Супер стягаща 5 минутна тренировка: Румитка #19

Прекрасни, как сте? Тренирате ли редовно? При мен тренировките се получават редовно, но кратки. Рядко правя 20 минути, най-често 10-15 минути, но важното е, че тренирам 🙂 Тренирам и Макс. Още първата седмица можеше да прави лицеви опори ха ха ха.

Даже и с 10 минути тренировка се чувствам супер и усещам, че влизам във форма. Мускулите наистина имат памет и започват да откликват на сигналите, които им изпращам редовно.

Това е първата ми тренировка с истински лицеви опори. По време на бременността правих само от колене и съм загубила сила. Много ми е интересно да си възвръщам силата и издръжливостта. Издръжливостта също е спаднала. Забравила съм да броя, говоря и да тренирам едновременно. Вече броя на глас и говоря и като не снимам, за да се науча отново.

Кръгова тренировка
След всяко упражнение се изпълняват 10 пъти скок на въже 2 ниски и 1 висок, ръцете са стегнати и имитират въртене на въже

1. Лицева опора, скок напред, задържане в клек, повдигане на коляно и усукване на торс – 10
2. Гребане + кик бек – 10
3. Напад на ЛЯВ крак + повдигане на ЛЯВ крак – 10
4. Напад на ДЕСЕН крак + повдигане на ДЕСЕН крак – 10
5. Разтваряне с гири встрани + бицепсово сгъване – 10
6. Плие клек + коляно към лакет (двете последоватено), изправяне до изходно – 10

За супер напреднали
Всяко упражнение да се изпълнява 20 повторения, вместо 10.

Къде усети най-много тази тренировка? Колко кръга я изпълни?
В деня на снимките я направих само 2 пъти.

Има ли някой изпълнил във вариант за супер напреднали?

8 comments

 1. Надя 10 май, 2017 at 08:21

  Руми, много е интересно да те следя как отново влизаш във форма след раждането и колко си мотивирана. Мускулите наистина имат памет и със сигурност ще влезеш бързо във форма. И все пак е интересно, защото минаваш през нещата, през които и аз минах, когато започнах преди няколко месеца с тренировките ти за пореден път – по-ниската издържливост, липсата на сила за някои упражнения. Действаш ми мотивиращо. Трябва да призная, че аз когато съм била на твое място, много се демотивирах от тези неща. Направо ми действаше депресиращо и си мислех, че никога няма да си върна силата и формата. Но ти си много положително настроена и оценяваш напредъка си. И това, че споделяш с нас този период зарежда с енергия и мотивация. Голям фен съм ти, много ме радваш 🙂

 2. Dilber 10 май, 2017 at 08:45

  Здравей Руми, още една изпотяваща тренировка, а Макс щом от сега си го метнала…д-то да му е яко занапред 😀 😀
  Румитка 18 я изпълних в 3 кръга, днес ще се опитам и 3 от тази да изпълня.
  За пореден път ми прави впечатление, че тренираш боса и съм така :о , как ти е удобно..в началото и аз тренирах без обувки, но като видях колко по – комфортно е с тях и сега не мога боса.
  Също така продължаваш ли да се мажеш с маслата, които ползва по – време на бременността, пак със същата цел.

  • Rumiana Ilieva 10 май, 2017 at 09:44

   Да, мажа се по същата схема като бременността, но 1 път на ден само. Нямам стрии, ураа 🙂 С обувки е по-удобно да се тренира и ги слагам при аеробни тренировки с много подскоци. Искам да уча стъпалата и тялото си на усещането за босо, затова предпочитам боса.

 3. Цвети 10 май, 2017 at 17:04

  Здравей Руми, тренировката ти е страхотна! Моят бебо е на 40 дни и от това разнасяне на ръце, горната част на гърба ми ме наболява доста. Според теб може ли да се получи облекчение на болката чрез упражнения? Ще ти бъда благодарна, ако включиш някакви в следващите тренировки 🙂

  • Rumiana Ilieva 10 май, 2017 at 17:40

   В началото и аз се чувствах така, даже дясната половина на гърба ми беше постоянно изтръпнала. Сега вече се адаптирах и не ме боли. Ходя на масаж редовно, това ме облекчаваше. Сега не съм ходила 3 седмица и усещам, че има нужда, но пък с времето и кърменето изисква синхронизация и е трудно редовен масаж. Прави котешки гръб от длани и колене.

 4. Дани_Б 12 май, 2017 at 09:13

  Аз също имам проблеми с гърба в резултат от дългото кърмене и работата на компютър.От опит мога да кажа,че спортът и подсилването на гръбните мускули подобряват доста нещата.Трябва да се внимава само със степента на натоварване и постепенното преминаване към по-сложни упражнения. Бих се радвала и на специални упражнения за гръбнака като малък бонус понякога.
  А тази тренировка след три бързи кръга ме накара вчера да почивам.Имам мускулна треска на гърдите.Обаче много ми хареса.

Коментарите са заключени