Тренировъчна програма седмица 38-2015

Прекрасни <3 как стееее? При мен всичко е тип-топ, на 6 и горе на черешата! Много се радвам, че най-накрая има слънце, защото ставам по-продуктивна и искам да гушкам, целувам и изпадам в лигни 🙂 Желая ви много силна седмица. Да тренирате редовно, да се храните добре и да обичате. Показвайте любовта си. Нека излезем от черупките си и изразим емоция, да покажем, че сме слаби и силни 🙂 Иииииииии : 2 седмици до старта на Fit30 (смених името, беше FitRum)! Нямам търпение вече да започнете да споделяте как се чувствате след тренировките. Много се радвам, че този път планирах нещата от рано и имах възможност да тествам тренировките преди да ги снимам.

Подреждам ги така, че да може да се възстановиш след всяка тренировка. Така комбинирам упражненията, че да натоварват максимално за 20 минути и в същото време да има време за възстановяване преди следващата тренировка.

Вижте тук съм сложила едно пробно видео – има грешки и други неща за оправяне, НО това, което ме интересува е какво мислите за прозореца за ниво 2 и за следващо упражнение. Има и часовник, отмерва колко време сте тренирали. Или предпочитате да показва колко време остава до края на тренировката? Мен ме демотивира да знам, че имам цели 15 минути до края, когато на 5тата минута съм разманазан. Какво мислите?

Моля, да си пуснете видеото и да го гледате в поза за лицева опора, защото докато тренирате няма да сте седнали пред компютъра 😀 Аз имам забележки и по двата прозореца, но така ги е направил монтажиста и преди финално да му кажа как да ги нагласи, искам да чуя и вашето мнение. Благодаря!

Още за Fit30: Някои тренировки са по-дълги от 20 минути, НО ако се прекъснат на място, където сме тренирали всичко, което трябва в този ден (казвам кога е това), си стават около 20 минути. От друга страна може да ви е ден за по-дълга тренировка или пък има хора, които искат да тренират повече, тогава могат да продължат с мен. Например днес тествах пирамида за горна част със следните повторения 60-50-40-30-20-10 и след 10 може да се прекъсне тренировката, защото гръб, гърди, ръце и рамене са тренирани. ОБАЧЕ, който иска може да я направи с мен и на обратно 10-20-30-40-50-60. Така всички са хепи 🙂 и размазани 😀

Тренировките за тази седмица:

Ако си начинаещ, започни с програмата за начинаещи.

Ако си бременна, честито 😀 , ето тренировка и за теб 🙂

Ден 1

Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 2

Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 3

Ниво 3списък с упражненията
<

Ниво 2списък с упражненията

Ден 4

Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 5

Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 6

Почивка или йога по избор.

Ден 7

Почивка или йога по избор.

51 comments

 1. Елка Щерева 13 септември, 2015 at 19:32

  Относно видео теста на Фит30. Изглежда доста добре, който иска да наблюдава видеото на ниво 2 има възможност, прозореца за следващо упражнение ще е само от полза. Относно часовниците, от личен опит: натоварването е такова, че последното нещо за което се сещам е да гледам часовници, без значение дали показват изминало или оставащо време. Всички усилия са съсредоточени върху упражнението и възстановяване в кратката почивка. Успех, Руми и чакам с нетърпение старта.

 2. Яна Георгиева 13 септември, 2015 at 20:09

  Здравейте, прекрасни.Руми ,какво да кажа ти изглеждаш повече от страхотно на фона на новата стая, отвсякъде излъчваш сексапил и с този прекрасен загар на кожата , повече от lovely !Искрени поздравления!
  На въпроса за монтажа на видеото ,аз смятам че са много големи прозорците на ниво 2 , особенно когато излезе прозореца за следващото упражнение на ниво 3.Според мен , прозореца на ниво2 трябва да изчезва когато се показва следващото упражнение , за да може все пак и ти да се виждаш.Много прозорци се струпват в един момент на монитора и в началото може би ще бъде малко объркващо.
  Но с повече концетрация ,мисля че ще бъде ОК.
  Важно е че те има и че не спираш да говориш както винаги , което мен ме мотивира.
  Нямам търпение да започваме .
  Благодаря за новата тренировъчна седмица.
  Успешна за всички!

