Тренировка 600 повторения с акцент дупе, брич и рамене: Румитка #39

42
тренировка за брич

Прекрасниии, как сте в началото на есента? Тази година съм решила да харесвам есента и да търся красивото в нея. Цветовете на листата са страхотни 🙂 Повод да си сложа шал, защото обожавам шалове. Когато пътуваме по света си купувам шал за спомен. Скоро не се очертава да обикаляме света, чакаме Макс да поотрасне и тогава. Така, че ще си взема нов шал с есенни цветове за спомен от Софийската есен 2017 🙂 Още повече, че Макс обожава шаловете ми и се приспива с тях 🙂

Изглежда идват на мода панталони Чарлстон, широки или прави, ето тези ми харесват много и ако намеря към тях тясна блуза с прихлупващо деколте (да мога да си изкарвам гърдите от нея лесно ха ха ха) ще е супер, още повече, че коремът ми съвсем се прибра и е мега плосък въпреки многото мазнини, които имам сега.

В няколко магазина видях широки панталони и се изненадах, мислех, че модата на тесните скини дънки ще продължи още. Зажадняла съм да нося нещо различно от тесни дънки и блуза за кърмене от H&M (всички кърмачки, които срещам са с тези блузи, като клонинги сме), които маскирам с риза над тях.

Никога не съм следвала модата, но сега ми се иска да се обличам хубаво и да си взема няколко есенни модни неща 😉 Ако има читатели модни блогъри, приемам съвети, имайте предвид блузите да са с лесен достъп до гърдите 😉

Обожавам лятото заради топлото време, много слънце и дългите дни. Сега ще търся какво харесвам в студеното време, по-малко слънце и късите дни 🙂

С Макс ни става нещо, ако дълго се задържим вкъщи. И двамата трябва всеки ден да излизаме и да прекарваме време навън и да сменяме обстановката.

За студеното време ми хрумва да ходим по детски клубове и ще се радвам да се срещнем с други майки и бебета. Близо до нас е casita.bg, някой ходил ли е там, хубаво ли е, има ли къде да се остави количката? Аз съм в района на центъра, около НДК, така че всички майки, на които им е удобно да вземем да се видим и заедно да откриваме красотата на есента и студеното време. 1-2 чаши вино много биха помогнали, но може би догодина като спра да кърмя.

Зарекла съм се като спре кърменето сутрин да започвам с биричка, следобед Аперол шриц, а вечер вино ха ха ха. Липсва ми виното и това лято много се облизвах на Аперол шприц, който не бях опитвала, но след 1 глътка исках цяла бутилка ха ха ха

Ей, как се промених от липса на алкохол и красиви дрехи, с които мога да кърмя 😀

И да се похваля, взех си изпита за AIP coach. Не смятам да го практикувам с индивидуални клиенти, а да пиша статии, които да са от помощ за всички. Защото здравето на всеки си е лично негова отговорност.

Преди 2 години се запознах с Автоимунния протокол и започнах да работя за здравето си методично и с търпение. Видях колко много ми помогна и ще се радвам и други хора с автоимунни заболявания да намерят своята ремисия с него. За да не отегчавам читателите, които не ги интересуват тези теми, ще отделя раздел AIP в сайта, който иска ще се абонира за него.

Ще отделя и раздел Майчинство, защото мен ме вълнува темата и ми се пише и ми се свързва с други майки. Отново тези постове няма да излизат във фийда (абонамента) за нови статии, освен, ако изрично се абонираш за тях.

Обмислям, да спра с платените услуги за България, в момента, в който услугите ми на английски започнат да носят достатъчно доходи, за да се издържаме аз и семействата на екипа ми. За България ще започна да правя само безплатни неща – тренировки, статии, рецепти и примерни режими с идеи как да се персонализират. Ако искаш да ускориш процеса и ако харесваш работата ми, сподели я със свои приятели в чужбина, благодаря!

Още една новост: започвам да снимам по-различни тренировки, подходящи за начинаещи и средно напреднали. За сега ще ги поствам само в youtube канала ми, т.е. няма да има пост за тях в сайта. Така че, ако те интересуват, абонирай се за канала ми в youtube. Много хора ми пишат, че тренировките ми са трудни за тях, че имат много подскоци и не могат да тренират сутрин рано, защото вдигат шум.

