягане на бедра и дупе: Румитка #18

Прекрасни, как е настроението? Има ли слънце в очите? Надявам се намирате време за тренировка редовно 🙂 Тренировката по-долу е супер размазваща за бедрата и дупето, при това е супер бърза и минава почти неусетно 😉 , ако не броим паренето на бедрата в края, но нали това е целта? Да усетим мускулите си как горят и работят на максимум!

Интервална тренировка, 5 интервала 30/30

Упражненията се изпълняват едно след друго без почивка. След последното упражнение се почива 30-90 секунди и се започва от начало. Изпълни тренировката 3-4 пъти за яко подпалване на бедрата и дупето.

1. Напад ЛЯВ крак + изправяне + ДЕСЕН встрани + клек
2. Ходещ клек наляво
3. От лакти и колене разгъване на ЛЯВ крак встрани
4. От обратна дъска повдигане на ханша на ЛЯВ крак
5. Кофички от обратна дъска
6, 7, 8, 9 са като 1, 2, 3 и 4, но с другия крак, 10 е като 5.

Въпрос:
Как усети тази тренировка? Колко пъти я изпълни?

15 comments

 1. ninbeam 3 май, 2017 at 09:24

  Руми, тренировката изглежда яко размазваща, само от гледане ми се подпалиха бедрата 🙂 Аз няма да мога да се справя с нея, понеже от дълго време не съм тренирала и ще започвам с програмата за начинаещи. Исках да те поздравя (макар и със закъснение) за успешното раждане и да ви пожелая на всички вкъщи здраве, много радост и гушкане с малкия човек! Както и да ти благодаря за мотивацията, с която не спираш да ни зареждаш. Ти си все така прекрасна! 🙂

 2. Николина 3 май, 2017 at 13:57

  Здравей Руми, тренировката е супер, изпълних я 3 пъти.Мислех днес да не тренирам,че сутрин събуждайки се се чувствам като пред разпадане, но като си пипна украшенията (паласките) и като се видя в огледалото ми се повдига и сега използвах времето, в което малката спи за да тренирам.Продължавам да си мисля, че нищо не правя, но ако използвам и кърменето като оправдание, после връщане назад,към старите кг., няма да има. Бих искала да те попитам, тренировките влияят ли ти върху кърмата? Лек ден и безкрайни благодарности за зареждащите тренировки.

  • Rumiana Ilieva 3 май, 2017 at 17:51

   Браво на теб 🙂 Не, тренировките не ми влияят на кърмата, но аз стоя в зоната на комфорта или за кратко извън нея. При стрес може да намалее кърмата, затова слушам тялото си и тренирам за поддържане на мускулатурата, а след година ще правя постижения и ще чистя 🙂

 3. kali 3 май, 2017 at 17:38

  Здравей, ще може ли да качиш видео само за дупе? 🙂

 4. radost 3 май, 2017 at 18:46

  Здравей Руми,аз съм на тренировки от дупемания но днес вместо почивка направих тренировката 3 пъти.искам да питам дали може да покажеш упражнения с топката която се вижда на видеото.Аз имам такава в къщи и много ми се иска да я ползвам по ефективно.

  • Rumiana Ilieva 3 май, 2017 at 20:07

   Следващата програма, която подготвям ще е с топка. Към края на 2017 🙂

 5. Павлина Георгиева 13 май, 2017 at 21:44

  Вчера направих първата си Румитка в живота, ура! 😀 Номер 18 предизвика на макс задната част на бедрата ми и продължението им, свързващо ги с гърба. 😀 Само един кръг направих, но аз по принцип правя по един кръг от която и да е тренировка, като внимавм и за техника, и за това да са ми оптимално натоварващи упражненията, а не просто да отбивам номера. Открих, че моят начин да тренирам редовно, 5 пъти седмично, са кратките тренировки. И както и да са кратки, ефектите от тях са дългосрочни.
  Така че, хора, тренирайте! Дори и да имате време само за 10-15 минутки, пак е повече от нищо, пак си струва, пак ще си бъдете благодарни, че правите нещо добро за себе си. 🙂

 6. Биляна 26 май, 2017 at 13:45

  Здравейте, редовно от 1 месец правя упражненията, както и тичам на място по 15-20 мин. Смятате ли че тичането на място гори достатъчно калории и е полезно? Упражненията са страхотни, благодаря!

  • Rumiana Ilieva 28 май, 2017 at 10:30

   Бягането на място гори калории като всяко друго упражнение, все пак не очаквай кой знае колко много. За 15-20 минути може би 50-100 калории.

 7. Пламена 15 юни, 2017 at 09:40

  Руми, благодарим ти, че те има!От много време се каня да започна.Свалих килограми (от 67 на 60), но това правех без тренировки…..резултатът е ясен.От седмица правя тази тренировка всяка сутрин преди ядене.Един ден я редувам 3 кръга +100 коремни и 50 клека( за повече не ми издържат след тренировката), плънк 2 минути и 10 лицеви.На следващия правя 4 кръга от тренировката.Необходимо ми е да сваля бедра и да оформя дупе.Храня се предимно с протеини,намалила съм мазнините и не приемам въглехидрати (плодове също).Тялото ми се чувства страхотно от упражненията.Имам 2 проблема 1-гърдите?? и 2- набити, големи прасци.Ще се радвам ако дадеш съвет или имаш упражнения.Поздрави!Продължавай да вдъхновяваш!❤

  • Rumiana Ilieva 15 юни, 2017 at 15:41

   Поздравления, че тренираш редовно! Не прави повече коремни преси, изобщо не ги прави, с тях няма да свалиш корема, само правиш мускули на корема. Ако правиш мускули на корема трябва да правиш и на долната част на гърба, за да са в баланс. Силен корем и слаб гръб е предпоставка за травми и болки. Протеините са градивен елемент и от тях не е добре да си набавяме енергия. Енергията трябва да идва или от мазнини или от въглехидрати или от двете заедно. Затова не е добре да ядеш само протеини. За гърдите не разбрах какъв е проблема и гърди като мускули ли имаш предвид или бщста? А прасците са ген, ако са мускули, не можеш да ги намалиш, така че не си губи времето с това. Ако можеш да ощипеш прасците, това което щипеш е мазнина и то с диета може да се повлияе.

   • Пламена 26 юни, 2017 at 16:51

    Благодаря,Руми!А, за гърдите…искам да ги стегна.От диетите, които правех резултата не е много приятен?

Коментарите са заключени

Упражнения за Корем: Видео тренировка

Днес направих тренировка за мускулите на корема, обаче това не е класическата тренировка с коремни преси. Отново тренирам цялото тяло, като във ВСЯКО упражнение има ...