Тренировъчна програма седмица 39-2015

21.09-fb-bg

Прекрасни 🙂 остават 3 месеца до края на годината. Хайде да посрещнем 2016 година в топ форма и да изпълним новогодишното си желание да тренираме редовно и да се храним с истинска храна. Всекидневно получавам въпроси за маловажни неща, като „Кога да ям“ и „Кога да тренирам“. Няма никакво значение кога.

Важното е да тренираш редовно, най-добре, когато ти е удобно, защото така ще го правиш завинаги. Важно е да ядеш истинска храна. Храна, която не е направена от нещо, а сама по себе си е храна.

Това са зеленчуци, плодове, месо, риба, яйца, мляко, зърнени – с тези продукти можеш да приготвиш невероятно вкусни ястия. Няма значение кога ядеш, важното е да е истинска храна и да не прекаляваш с количествата.

Изключително често виждам огромен интерес към детайлите и пълно пренебрежение към общата картина. За повечето хора детайлите са без значение. За повечето хора детайлите са допълнително натоварване, което не им носи нищо. Детайлите са микро мениджмънт с неясен резултат или резултат който е толкова малък, че е без значение.

Ако правиш, следните 2 неща си на прав път и всичко останало е шум, който можеш да пренебрегнеш:

1. Тренирай редовно – без значение кога и колко дълго
2. Яж истинска храна – без значение кога ядеш.

Тренировките тази седмица:

Ако никога не си тренирала започни с програмата за начинаещи, след това може да продължиш със седмичните програми, като тази по-долу.

Ако си бременна, честито 🙂 Това е тренировка за бременни.

Ако искаш видима промяна, виж какво постигат клиентите на Руми.

НАПОМНЯМ: почивните от тренировка дни са толкова важни колкото тренировките. Бележим напредък докато спим и почиваме.

Ден 1

Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 2

Предлагам ниво 2 да опита тренировките за ниво 3, като модифицира, ако се налага.

Тренировките се изпълняват в следната последователност: 1, 2, 3, 1.

1
Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

2
Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

3
Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 3

Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 4

Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 5

Ниво 3списък с упражненията

Ниво 2списък с упражненията

Ден 6

Почивка или йога по избор.

Ден 7

Почивка или йога по избор.

17 comments

 1. MiniMay 21 септември, 2015 at 10:55

  Страхотна първа тренировка:) Чувствам се прекрасно. Все още съм на 2 ниво, но пак се лее пот от мен :))))))Поздрави, прекрасна и слънчева Руми 🙂

 2. frans 21 септември, 2015 at 12:09

  Тъкмо се изплаших че тази седмица няма да има публикувана тренировка и хоооп тя дойде..направих я така както я чаках/с голямо желание/Благодаря Руми☺

 3. Роси 21 септември, 2015 at 12:22

  Здравей Руми! Благодаря за новата програма,макар че днес тренирах рано и ти все още не я беше публикувала,затова направих тренировка от предната седмица,за мен е важно да не пропускам тренировка ,затова чакам с нетърпение Фит 30! Успешна седмица от мен! 🙂

 4. Весела 22 септември, 2015 at 11:33

  Честит празник!
  Руми, напълни ми душата днес с комбинацията от упражнения за ден 2/ ниво 3! Упражненията бяха страхотно натоварващи за мен, но пък достатъчно кратки, за да не издъхна… Коремните ми мускули ти благодарят най-вече за първата 5-минутка!

 5. Дени 22 септември, 2015 at 19:56

  Руми, поздравления за работата ти. Страхотна си, винаги много позитивна и зареждаща и нас с положителни емоции.
  Имам въпрос, не знам дали тук е мястото да го вмъкна. Аз съм от начинаещите ти фенове. Все още правя тренировките за начинаещи. От скоро започнах да вървя до работа пеша всеки ден. Ходя бързо. Пътят ми до работата е около 40мин. отиване и съответно 40мин. на връщане, като около 1км. си е доста сериозен наклон нагоре. Въпросът ми е трябва ли и колко трябва да тренирам дневно, за да не ми идва в повече натоварването. Все пак съм начинаеща. Благодаря предварително.
  Поздрави на всички и кураж, не се отказвайте!