Ще има тренировки подходящи за всеки – начинаещ, напреднал и супер напреднал, тихи, високоинтензивни, нискоинтензивни, пилатес, каланетика и малко йога (не съм сертифицирана за йога, ще споделям каквото сама съм научила и по-скоро за начинаещи в йогата).

Това са плановете 🙂

А сега тренировката за днес, която е малко по-брутална, отколкото имах нужда. Всъщност добре ми беше, когато я пробвах 2 дни преди да я снимам, но тогава не броях и не обяснявах и времето ми беше 19:54. Обаче като броя и говоря се иска допълнително усилие, и обяснявам за правилна форма, така че времето скочи на 22 минути.

Това е тренировка за цялото тяло с акцент дупе, брич и рамо.

Ако искаш по-кратка тренировка изпълни всяко упражнение по 15-20 пъти вместо 50 пъти. Този метод е подходящ и за начинаещи и не толкова напреднали.
Ето времената, на които започва всяко упражнение, за да превърташ видеото. Превъртането ще ти е почивката след всяко упражнение 🙂
Упражнение 1 на: 0:44
Упражнение 2 на: 2:20
Упражнение 3 на: 6:15
Упражнение 4 на: 7:34
Упражнение 5 на: 8:45
Упражнение 6 на: 10:22
Упражнение 7 на: 12:10
Упражнение 8 на: 13:27
Упражнение 9 на: 15:00
Упражнение 10 на: 16:30
Упражнение 11 на: 19:00
Упражнение 12 на: 20:55

Ако искаш по-брутална тренировка, след всяко упражнение добави 1 минута спринт високи колене или Бърпи без лицева опора.

Всяко упражнение се изпълнява 50 пъти и се преминава към следващото без или с най-малка почивка.

1. Клек, изправяне и повдигане на пръсти. Може да се добави тежест или ластик около коленете.
2. От длани колене, ръце на лакти + плъзгане на напред и връщане до обтегнати ръце
3. Гребане от прав стоеж с двете ръце едновременно
4. От лакти и колене разгъване на ДЕСЕН крак встрани. По-лесен вариант е повдигане на свит крак встрани.
5. Статичен напад на ДЕСЕН крак + ръце бицепсово сгъване (може да се добави тежест)
6. От прав стоеж повдигане на ДЕСЕН крак встрани + гира в ЛЯВА ръка
7. От лакти и колене разгъване на ЛЯВ крак встрани. По-лесен вариант е повдигане на свит крак встрани.
8. Статичен напад на ЛЯВ крак + ръце трицепсово разгъване (може да се добави тежест)
9. От прав стоеж повдигане на ЛЯВ крак встрани + гира в ДЯСНА ръка
10. Повдигане на хашна с 1 крак на стол (начинаещи изпълняват с крака на пода, средно напреднали с 2 крака на стол) + 2 вида гръдни преси, сменят се 25 на 25 повторения.
11. Мъртва тяга + гребане
12. Арнолд преса с 1 ръка, с редуване на ръцете, 1 повторение е 2 Арнолд преси

Въпрос: какво е твоето време за тази тренировка? Харесват ли ти такива тренировки? Къде я усети най-много?

42 comments

 1. Cveti 24 септември, 2017 at 15:08 Отговор

  Руми, ти наистина си машина!
  Реших да започна с Румитките като начало за влизане във форма след раждането, но след третата Румитка нямаше място, което да не ме боли. Да не говорим, че моя бебчо постоянно иска да е на ръчички, ако може и в движение. Чудя се откъде ти идва всичката тази енергия? Аз постоянно гледам да си полегна на някой креват 🙁

 2. Краси 24 септември, 2017 at 21:00 Отговор

  Руми, по въпроса с кърмаческите дрехи, аз много харесвам блузите и роклите на „Буба Мара“-виж я във ФБ. Аз обаче се снабдих с тях, след като спрях да кърмя, а те са основно предназначени за лесен достъп на бебето до храната ? ☺ но ми бяха много удобни, различни и цветни. Прекрасни сте с Макс ❤

 3. Маги 25 септември, 2017 at 07:10 Отговор

  Румиииии, браво за корема, изпита и позитивното настроение 🙂 🙂 🙂
  Благодаря ти и че все пак реши да имплементираш идеята за раздел „Майчинство“ 🙂 Промените, които си замислила за сайта са чудесни и мисля, че ще се получи една много хубава нова, подредена и още по-интересна уебстраница 🙂
  Хубав ден и много усмивки 🙂

