Трансформирай стреса в движеща сила 😉


Как влияе на формата ти връзката емоции-тяло, /снимка Руми/

Стресът ни кара да стесняваме фокуса си, насочва вниманието ни, ускорява скоростта, с която усвояваме информацията, прави ни психологически по-устойчиви и даже и по-устойчиви на разболяване. Сещаш ли се как, когато работиш усилено по нещо, обикновено се разболяваш, след като приключиш проекта, когато вече си се отпуснала. Това е така, защото по време на стрес се отделят хормони, които ни дават сили да се бием или да бягаме, и които подготвят тялото да се справи с вируси и подобни.

Знаеш ли, че можеш да трансформираш стреса в движеща сила? 

Стресът е супер, защото те развива и прави животът ти интересен. Хубаво е след стрес да има моменти на отпускане, но осъзнати, така че да не се разболяваме след това. Има начин да трансформираш хроничния стрес в стрес, който те развива и става твоя движеща сила.

Научни изследвания показват, че след като сме подложени на стрес, след това имаме усещане за силна свързаност с нашите ценности. Сещаш ли се как, като ти се случи някаква тотална катастрофа в живота, след това преосмисляш какво е важно за теб и как дребните ежедневни неща спират да са важни. Изведнъж връзката с хората, това да изпитваш радост и задоволство ти стават важни и искаш да живееш със страст.

Методът BEST

Трябва ли да чакаш катастрофа в живота си, за да използваш стреса на своя страна? Ще оставиш ли хроничния малък стрес да се натрупва и да стане толкова голям, че да не можеш да живееш вече по този начин? Често хората след сериозни катаклизми се променят и това, което се променя е начинът им на мислене.

Докато работих по новия ми курс по метода BEST (за влизане във форма с психологически и емоционални техники), изследвах стреса в моя живот и това, какви научни открития за стреса са правени.

Когато разглеждаме стреса като предизвикателство, а не като опасност, тялото и мозъкът реагират, като се адаптират много по-добре. Това използвам и във високоинтензивните тренировки, които са сериозен стрес, но нашето възприятие за тях е, че ни развиват, че ни правят по-силни, по-здрави, и тогава стресът от тези тренировки се приема като нещо позитивно.

В новия ми курс по метода BEST работим за това, да трансформираме стреса от нещо лошо към нещо, което ни развива. С промяна на нагласата се случва нещо магично, стресът се трансформира в движеща сила и ти дава криле.

Нека ти разкажа една кратка лична история:
Преди пандемията бях започнала да работя като нормалните хора по 7-8 часа на ден, след като над 15 години бяха по 12 часа, даже и уикендите. Обаче като се случи това, се наложи да направя много нови неща, за да подсигуря моето семейство и тези на хората, които работят за мен. Отново се върнах на по 12 и повече часове работа. Обичам работата си и 12 или и колкото часа да работя, минават мноооого бързо, просто вечер бях доста изморена и нямах време за нищо освен да работя, да сготвя и да спя. След няколко месеца успяхме да канализираме новите неща, които правим, и да намерим по-ефективни практики за свършване на работата и се върнахме на по 8 часа работен ден. И тогава се случиха 2 неща – първото е, че се разболях, а второто е, че минах на ново нормално ниво, бях станала много по-работоспособна по доста ефективен начин.

Това беше преди 3 години и тогава започна моята голяма трансформация – психическа, психологическа, емоционална, а напоследък и физическа – свалих 1.5 кг за 2 месеца тестване върху мен на метода BEST, като от октомври 2022 следвам всичките му принципи, защото винаги тествам новите програми първо върху мен.

Ежедневният стрес е част от живота ни. Наближаващи крайни срокове в работата, тревоги покрай разклатеното здраве на близки хора, безбройни ангажименти всеки ден, с които жонглираш, докато се опитваш да свършиш всичко друго междувременно – да поддържаш уютен дом, да възпитаваш децата, да се наслаждаваш на връзката с партньора си, … времето не стига, нали? И това води до стрес, но такъв, който е хроничен и бавно пъпли, така че да не го усетиш, когато се е обвил като пълзящ храст около теб и ти краде от живителната ти енергия.

В новия ми курс по метода BEST работим много със и върху стреса, така че да го трансформираш в мощна движеща сила, която ти показва за какво те е грижа в този живот, защото от многото ми разговори с жени, разбирам, че често работим на автопилот и нямаме никаква представа защо правим всичко, което правим.
В курса използвам 3-степенен метод, разработен от Станфордския университет, който сега ще ти споделя, за да започнеш веднага да използваш, а в курса съм разработила упражнения, с които стресът да работи в твоя полза.

