Прекрасни, заела съм се задачата да направя зелениите ядивни за хора, които не ги ядат. Зелениите имат огромни ползи за здравето. Съдържат антиоксиданти, витамини и минерали, подобряват перисталтиката и влияят изключително позитивно на това как се чувстваме.

Тази торта е със спанак, който ИЗОБЩО не се усеща. И понеже е цветна, се възприема много добре и от деца.

Лека, свежа и мнооого вкусна!

С подобни десерти борим бръчките и подобряваме здравето на стави и сухожилия.

Само ползи, при това вкууусни 🙂 Възползвай се, влиизай във форма, докато хапваш торта, напиши ми имейл с две думи „Искам промяна“, за да ти кажа как 🙂

В 1 парче има само 94 ккал – как да не ядеш тази торта с удоволствие и без вина 🙂

Тортата се приготвя на 3 пъти по 5 минути, но между слоевете трябва да има по 2 часа, за да стегнат и да не се смесят. Белият слой приготвих вечерта. Зеленият като се събудих сутринта, а червеният няколко часа след зеления. Така че предвиди си време да стяга всеки слой минимум 2 часа. Обикновено такива торти правя между другото, за да не се изнервям да чакам да стегнат.

Списък за пазаруване (това са общите количества на продуктите от рецептата)

Продукти за белия слой
100 г вода
50 г мед
20 г желатин
400 г кисело мляко
Ванилия, по желание
За гости: вероятно няма да им е достатъчно сладко, така че добави още 30 г мед, за общо 80 г.

Списък за пазаруване (това са общите количества на продуктите от рецептата)

Продукти за зеления слой
Тези продукти (без желатина) са всъщност любимото ми смути със спанак. Комбинацията круши, спанак и лимон е феноменално добра. Всички вкусове си пасват страхотно и на който съм дала да опита казва мммм 🙂 Предполагам, че ще се получи и с друг плод, но ако ще я правиш за хора, които не обичат спанак, направи я с круши. С ананс става също супер, но той пък съдържа ензима бромелаин и от него желатинът не може да стегне. Но като смути опитай и с ананас.

150 г вода
20 г желатин
30 г спанак
400 г круши
1 лимон
За гости: опитай и прецени дали да добавиш още 30 г мед, аз не използвах, подсладих само с крушите. Също добави и 50 г масло (краве или кокосово), за сметанов вкус.

Списък за пазаруване (това са общите количества на продуктите от рецептата)

Продукти за червения слой
150 г топла вода
400 г ягоди
20 г желатин
50 г мед
За гости: опитай и прецени дали да добавиш още 30 г мед. Добави и 50 г масло за сметанов вкус.Приготвяне
Започва се с белия слой. Приготвянето на всички цветове е сходно. Ето принципа: в блендер се слагат желатина и водата и се разбива около 2 минути с почивки. Желатинът няма нужда от накисване, но е важно ДОБРЕ да се разбие в блендера, да няма видими частици. Разбиването в блендер е вместо накисване. Ако ти е по-слаб блендера, пусни го за по-дълго време 3-4 минути.

След като желатинът се е разтворил във водата, добавяш другите съставки и блендираш до хомогенна смес.

Излива се във форма за торта с отделящи се стени (ще стане и в тава, но по-трудно ще се вадят красиви парчета). Слага се в хладилник за минимум 2 часа. След като стегне, тогава може да се излее отгоре следващия слой – първо се приготвя белия, после зеления и накрая червения. Белият слой е най-добре да е най-отдолу, защото е най-тежък и плътен. Ако искаш да подредиш слоевете първо червен, после зелен и накрая бял, добави по още 10 г желатин към зеления и червения слой, за да станат по-твърди.


Във вариант не за гости 🙂
25% протеин, 12% мазнини, 64% въглехидрати
Ако се разреже на 12 парчета в 1 парче:
94 ккал
6 г протеин
16.5 г въглехидрати
1.2 г мазнини

Вариантът за гости е + 90 г мед и +100 г масло, което ще рече, че в 1 парче има 176 ккал.Искаш ли да влизаш във форма и да хапваш подобни вкусотии и любимите си рецепти, адаптирани от Руми? Изпрати ми имейл само с 2 думи „искам промяна“ и ще ти изготвя вкусно меню, изяло по твой вкус, с което ще си в супер форма и близките ще искат от вкусотии, които си приготвяш.