 3. Златка 14 септември, 2015 at 04:08

  Здравейте всички,
  Аз лично първо гледам видеото и след това тренирам по списъка с упражнения, когато ми е трудно да следвам темпото на Руми. За мен лично прозорците във видеото са ок. По време на тренировка последното за което мисля са прозорци и таймери, концентрирам се върху правилното изпълнение на упражмението по- скоро.
  Поздрави , Руми!

 4. Яна Христова 14 септември, 2015 at 06:03

  Здравей Руми, изгледах пробното видео, ох хайде да започвамееее. Мисля , че прозореца на ниво 2 е много голям, мисля също , че ако същият прозорец да се появява в другият горен ъгъл (ляв), така ти ще си на белият фон, и ще създава впечатление за пространство. Ти ще го измислиш добре, а ние те следваме всеки ден (почти).
  Хубави емоции през новата седмица на теб и всички момичета!

 5. мария славова 14 септември, 2015 at 06:13

  Здравейте!!! Според мен идеята да са на един екран трето и второ ниво е много добра.Следователно тази тренировка ще се изпълнява от някои които са на трето и други които са на второ ниво.Така , че прозореца горе в дясно трябва да е достатъчно голям.Така както е направен на мен лично ми харесва.Приятен ден на всички !!!

 6. Валя 14 септември, 2015 at 08:29

  Здравей Руми!Много добре се вижда всичко,не ми пречи изобщо прозореца за ниво 2 и не е объркващо за мен.Относно часовника и аз предпочитам да не знам колко време ми остава от тренировката,защото и на мен ми действа демотивиращо.Успешна седмица и много усмивки от мен.

 7. ivelka 14 септември, 2015 at 08:49

  Здравей Руми. Новата стая е супер – по-светла и създава ведро настроение :). Според мен видеото е добре. Относно големината на прозорците – мисля, че и те са добре, въпреки, че малко ме разсейват, но все пак и ниво 2 трябва да вижда какво прави , нали така ? :)). Единствено ми е дискомфортно, че следващото упражнение се явява в ляво, а не както сме свикнали в дясно, но мисля, че това е „бял кахър“ и лесно ще се свикне с него. За времето – за мен е по-мотивиращо да виждам колко остава (все пак е с намаляваща тенденция :))) ).
  Успешна седмица и слънчево настроение на всички!!

 8. Роси 14 септември, 2015 at 09:15

  Видеото за мен е ок,а относно часовника аз не искам да знам колко време още има до края на тренировката, и за мен е демотивиращо!
  Очаквам Фит 30 с нетърпение !
  Поздрави Роси!

 9. STEFF 14 септември, 2015 at 09:29

  Руми, поздравления за прекрасната и бързоскоростна реализация на Fit30. В момента само следя и тайничко “завиждам“ на всички, които ще се включат и изобщо си тренират с теб. Единствено мога да се пробвам с тренировката за бременни и след януари 2016 когато се роди бебчо веднага да се включа 🙂 Иначе на мен ми допада идеята с прозорците, макар че са малко големички. Руми, близо 2години тренирах с теб, и никога не съм се чуствала и изглеждала the best както тогава. Нямам търпение да бъда отново част от твоя щастливо-трениращ отбор. Пожелавам ти най-сърдечно да вървиш все напред и знай,че НИЕ сме плътно зад теб.

