Тези барчета са супер бързи, невероятно вкусни, ароматни и засищащи. Хапнеш едно и си сит 🙂 Бях в настроение да следвам рецепта, да не си мислите, че само по мои рецепти готвя 🙂

сурови барчета с тахан и кокос

Снимките пак съм издънка, ама то като правя и друго докато снимам, няма как 100 дини под една мишница. Извадих барчетата след 1 нощ в хладилника и започнах да ги режа, но се трошат, трябва малко да омекнат. Обаче искам на дневна светлина да снимам, а минава 19 часа и скоро слънце няма.

Айде барчетата във фурната на функцията размразяване и през това време да отработя няколко имейла. И така 40 минути. Е, барчетата се бяха разтопили (не много).

Отивам на терасата да снимам, но понеже не умея на ръчни, на автоматични настройки. Няма достатъчно светлина и светкавица се включи.

Нито снимах на дневна светлина, нито идеални барчета, НО всякак са вкусни. И твърди от хладилника и разтопени и току-що направени са страхотни. И всичко да се разбърка и да няма вид, пак ще са мега вкусни!

Искаш ли да хапваш тези вкусни и ароматни барчета, докато влизаш във форма? Аз мога да ти покажа как, само ми пиши имейл с две думи „Искам промяна“

Продукти за основата
150 г бадеми (много дебела основа стана, 70-100 г също ще е ок)
15 бр. фурми (става сладко, може да се сложат 10)
20 г какао (да се намаликакото, ако се използват по-малко бадеми)
50 г сусамов тахан (това не бих го намалила)
1 кафена лъжичка канела

Продукти за крема
200 г кокосов крем
25 г мед (може и по-малко да се сложи или да се пропусне, защото кокосът е естествено сладък)
30 г сусамов тахан
1 ч.л. лимон (не сложих)
Ванилия (не сложих)

смлени бадеми в кухненски робот

Бадемите се смилат в кухненски робот на колкото едро искате. Аз ги оставих не много фино смлени. Да се внимава да не стане бадемово масло!

tahini-barcheta-04

След това се добавят всички останали съставки за основата и се пасира докато се оформи тесто.

tahini-barcheta-05

Застила се форма с хартия и с пръсти се притиска тестото към дъното.

tahini-barcheta-06

Съставките за крема (без меда) се слагат за малко на котлона, на бавен огън, за да се смесят, с постоянно бъркане. Стоплят се до около 35 градуса (температурата на тялото). Не е нужно да се стопля много или да завира, само лееееко стопляне. След като се свали от котлона, пробвайте и преценете дали да сложите мед.

Кремът се изсипва върху основата и се слага в хладилник за 30-60 минути.

tahini-barcheta-07

Ако оставите за по-дълго, трудно се режат барчета. Ето вижте как се начупиха моите, след като цяла нощ престоя в хладилника.

барчета с кокосов крем

Нищо им няма и начупени са вкусни, но ако търсите визия, извадете сладкиша по-рано и тогава нарежете.

таханова барчета с кокосов крем

Искаш ли да хапваш подобни вкусотии и да влизаш във форма? Пиши ми и ще ти изготвя индивидуална програма с любимите ти рецепти 🙂 Виж какво постигнаха читатели, докато хапваха вкусно.