  • Rumiana Ilieva 22 септември, 2015 at 20:08

   Да, добре е и да тренираш, защото натоварваш различни мускули. Започни да тренираш и сама ще усетиш колко. Ако се чувстваш изморена си вземаш почивен ден от тренировка. Ако не си изморена, тренираш.

 6. Vasilena 22 септември, 2015 at 21:12

  Много мотивационно ми подейства тази статия, Руми. И аз се улавям напоследък, че прекалено внимание отдавам на ненужните детайли по отношение на храненето и това малко ме натоварва вече. И твоите думи за важните неща и другите – „шумът“ ми дойдоха точно навреме. 🙂

 7. Диди 1 октомври, 2015 at 13:29

  Руми, казваш: „без значение кога ядеш“. Моля те да поясниш накратко колко време преди треновка е най-добре да си ял. Защото не мисля, че е маловажно дали са минали 20 минути или 2 часа. Повечето специалисти твърдят,че не трябва да тренираме непосредствено след хранене и да изчакаме, но колко (разбира се, ориентировъчно).

  • Rumiana Ilieva 1 октомври, 2015 at 13:33

   Имам предвид да ядеш, така и тогава, така че да се чувстваш добре. Аз не мога да ям и след 20 минути да тренирам, тежко ми е. Трябват ми минимум 2 часа след хранене, за да тренирам евентуало. Най-добре да са минали 4 часа след хранене и тогава съм ок да тренирам. Но зависи. Ако хапна 1 плод само мога да тренирам и след 30 минути. НО ако е основно хранене, при което ям до насита, тогава 4 часа. Индивидуално е за всеки, затова не съм дала точни часове. Има хора, които ядат 4-5 пъти на ден, те ще могат да тренират след 2 часа. Но аз ям 2 пъти на ден, доста обилно и повечето храна иска повече време за храносмилане.

 8. frans 4 октомври, 2015 at 11:45

  Исках да се изфукам че вече правя пистоли без да се придържам.ч само ако знаеш какво означавя това за мен преди се подпирах на стол и с 300 зора станах а сега мога и сама.За пореден път се убеждавам в думите ти ме с времето всичко се постига..сега чакам времето в което ще приценям колко е нужното ви количество храна за деня за да мога да си играя с него надолу и нагоре да мога като теб да вадя и скривам плочки и това време ще дойде имя ли воря има и желание.Всичко благодарение на теб

  • Rumiana Ilieva 4 октомври, 2015 at 11:51

   Поздравления 🙂 И с храната ще изградиш здрава връзка, просто трябва време да поработиш върху това.

 9. Мира 12 октомври, 2015 at 17:55

  Руми, не се зарежда нито една от тренировките. Опитах и от друга седмица, но пак не стана.
  Аз съм назад още и опитвам да наваксвам. Ръката ми вече е по-добре 🙂
  Силно се надявам да дадеш инфо, ако са свалени.
  Поздрави! 🙂

 10. Мира 12 октомври, 2015 at 21:07

  Както казват, като не ти остава нищо друго, рестартирай и всичко ще се оправи. Така и аз – рестартирах устройството и всичко тръгна нормално.
  Извинявам се за безпокойството!
  Поздрави! 🙂

 11. Валя 15 октомври, 2015 at 07:56

  Руми, тренировките от тази седмица не са закачени като линк в началната страница, където са линковете от седмичните програми.

Коментарите са заключени

Отслабване Силвия Колева

Публикувам писмото и снимките с разрешение на Силвия, която изглежда зашеметяващо! Много красиви гръб, корем, рамене и ръце 🙂 Здравей Руми, отдавна се каня да ...