 4. Дани_Б 25 септември, 2017 at 09:23 Отговор

  Руми, изглеждаш все по-прекрасно,направо съм смаяна!А малкото пухче зад теб в тон с панталонките ти грабва сърцето!
  Аз почивах няколко дни от тренировки /имах нужда и последвах инстинкта си/ и тази вечер смятам да направя тази тренировка и то с голямо желание и хъс!
  Веднага ще се регистрирам и в сайта за Автоимунните заболявания /за жалост тази тема ме вълнува/.
  Относно безплатната работа за нас българите,която плануваш, не зная защо и как си стигнала до това решение, но ти се възхищавам за благородното отношение!Аз лично бих искала да знам, че някак поне мъничко мога да ти се отплатя за труда,който влагаш, така е редно!Но то и сега е пълно с безплатни неща,създадени от теб!
  Прекрасна седмица!

 5. Елина 25 септември, 2017 at 11:35 Отговор

  Браво Руми! Все така слънчева, вдъхновяваща и позитивна! Впечатлена съм и от обучението ти по АИП и с нетърпение очаквам инфо по темата. На теб мога да се доверя напълно безрезервно, тъй като ти винаги правиш нещата професионално и ги пипваш от всички страни,с душа и сърце. Освен това от теб не лъха така дразнещия комерс, както при други специалисти по темата. Чудя ти се как си била на АИП, като не ядеш месо! Би ли споделила накратко, макар че това е дълга тема с много детайли.

 6. Светослава 25 септември, 2017 at 13:38 Отговор

  Здравей Руми, бих искала да те попитам дали ще изготвяш режими за Автоимунен протокол – поздрави! Благодаря предварително!

  • Rumiana Ilieva 26 септември, 2017 at 08:16 Отговор

   Не, няма да изготвям режими по АИП, позволените храни са малко и трудно се мислят разнообразни рецепти. Когато измисля нова АИП рецепта, ще я публикувам в сайта.

 7. Роза 25 септември, 2017 at 15:49 Отговор

  Тренировката е убиец!!!Сташно много я усетих на другия ден в раменете,не мога да си вдигна ръцете-ха-ха-ха!Иначе Руми си в перфектна форма,а Макс е невероятен!Та въпросът ми е следния.Когато имам силна мусколна треска в дадена част от тялото,значи ли че там са ми по слаби мускплите?

 8. Емка 25 септември, 2017 at 16:39 Отговор

  Здравей Руми! Много сте готини с Макс!
  Възнамеряваш да спреш с изготвянето на режими и следенето на клиенти в България или само с предлагането на различни програми? Питам, защото като спра с кърменето ми се иска пак да отслабваме заедно (имам изготвен режим от теб) 🙂

  • Rumiana Ilieva 26 септември, 2017 at 08:19 Отговор

   Може би да спра да правя режими на български, но след вчера може би няма да спра, много хора ми писаха, че не са ок 🙂 А и то това е процес, трябва да развия английските режими, за да спра с българските.

 9. Daniela Georgieva 26 септември, 2017 at 08:17 Отговор

  Хехехе, Руми,

  Ами този сладък сладкиш така да прилича на теб!!!:)
  Страхотен корем! Моя все още си стои леко остър в областта на пъпа:)))
  Много добри иницитиви и планове имаш, подкрепям те напълно!
  И аз започвам с Румитките, превъртяла съм всички ти тренировки, чувствам се като супер Марио в Румфит пространството!:))) Сутрин обаче не тренирам, правя йога, безшумна е и не събуждам останалите(все пак тренирам в 6 ч) !
  Много благородно от твоя страна да даваш приноса си за каузата здраве на българите, но и аз смятам, че все пак ще е добре да има начин как да се отплащам за усилията и труда ти!
  Прекрасна си ти!

  • Rumiana Ilieva 26 септември, 2017 at 08:34 Отговор

   О, следващата тренировка е ТИХО кардио, ще ти хареса, но няма да я пусма тук с описание, само в Youtube ще е, абонирай се за канала.