 10. frans 14 септември, 2015 at 10:18

  На мен лично ми харесва всичко около конструирането на прозорците,верно че ниво 2 може по някоето време да изчезне не е необходимо прозорчето да се задържа през цялото време.Хареса ми да чувам българска реч:)хареса ми и начина по който изглеждаш.Успех в новото начинание

 11. Галина Н. 14 септември, 2015 at 14:05

  Здравей Руми!Много ама мнооого ми харесва,че прозорецът за 2 ниво е толкова голям защото по принцип това е нивото за мен!Ако наистина си остане така с най-голяма радост ще се включа във FIT30!Прекрасна седмица мила Руми и нека оптимизмът и усмивката ти не угасват никога!

  • Rumiana Ilieva 14 септември, 2015 at 14:19

   Да, голям ще е прозорецът за ниво 2. Имам забележки по него, но не са към големината му. По мое желание е голям, за да може добре да се вижда упражнението.

 12. Петранка 14 септември, 2015 at 14:52

  Здравей,Руми!
  Много хубава стая,създава чувството за простор,озвучаването е супер,ти сияеш :))))))))))))
  Относно прозорците,легнах в поза за лицева опора(даже направих няколко)както предложи :)))))) и мога да споделя,че през цялото време гледах само прозореца в дясно,който показва ниво 2 и пропуснах този в ляво,който показва следващото упражнение!
  Според мен е навик от предните предизвикателства,където в дясно излизаше следващо упражнение :)))))))))))))))
  Като големина не ме притесняват прозорците,аз тренирам ниво 3, ниво 2 трябва да се вижда добре,но и следващо упражнение е важно също :))))))))))))
  Според мен смяна на прозорците е нужно :)))))))))
  Нямам търпение за Фит30-вътре съм с всички предизвикателства :)))))))))))))))))
  Успешна седмица <3

 13. Христина 14 септември, 2015 at 15:02

  Според мен големината на прозореца е ок, защото тренирам с ниво 2 и съответно се фокусирам в/у него, ако е по малък или изчезва ще ми е трудно да следя тренировката. Друг голям плюс да вървят и 2-те нива е, че можеш веднага без да се замисляш да модифицираш упражненията към по- лесно или по – трудно, за почивка или надграждане.
  Поздрави!

 14. Anna Angelova 14 септември, 2015 at 20:58

  Здравей Руми, според мен напразно се кахъриш и притесняваш. Предполагам упражненията ще са описани, ще говориш на български, прозорците на второ ниво и на следващото упражнение са достатъчни големи и се виждат, които иска да гледа таймера, които не иска да го игнорира и повярвай ми в поза за лицева опора едва ли ще гледаме екрана (аз лично разучавам видеото и указанията предварително и след това повече слушам). Така че давай да започваме, супер си!!:D

 15. Elinka 14 септември, 2015 at 22:17

  Очаквам с нетърпение Fit30, интересно ми е защо си го кръстила така, пробвах се да отгатна, но май не успях 🙂 Големината на прозорците ми харесва. Предпочитам да няма таймер, така пренировката преминава по плавно, без да се напрягам от времето. Поздрави!

  • Rumiana Ilieva 15 септември, 2015 at 10:33

   Тренировките са по 30 минути с разгряването и разтягането. Някои стават малко по-дълги, заради по-дълго разтягане, което правя в края. Който няма време може по-кратко да разтегне.

 16. Krassi 15 септември, 2015 at 08:42

  Аз съм ЗА прозореца за ниво 2 да е постоянно на екрана, все пак това е тренировката за нивото, ако изчезва, сякаш и тренировката спира за това ниво-тренираме с това темпо и съответния бр.повторения. На мен (непрофесионално мнение) ми харесаха и двата прозореца, не ми пречеше нищо, таймера ми допада също.