3 стъпки да трансформираш стреса в движеща сила

Първата стъпка е да разбереш/осъзнаеш, че си стресирана. И ти давам една подсказка – стресираш се само за неща, за които те е грижа. Не се стресираш за неща, за които не те е грижа. Например, ако Мария има 2 по математика, това няма да привлече вниманието ти, освен ако Мария ти е дъщеря или пък ти си Мария. Ние винаги ще изпитваме стрес за нещата, които ни интересуват, за които ни е грижа и са част от ценностната ни система.
Втората стъпка е да приветстваш стреса, защото там има нещо, за което те е грижа. И да използваш това като възможност да се свържеш с това, за което те е грижа. Защо се стресирам, че имам двойка или че Мария има двойка. Може би Мария е важна за мен. Може би математиката е важна за мен, защото …. Може да има много варианти, виж какви са твоите за нещата, за които се стресираш.
Третата стъпка е да се използваш реакцията на стреса, за да постигнеш това, което те интересува, а не да харчиш времето, енергията и парите си, за да се отървеш от стреса.

И може би се чудиш как това ти помага да свалиш един размер надолу или пък да харесваш тялото си?
Начинът ти на мислене за стреса, как го възприемаш влияе на хормоните, които се отделят в тялото ти. Може да използваш стреса в твоя полза, като предефинираш значението му за теб, както с високоинтензивните тренировки, очакваш те да те развиват и да ти помогнат да си във форма и тогава стресът от тях ти помага да стигнеш целта. Можеш обаче да смениш начина си на мислене за всякакъв стрес и тогава ще станеш толкова високоефективна във всичко, което вършиш. И с метода BEST ще ти покажа как стъпка по стъпка, плавно и без стрес да смениш начина си на мислене за стреса и да го превърнеш в движеща сила и твоя навигация да разбираш за какво те е грижа.

Работата със стреса е малка част от новия ми курс. Всяка седмица имаш кратки видео уроци, след които кратка практическа задача, която трябва да напишеш в тетрадката си. Все едно сме на училище, обаче съм го направила забавно, като игра, с много лични примери и истории от мен, мои приятели и клиенти.

Ето още какво има в новия ми курс:

• Ще те науча да използваш вътрешната си навигация, която винаги ти казва кое е добре и кое не е добре за теб. Ще знаеш какво и колко да ядеш.
• Ще промениш нагласата си за много неща, особено за тези, които мислиш за негативни. Негативните преживявания са изключително ценни, защото имат силата да показват какво НЕ ИСКАШ. Често разбираме какво искаме, като разпишем какво не искаме.
• Ще успокоиш мислите и емоциите си, следвайки простички стъпки, ще обуздаеш емоционалното хранене и глада за сладко.
• Ще подобриш съня си и ще почиваш наистина пълноценно, ще преминаваш през дните си осъзнато и с радост.
• Ще тренираме и ще се храним, така, както ни харесва.

Цели в края на курса

• да си свалила поне 1 размер, а ако не искаш да сваляш килограми, да оформиш тялото, което харесваш
• да имаш ресурса сама да преценяваш колко и какво да ядеш
• колко и кога да тренираш
• да живееш с повече удоволствие
• да трансформираш негативните неща и стреса в движеща сила

Моят авторски метод BEST, част от новия ми курс-програма ти предоставя точно това. Той е най-пълният, най-ефективният начин за постигане на мечтаната форма и хармонията с теб самата и с динамичната, постоянно променяща се реалност.
Вече 6 месеца го тествам върху себе си и приятелите си, и отговорно мога да заявя, че резултатите са впечатляващи. Следвайки принципите му, избистрени след 10-15 години целенасочено обучение, ползване на най-съвременните научни открития и прилагане и изчистване на всички нюанси на практика, съм в най-добрата ми форма досега. Тренирам супер кратко, хапвам с наслада любими ястия и посрещам всеки ден заредена с оптимизъм и вдъхновение.

С курса BEST:

• Премахваш стреса от ежедневието си, така че да ти яде по-малко
• Тренираш по-малко и се храниш само с ястия, които обичаш
• Изглеждаш и се чувстваш значително по-добре – лъчезарна, окрилена, спокойна
• Правиш по-малко неща, но си в пъти по-ефективна!

Мога да те науча как да го постигнеш само за 12 седмици.

За кого е курсът BEST?

Курсът е подходящ за жени на всякаква възраст, които са стресирани и уморени, и това им пречи не само да отслабнат, но и да се харесват!

Гарантирани резултати

• Ако искаш да отслабнеш намаляваш поне 1 размер на дънките си
• Ако пък се харесваш как изглеждаш с дрехи работим за това да заобичаш тялото си по бански

Получаваш и:

• Интензивна ежеседмична подкрепа, мотивация и насоки в 12 Zoom срещи лично с мен и екипа ми.
• Непрекъсната подкрепа по имейл и в чат в реално време от моя отдаден екип.
• Удоволствието да си важна част от малко, но супер задружно общество от жени, които се подкрепяме, мотивираме, радваме се на живота и между другото – и отслабваме

Методът BEST, който е основата на новия курс-програма, е пътеводител на жените към себе си, хармонията и мечтаната супер форма! Ако искаш това за себе си, препоръчвам новия ми курс BEST.

С обич
BEST Руми

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!