   От 1.11 ще публикувам безплатни месечни тренировъчни програми. Сега снимам усилено да наваксам, че да има календар на 1.11 🙂

 10. Биляна 26 септември, 2017 at 14:42 Отговор

  В уникална форма си, Руми, продължавай все така, и скоро чакаме програма за по-напреднали! Моето време за тази румитка беше 21мин. С две почивки от 30сек. + няколко бърпита след това. Страхотна тренировка, както винаги, но имам чувството, че раменете ми се напрегнаха повече, отколкото дупето и брича (, което във всеки случай е добре,де). 🙂

 11. Росица Петрова 26 септември, 2017 at 21:07 Отговор

  „Не обеднява НИКОГА,ръката,която дава“Тази библейска истина е напълно в унисон с теб-Руми.Чувстваш ли как ставаш все по-богата на идеи,на инициативи и деятелности?Как всичко ти идва от ръки и от сърце и душа.ВСЕЛЕНАТА е с теб Руми !!!Дерзай смело и възторжено!Прекрасна си!!!

 12. Пети В. 27 септември, 2017 at 10:16 Отговор

  Здравей, Руми
  Поздравления за добрата форма! Аз кърмех до преди 3 месеца (кърмех цяла година) и определено не бях постигнала такива добри резултати като теб. Тренирам от 3-4 месеца с твоите програми (начинаещи и от 20 дни с 90-дневната програма), но все още не мога и сантиметър да прибера от ханша и бедрата,а корема съвсем изчезна. Преди да родя бях отслабнала много с твоите програми, но сега…Според теб на какво се дължи? Внимавам много и с храненето.

  • Rumiana Ilieva 27 септември, 2017 at 10:22 Отговор

   Предполагам, че се дължи на хранене и хормони. На ен също корема ми се прибра, но бедра и дупе са ми с по няколко сантиметра повече от преди, имам си доста мазнини спрямо преди бременността. Но аз още кърмя и определено ям МНОГО.

 13. Женя 27 септември, 2017 at 12:43 Отговор

  Браво,Руми!!!
  Тренировката е невероятна,като всички други,които представяш.
  БЛАГОДАРЯ за всичко,което правиш и за всичко,което смяташ да правиш!!! Подкрепям те безрезервно. Вероятно усещаш силната положителна енергия,която струи от нас (хората,които те следим във всички сайтове 😉 – това прозвуча като че ли си във ВИП БРАДЪР, ха ха ха).
  Възхищавам ти се искрено.
  Моя племенник също много се смее като гледа как тренирам 🙂
  Нацелувай много Макс.Само може да се гордее с мама като теб 🙂
  Успехи във всички начинания ти желая!

 14. Николина 29 септември, 2017 at 09:32 Отговор

  За мен тренировъчната седмица, приключи.Доволна съм от себе си,трениовката е супер, от кръста надолу, я усетих най-много. Седмицата за мен беше успешна, тренирах добре, мисля, че се храних добре. Благодаря Руми.

  • Rumiana Ilieva 30 септември, 2017 at 08:08 Отговор

   Ох, преди 2 години се хванах на хорото гел лак и през 2 седмици ходя да го сменят, че иначе ми се чупят ноктите. Малко извън зоната на комфорта ми е ходенето на маникюр, докато отида ми излиза душата от комбинации и бързане, а там нон стоп чета или говоря по телефона. Не ми е релаксираща процедура, както и боядисването на косата. Само масажа ме кефи, но не ми се чупят ноктите и не ми растат корени заради него и не ходя 🙂

 15. Al 4 октомври, 2017 at 16:24 Отговор

  Здравей, страхотна тренировка! С нетърпение очаквам да споделиш твоя опит с АИП, дали си го спазвала така стриктно или само конкретни групи храни и дали е било по време на бременност и кърмене :)))) Поздрави

 16. Кристина 5 октомври, 2017 at 20:01 Отговор

  Привет, Руми!
  А дали ще бъдат публикувани още тренировки за хора с проблеми като дисковата херния, на които коремните преси и подскачанията са им забранени?
  За есенно-зимно бебешко забавление по детски клубове аз не се сещам. Аз също живея в района на ндк, препоръчвали са ми Капелаплей, но не ми изглежда като за бебета на ок година. Ако нвкой сподели, с радост ще прочета и аз.

  • Rumiana Ilieva 17 октомври, 2017 at 08:14 Отговор

   Не сме дискутирали тази тема. Обикновено по време на кърмене и бременност не се прави нищо драстично. Докато кърмя бих спазвала автоимунния протокол, ако се налага и с достатъчно калории, повечеко храна.

Добави коментар

Ден 72 нива 2 и 3

Хей, Прекрасни, страхотни сте! Благодаря за подкрепата, много се радвам, че новостите за 2015 година ви харесват. Има и още изненади, но ще ги споделям, ...