 17. Нина 15 септември, 2015 at 11:51

  Здравей Руми, аз правя твоите тренировки за начинаещи от околу 20 дена. Играя всяка една тренировка по 2 пъти или 40 мин. Чудя се дали да се пресъединя към Fit30, но се претиснявам дали ще ми бъдат тежки упражненията и дали ще мога да ги правя. Затова реших да питам за мнения :))

  • Rumiana Ilieva 15 септември, 2015 at 12:00

   Не мога да преценя само по тези данни. Но щом правиш Начинаещи по 2 пъти, би трябвало да си позаякнала. Как се чувстваш след като 40 минути тренировка? На колко години си, височина, килограми, за да преценя има ли наднормено телго.

 18. Нина 15 септември, 2015 at 14:00

  Чувствам се добре, даже ако ми е ден да ходя на хоро отивам. Само на ръцете усещам малко мусколна треска или може би по голяма натоварване. Когато започнах да тренирам бях 78 кг, сега се премерих и съм 75, висока съм 158 см на 34 години с две деца. На тези кила 3 кг. не са много но се усещам оприбрана. Общо взето винаги съм гледала да тренирам нещо – хоро или тае бо , каквото имам възможност, в малкия град нямаш много възможности. Сега тези тренировки много ми харесаха всеки ден различно кратко и вкъщи. За борбата с килата няма да разказвам слушала си много, преди първата бременност бях 48 кг после посвалих малко, но след втората 5 кила надолу и пак 5 нагоре. За мен съм си установила без спорт мога да си умра гладна и дебела :((.
  Поздрави Нина.

  • Rumiana Ilieva 15 септември, 2015 at 14:40

   Да, подходящо е за теб Фит30. Бих дала препоръка да не бягаш и скачаш докато намалиш теглото под 70=75 кг при ръст под 160 см, но щом ходиш на хоро, значи ти понася. Ще те чакам във Фит30 🙂

 19. Мартина 15 септември, 2015 at 15:27

  Руми, много е различно като те слушам на български. Не съм свикнала явно 🙂 Харесвам и двата прозореца, май е по-добре в дясно да е следващото упражнение, заради навика от предишни видеа. Искам тайминг! Много помага и в някои моменти ми липсва и ми отнема от концентрацията да видя колко остава до края на тренировката. В тази връзка аз май, повече се вълнувам от оставащото време, отколкото изминалото 🙂
  Поздрави и успех!
  Чакаме с нетърпение тренировките в бялата стая!

  • Rumiana Ilieva 15 септември, 2015 at 15:31

   Радвам се, че ти харесва българския 🙂 Къде е прозорецът е без значение, просто си свикнала обратното. Ще видиш, че ще свикнеш и с другото, наистина е без значение.

 20. ZlatinaD 16 септември, 2015 at 00:02

  Здравей Руми, видеото за Fit30 (името много ми допада) е повече от добре. Всичко е ОК. Относно таймера – аз лично искам да виждам колко време ми остава от тренировката. Все си правя сметка – или да не закъснея за работа или за някоя друга задача, която трябва да свърша. Но който и таймер да избереш няма проблем. Нямам търпение за предстоящите тренировки. И ти и подновената стая за тренировки изглеждат перфектни. Тук е момента да ти благодаря, че цяло лято не ни остави без седмична програма с тренировки. Беше ми от голяма полза. Целувки, прегръдки и потни тренировки на теб и всички трениращи 🙂

 21. Весела 16 септември, 2015 at 08:50

  Дано не залитам постоянно да гледам в прозореца на ниво 2 и да правя лесния вариант.
  Всичко е ОК, малко по-различно само с прозорците, но след втората тренировка всички ще сме свикнали.

 22. Meglena 16 септември, 2015 at 11:00

  На мен ми е голям прозореца за ниво 2, но pyk за трениращите ниво 2 ще е малък. Обаче когато се появи и прозореца следващо упражнение + таймера + ниво 2 и ставам разногледа 😀 Надявам се да не се налага да ги гледам докато тренирам и да запазя концентрация и разсъдък 😀
  Лилавата/сивата стая ще ми липсват 🙂

  • Rumiana Ilieva 16 септември, 2015 at 11:02

   Обикновено ниво 3 не гледа тренировката, а само прозореца за следващо упражнение. Следващите програми ще ги снимам отделно за ниво 2 и ниво 3. Недостатък е, че всяка програма ще има отделна цена и ниво 2 трябва да плати двойно, ако иска да си купи и ниво 3. Но пък, ще има малко прозорци.

