Прекраснииии, това е много бърза торта, която е мега вкусна. Може да я забъркате 1-2 часа преди да дойдат гостите. Тествах я на хора, които не се хранят „здравословно“ и я харесаха.

Шоколадът е супер вкусен и се топи в устата. Може да използвате само неговата рецепта за други сладкиши и понеже ще ви остане кокосово мляко, използвайте го да накиснете овесени ядки мммм 🙂

шоколадова торта без печене

Шоко-манията не пречи да влизаш във форма, вземи ценните съставки на какаото и хапвай вкусно в точните за теб количества 🙂 „Искам промяна“ е кодът, пиши ми имейл с тези 2 думи, и ще ти покажа как :))

Продукти за блата
50 г пукана киноа (по-евтин вариант са пуканки от елда)
200 г фурми (става супер сладко с толкова)
50 г кокосово масло
240 г кокосово мляко (от 1 кутия само течността, виж по-долу*)
*за тортата се използва 1 цяла кутия кокосово мляко от 400 мл

Продукти за шоколада
100 г от твърдата част от кокосовото мляко (същата кутия като за блата*)
50 г какао
50 г мед (става сладко с толкова, може да се намали на 30 г)

Приготвяне на шоколада
Кутията с кокосово мляко е добре да е стояла в хладилник (моята беше на стайна температура и пак беше ок, просто да не е стояла до котлон или печка). След като се отвори кутията, отгоре има твърда маса, от която се изгребват 100 г и се слагат в касерола или малък съд, който след това да се сложи на котлон. Добавят се какаото и меда и леко се стопля, колкото да се втечни кокоса. Бърка се с лъжица да стане еднородна смес.

Приготвяне на блата
В блендер се слагат всички продукти, без киноата. Блендира се крема до гъста еднородна смес. Киноата се изсипва във формата за торта и отгоре се полива с крема, разбърква се с лъжица и се заравнява. След това се полива с шоколада и се слага в хладилник за 1 час да стегне.

Използвах малка форма за торта, с отделящи се стени, диаметър 19 см.

Понеже се използват пуканки, очакването е за хрупкав блат, но всъщност е сочен блат, напоен с кокосово мляко.

За хрупкав блат
Трябва кремът да се приготви по друг начин: 150 г фурми се пасират с около 100-150 г втечнено кокосово масло (да се прецени колко масло, така че да успее да се пасира крема, започва се с по-малко и се добавя още, ако се налага).

Приблизителни хранителни стойности на цялата торта
Според cronometer.com
Ккал 2238
Протеини 28 г, 5%
Въглехидрати 274 г, 45%
Мазнини 128 г, 50%

шоколадова торта с киноа

Искаш ли да влезеш във форма, докато хапваш подобни вкусотии? Пиши ми и ще ти изготвя вкусен хранителен план, съобразен с твоите нужди и цели. Виж снимки преди-след отслабване с вкусно меню, изготвено от мен :))