Връзка между тяло и емоции


Влез във форма с помощта на вградената си навигация /снимка Руми/

Прекрасна ❤️

Нашите мисли, чувства, тяло и емоции са неразривно свързани. Ние, човешките същества с разум и душа, се помещаваме в собственото си тяло. То ни държи живи и присъстващи тук и сега.
Всичко, което става вътре в нас – всяко наше притеснение, всяка радостна емоция, всяко дълбоко чувство на любов или пък разочарование, се случват във физическата ни обвивка. Но това не е всичко. Тъй като целият ни емоционален живот се помещава в тялото ни, нашето тяло и емоции са толкова тясно свързани, че ако едното има проблем и страда, то и другото изпитва затруднения.

Няколко примера за връзка между тяло и емоции:

 • При продължителен стрес и изпитване на негативни емоции, тялото ни реагира като нарушава съня ни или пък ни кара да се храним неконтролируемо. Това е неговият начин да ни даде сигнал, че се случва нещо нередно, с което трябва да се справим.
 • При продължително физическо неразположение, емоциите ни започват да реагират на него и започваме да изпитваме депресивни симптоми, например.
 • Връзката между психика, тяло и емоции е толкова пряка, че ако продължително време изпитваме дадена емоция, тя започва да се проявява и физически – чрез различни дребни болежки, схващания, или пък по-сериозни прояви – като безсъние, мигрена, и др., или психически – започват да идват повтарящи се мисли.
 • И обратното – тъй като физическата ни обвивка, тялото ни, произвежда хормоните, отговорни за изпитване на различните емоции и чувства, ако то страда, то и те се трансформират веднага – започваме да „не се чувстваме добре“.

Затова, за да се чувстваме добре , е изключително важно тялото ни също да се чувства добре, защото тяло и емоции са дълбоко свързани.
Постоянно повтарям, че тренирането, влизането във форма подобрява настроението и ти носи позитивни емоции и усещания. И това е абсолютен факт – след по-интензивно движение (тялото ни е създадено да се движи!) в тялото ни нахлуват ендорфини, т.нар. хормони на щастието, което веднага се отразява на емоциите ни. Ставаме по-радостни, балансирани, удовлетворени, в хармония със себе си.
И тъй като връзката е двустранна, ако емоциите ни са в синхрон с целите ни, то те ще окажат влияние и на тялото ни. И ще отслабваме и постигаме мечтаната супер форма по-ефективно и бързо.

След продължителен период на обмисляне как да вкарам тази втора част в ежедневната си рутина, така че да свържа и затворя кръга *Отслабване, Тяло и Емоции*, създадох моя първи курс-програма BEST.

Базиран на мой авторски, уникален метод BEST (body-emotion-soul-transformation), курсът ти предоставя именно това – фина настройка на емоциите и мислите, на тази невидима част от твоята личност, така че да се отрази видимо и на фигурата ти.

В рамките на 12 седмици тренираме кратко и ефективно, хапваме само любими храни, грижим се за често пренебрегваната част от нашата същност – емоциите ни – и постигаме целите си с лекота.
Гарантирам ти, че в края му ще свалиш поне 1 размер на дънките си, ако искаш да отслабнеш. Ако пък се харесваш с дрехи, ще заобичаш тялото си по бански

Ето какви резултати да очакваш след като приложиш уникалния механизъм на BEST:

 • Трансформираш стреса от ежедневието си, така че да ти яде се по-малко.
 • Тренираш вкъщи с онлайн упражнения в удобно за теб време, аз изпълнявам цялата тренировка заедно с теб и ти показвам правилна техника на изпълнение.
 • Научаваш се да си съставяш меню сама, като е задължително да е любима храна.
 • Изглеждаш и се чувстваш значително по-добре – лъчезарна, окрилена, спокойна.
 • Правиш по-малко неща, а си в пъти по-ефективна!

Методът BEST, който е основата на новия курс-програма, с уникалния си механизъм е пътеводител на жените към себе си, хармонията и мечтаната супер форма!

Курсът ти предоставя и:

 • Интензивна ежеседмична подкрепа, мотивация и насоки в 12 Zoom срещи лично с мен.
 • Непрекъсната подкрепа по имейл и в чат в реално време от моя отдаден екип.
 • Удоволствието да си важна част от малко, но супер задружно общество от жени, в което се подкрепяме, мотивираме, радваме се на живота и между другото – и отслабваме

С обич
BEST Руми

П.П. Курсът BEST не е част от Онлайн студио „Прекрасна“. Това са 2 различни инструмента, с които можеш да постигнеш целите си.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!