   • Meglena 16 септември, 2015 at 11:05

    Амии … всяко удоволствие се заплаща 😉
    Факт е, че дори и да ме разсейват прозорците в началото най-вероятно ще свикна и в никакъв случай няма да ме откажат от програмата 🙂

    • Rumiana Ilieva 16 септември, 2015 at 11:06

     Много бързо се свиква. Вече забрвих, че следващо упражнение е било от другата страна. Благодаря за подкрепата!

 23. Соня 17 септември, 2015 at 00:12

  Здравей, Руми,
  идеята за двете нива в едно видео е чудесна, така лесно може да привключиш на по-лесното ниво, ако вече си останал без сили. Аз съм на мнението на Яна, ниво две да е в ляво, за които иска да го гледа, а прозорчето за предстоящото упражнение да излиза в дясно, както сме свикнали. Колкото до таймета… когато съм в началото съм мотивирана да стигна до средата, а когато съм подминала средата, понякога се случва да нямам търпение за края 🙂
  Ти и целият ти екип сте чудесни! Приятни есенни дни!!!

 24. Светла Петрова 17 септември, 2015 at 09:00

  Здравейте и от мен. И аз да се включа по отношение на тест видеото. Така много ми харесва – удобно е: хем има прозорче за начинаещи, хем има и прозорче за следващо упражнение. Според мен е хубаво цялата програма да се снима така. Руми ще спести труд, а и начинаещи, и напреднали ще имат цялата програма само с едно плащане. За времето няма смисъл да се включва, на всеки плеър си има колко време е минало и колко остава от видеото. Аз така се ориентирам. Само една малка забележка относно качеството на видеото: Получава се леко размазване и особено при скоковете все едно се получават повече от две ръце :D, но това не е толкова фатално. Ако може да се оправи някакси от настройките на камерата… Иначе това, че е на български, е прекрасно! С нетърпение чакам да започне Fit30!!!

  • Rumiana Ilieva 17 септември, 2015 at 09:03

   Благодаря за обратната връзка. Размазването на ръцете не е от снимането (снимам на full HD), а после от това че го мачкам да стане по-малко като размер. В оригинал 1 тренировка е 4-7 GB, а ви давам файл за даунлоад около 300-400 MB.

   • Светла Петрова 17 септември, 2015 at 09:23

    И аз се сетих, след като написах коментара, че това размазване се е получило от конвертирането на видеото. Наистина, че не е възможно да се качи толкова тежко видео. Всичко, което правиш за нас, е прекрасно! 🙂

 25. Милена Николова 17 септември, 2015 at 09:12

  Здравейте, прекрасна Руми и всички прекрасни трениращи дами :). Руми изглеждаш страхотно и честито за новия интериор в стаята. Според мен всичко е чудесно- презореца за ниво 2 е достатъчно голям за да се вижда от трениращите на това ниво, излиза прозорец със следващото упражнение, имаме си таймер и теб, която ни говориш на български и ни мотивираш ( бях позабравила какво е след клуба :))) – какво повече му трябва на човек!!! Сигурна съм, че ще свикнем с разместените прозорци много бързо, а колкото до таймера и аз предпочитам колко сме изминали (за мотивация). Нямам търпение за новото предизвикателство. Страхотен и успешен ден на всички! Благодаря ти Руми за всичко :*

 26. Mel 17 септември, 2015 at 11:53

  Аз съм ЗА часовник с оставащото време. Винаги ми е действало мотивиращо да знам колко време ми остава. Най-вече, когато видя, че съм минала половината или повече от половината и знам, че ми остава още малко. 🙂

 27. НЕВИ 17 септември, 2015 at 12:09

  Руми искам да попитам докато вие правите румфит2,тъй като в момента нямам възможност да платя кое е по-добре да правя седмичните програми които си качила или да направя 90-дневното ниво 3?

