Каква е връзката между сексуалния ни живот и фитнеса?


Прекрасни, ЗАЩО да тренираме?

Знаете ли, че тренировките подобряват сексуалния живот? Докато учех в Спортния колеж за фитнес инструктор, професор Боянов ни разказа как със силови тренировки може да се отложи менопаузата при жените с 5-10 години. Още тогава си помислих: “О, да, искам по-дълго да съм млада!“. Когато използваме мускулите си редовно, те поставят изисквания към ендокринната ни система да произвежда повече андрогени (хормони). При жените андрогените се произвеждат от яйчниците и надбъбречните жлези. Колкото повече мускули имаш (не си представяй, че трябва да станеш културистка, говорим за наличието на 1-2-3 килограма мускули в повече и, съответно, по-малко мазнини. Погледни и мен, колко мускули имам с редовно трениране над 10 години), толкова по-голяма стимулация се получава да произвеждаш андрогени, т.е. яйчниците ти ще функционират по-дълго!

Имам интересен случай с клиентка, която след 4 седмици по индивидуалното си меню и тренировки, ми изпрати новите си снимки и ми сподели: „Руми, искам да ти кажа, че се чувствам много по-красива и приятелят ми започна да ме желае повече и правим много по-често секс“. Бях в шок, защото за 4 седмици няма кой знае каква визуална промяна в човека, НО, очевидно, клиентката се чувстваше различно и беше много по-уверена. И определено връзката й беше станала по-близка 😉

Няма да спра да повтарям, че редовните тренировки покачват увереността. Имам стотици писма с истории, в които клиенти започват мечтаната работа, омъжват се (може би, защото уча клиентите да готвят ха-ха, шегичка), започват мечтания си бизнес и т.н. И това само следствие на тренировки и хранене.

Когато се грижим за себе си, покачваме стойността си в собствените си очи. Когато започнем да постигаме целите си (отслабване, стягане и др.) добиваме увереност, че сме способни!

Прекрасна, изпрати тази статия на някой, който не вярва в себе си и има нужда от коктейл с мотивация 🙂

А ти тренираш ли, какви чудеса ти се случиха откакто спортуваш?

Едно малко чудо съм подготвила и аз. Чакам те в най-готиното онлайн фитнес студио „Прекрасна“, в което ще намериш всички мои програми и няма начин да не се влюбиш поне в някоя от тях. Последвай този линк и е включи в студиото!

Хайде да тренираме заедно!

Твой треньор,
Руми

ПП – моите чудеса: на 45 се харесвам много, ама много. Харесва ми и Милото много да ме харесва 😉 Наслаждавам се на майчинството. Имам 2 успешни бизнеса. Справих се с демони, които мислех, че ще са винаги с мен. Имам увереност, че ще се справя с всичко (вероятно, защото не знам всичко, ха ха)

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!