Тренировъчна програма седмица 28-2015


Прекрасни 😀 как сте в разгара на лятото? На мен тази седмица ми е супер мега гига натоварена. Заех се да разчистя нещата, които отлагам. Всяко отложено нещо ми тежи. Понякога се събуждам през нощта и започвам да въртя на ум списък на нещата, които искам, но не съм свършила. Искам да спя спокойно, така че или свършвам нещото или се отказвам от него. В списъка ми са:

Нов дизайн на сайта – реших да го пусна на части, така ще има обратна връзка от вас и ще променя каквото не се приема добре

Нова фотосесия с русата глава, отлагах го дълго, защото не обичам да се снимам (колкото и странно да звучи), но вече има насрочена дата, уговорени фотограф, гримьор, фризьор, няма мърдане.

Ново осветление и декор на студиото. Вече имам ново осветление! Лампите са вързани със свински опашки за една конструкция на тавана и всекидневната ми е супер смешна. Целта беше да го изтестваме и после да мислим как да стане красиво. Декорът отложих за втори етап. А ако ми хареса с голи, бели стени, може и да няма декор. Мисля си да има кресло, масичка, лампа, нещо като малка секцийка. Така ще ви хареса ли повече? Идеята е да прилича на къща и да внушава домашни тренировки? Макар, че аз лично нямам нужда от това, за да тренирам. НО идеята е да мотивирам повече хора да тренират. Как мислите, за начинаещи по-мотивиращо ли е?

Нова тренировъчна програма за начинаещи. Вече е снимана, при това 2 пъти – на български и на английски. Остава само да я монтирам и то точно тази седмица искам да се случи.

Фитнес клуба да групирам в отделни тренировъчни програми. Прекратих снимането за клуба, защото в последните месеци, снимах за малка група хора, просто другите се отказваха. Питах всеки отказал се защо се отказва, какво не му хареса? Причината беше, че губят мотивация, никой не ми даде препоръка какво да подобря. В клуба има над 100 оригинални тренировки, снимани на български, с обяснения на правилна техника на изпълнение, разгряване, разтягане и в 3 нива (начинаещи, напреднали, супер напреднали). Идеята ми е да ги групирам в пакети: програма за начинаещи, 3-4 програми за напреднали с прогрес, т.е. всяка програма е по-трудна от предната; Има разлика дали се тренира с програма или със случайни, насипни тренировки. В програмите винаги залагам прогрес, така че надграждаш. Тези, които са тренирал с мен по-дълго знаят за какво говоря. За съжаление трябва да ми дадеш шанс да те тренирам поне 3 месеца, за да разбереш какво имам предвид. 2-3 програми за супер напреднали, отново с прогрес. Всяка от програмите е за няколко месеца. Подходящи са за хора, които никога не са тренирали или имат известен опит, както и за подаръци 🙂 Не са подходящи за хора, които правят седмичните програми ниво 3 и РумФит, просто постепенно станахме по-силни 🙂 Но са подходящи за тези, които тренират с ниво 2 от седмичните програми или модифицират РумФита.

Това са нещата от списъка, като те не са ми основната работа, те са плюс основната ми работа 😀 Основната ми работа е с клиенти, имейл помощ и изготвяне на хранителни режими.

Искам да приключва с всичко това, да почивам седмица и после да започна сериозна работа по книгата, която пиша. За сега идеята е да напиша за всички начини, които знам за отслабване и постигане на перфектна форма. С моя личен опит, опитът ми с клиенти, препоръки как да минеш от единия начин на другия. Книгата ще е изцяло практическа и целта е да ти дам информация, а ти да пробваш методите и да решиш кой е твоят. Да намериш начина си на хранене, който можеш да поддържаш без да мислиш за храна, да планираш и да не заема огромна част от живота ти. За целта правя експерименти със себе си, за нещата с които нямам личен опит. Как да пиша за нещо, през което не съм минала, нали?

Тук имам нужда от помощ. Вече повече от седмица съм на високомазнинно нисковъглехидратно хранене. Минах на нея от високовъглехидратно нискомазнинно хранене, с което се храня повече от 1 година. Чудех се как да го планирам, как да го започна и просто се метнах от днес за днес 🙂 Изненадата е, че супер ми понася. Нямам въглехидратен грип, не ми е лошо, имам енергия, нямам желание да ям нещо извън режима. МНОГО странно. Единствено с тренировките не знам как съм, защото тренирам доста по-леко от преди и не мога да сравня с предния режим на хранене. Та въпросът ми е, колко време да поддържам това хранене, така че да има право да го коментирам 🙂 Както става ясно не мисля да го поддържам завинаги, за сега. След 2 месеца може да реша, че искам да е завинаги, както стана с високовъглехидратния нискомазнинен режим, който ми пасна идеално. Интересно ми е дали ще се отрази на антителата при Хашимото, които веднъж успях да вкарам в норма, но после пак полудяха. Моля, не ми пишете писма за Хашимото, в сайта споделям каквото и колкото искам, все пак е много лично … Ако знаех лечение, щях да пиша за това. Но поне с чисто хранене и тренировки се чувствам супер и ако не са изследванията ми, не бих казала, че имам Хашимото 🙂

Ето пример за 1 ден на ВМНВХ:
1. 40 г сусамов тахан, 20 г кокосови стърготини, 5 г мед
2. Салата с маслини, 1 с.л. зехтин, мазен вид риба.
3. Салата, 1 с.л. зехтин, семена/ядки/авокадо.

Тренировките тази седмица. Не забравяй да почиваш, когато искаш и колкото дни имаш нужда. Ако си във ваканция или нямаш уреди, следвай РумФит тренировките, те са само със собствено тегло.

Ден 1 – силова тренировка без подскоци

Ниво 3списък с упражненията. По желание да се изпълнят 3 кръга.

Ниво 2списък с упражненията.

Това е 90 дневно йога предизвикателство, много харесвам Лесли, дава страхотни напътствия и както винаги напомням да се слуша кое да е активно, коя част спрямо коя накъде да ходи 😀 Ако се снимам как правя нейните практики ще видите, че съм много смешна и далеч от перфектна, но това няма да ме спре да практикувам. Целта е да се чувствам добре, а с времето може би ще подобрявам практиката си. Иска се постоянство. Читателка Катерина сподели, че да напредваш в йога е като да гледаш как ти расте косата – много вярно!

Ден 2 – аеробика


Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 3 – do do

Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 4 – цяло тяло

Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 5 –

Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 6 и 7

Почивка или йога по избор

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!