Милото и систъра пак ще кажат, че сменям имената на храните. Този крем ми напомня за плодово кисело мляко, но такова не съм яла от години, така че нормално е да съм забравила вкуса 😀

крем от кашу

Семпло и вкусно 🙂 Напиши ми имейл с 2 думи „Искам промяна“ и ще ти кажа как да хапваш кремчето, докато влизаш във форма 🙂

Продукти
/направих го с ½ продукти, но много трудно се завърташе в блендера, затова препоръчвам да се направи с количествата по-долу/
200 г кашу предварително накиснато за поне 6 часа
Сокът на 1 лимон (или на 1 и ½ – зависи колко кисело обичаш)
8 с.л. вода
2 с.л. семена чиа
Много малко мед на вкус

Приготвяне
Много бавно го приготвих, може би 20 минути за толкова простичък крем. Пусках блендера, завърташе 1 път кашуто и всичко залепваше по стените. Стържене и пак 1 завъртане. Добавях водата постепенно и към края вече можеше да се блендира, но мисля, че с по-голямо количество ще е много лесно и бързо.

В блендера се слагат кашуто, чиата, водата, маааалко мед (сладко няма да е вкусно, медът е за баланс на лимона) и част от лимоновия сок. Слагах мед с дръжката на лъжицата, т.е. съвсем малко. В оригинал рецептата е с агаве.

крам от кашу и чиа

Чиата поема течност 7-9 пъти обема си. Така че, ако има 2 с.л. чиа, то поне 14 с.л. течност е добре да се добавят. Т.е. лимоновият сок и водата трябва да са поне 14 с.л. За този крем е добре да са повече от 14 с.л., върви му да е по-влажен, а не стегнат и желиран.

surov-vegan-krem-kis-mliako-2

Лимонът се добавя по малко, за да уцелиш вкуса си. Ако в даден момент стане достатъчно кисело, допълни течността с вода. На мен ми харесва да е много кисело и сложих цял лимона на 100 г кашу. Т.е. ако обичаш кисело спокойно може да сложиш сока на 2 лимона за 200 г кашу.

Рецептата е от MyOrganicMarket, където отгоре бяха поръсили натрошени какаови зърна и мноооого му вървеше, но аз нямах под ръка.

крем от кашу

Да ти е сладко и да споделиш като го направиш!

Искаш ли да хапваш подобни вкусотии и да влизаш във форма? Изпрати ми имейл само са 2 думи „искам промяна“ и заедно ще намерим твоя начин на хранене, който е вкусен и работи за твоята перфектна форма.