  • Rumiana Ilieva 17 септември, 2015 at 12:18

   А как си тренирала до сега? В 90 дневното натоварването расте постепенно.

 28. НЕВИ 17 септември, 2015 at 12:47

  Имам опит с тренировките,правила съм Румфит1,90-дневното ниво 2 и около две-три седмици от програмите.И просто не знам докато не качваш програми какво да правя.И все пак ми се искаше в знак на благодарност да участвам също в Румфит2 ама за момента няма да мога.Благодаря ти за всичко!

 29. Нели 18 септември, 2015 at 09:42

  Руми, здравей!

  искам да те поздравя за прекрасната ти работа и всичко, което продължаваш да правиш с такова желание!
  Имам един въпрос, на който не мога да си отговоря. Става дума за добавките ВСАА и ми се искаше да ги комбинирам с твоите тренировки, но не знам кога да ги пия. Знам само, че трябва да се пият преди кардио или след силова тренировка, но в твоите тренировки са съчетани и двете, затова не знам кога и къде да ги включа.
  Ще се радвам на отговора ти.
  Поздрави :)))

  Нели

  • Rumiana Ilieva 18 септември, 2015 at 09:57

   Благодаря за подкрепата! Аз съм против вземането на добавки, освен ако нещо го налага – доказан недостиг или здравословен проблем. Конкретно за BCAA, не знам за странични ефекти и се води безопасна добавка, но не консултирам за добавки.

   • Нели 19 септември, 2015 at 18:59

    Ах, съжалявам, Руми, не знаех, че не консултираш, иначе не бих те занимавала :)))
    Хубав уикенд ти желая :)))

 30. MayaNikiforova 18 септември, 2015 at 14:32

  Здравей, Руми.
  Ще използвам да пиша тук, защото в „Рецепти“ е заключено за коментари, а искам да те питам нещо. 🙂
  Гледах интервюто ти по Канал 3 и адски ме зариби (както винаги, между другото :)))) със суровата туршия. Би ли споделила рецептата, по която я приготвяш, ако е удобно, разбира се ?
  Благодаря 🙂

 31. Ани Банкова 21 септември, 2015 at 07:18

  Руми, тази седмица ще има ли нова тренировъчна програма или повтаряме тази преди Фит30?

   • Петранка 21 септември, 2015 at 09:38

    ЗДравей,Руми!И аз щях да питам дали ще има нова програма 🙂
    А,относно плащането бих искала да ни напишеш данните,за да съм подготвена 🙂 Наближава 24,09- 😉 🙂 🙂
    Края на седмицата предполагам очакваш първите ни снимки …………. нямам търпение,много се вълнувам 🙂 🙂
    Успешна седмица 🙂 🙂 🙂

 32. Rali 21 септември, 2015 at 09:27

  Здравей Руми, за пробното видео смятам, че е доста подходящо в този вид.Въпреки че в един момент допълнителните прозорци са ми в повече,мисля че е супер дори и най-напредналите да виждат във всеки един момент как могат да модифицират упражнението в по-лек вариант, а и тези от ниво 2 да се включват в по-трудния. Т.е. по-лесно ще става преминаването от по-лесно към по-трудно и е по-малко вероятно хората да „тъпчат“ на едно място от страх да си пуснат по-трудното видео 😉 А относно това дали ще разсейват прозорците, много си права, че повечето които тренираме отдавна почти не гледаме видеото, аз например гледам само списъка с упражнения и ако имам непознато гледам видеото точно на това място за да свикна с техниката на изпълнение.
  Хубав ден,мила Руми!

Коментарите са заключени