Идея за активна почивка с Walltopia

walltopia стени за катерене

В петък вечер бях на официалното откриване на Walltopia (стени за катерене) в мола на бул. Черни връх в София (Paradise center). Мноооого яка зала! Както каза управителя на Walltopia „Това е най-яката зала за катерене, която сме правили“ – повярвах му.

walltopia-3

Залата е трепач! 850 кв.м. Таванът е целия в малки лампички, които светят като звездички. Подът е мек, така че може да се катериш без обезопасяване и да паднеш, няма да боли (много 😉 ).

walltopia-2

Силно препоръчвам за активна почивка!

Много обичам молове, защото като работя сама вкъщи и от време на време ми се приисква да съм сред много хора. Грабвам си лаптопа и работя в кафетата на моловете. Шумът от хората наоколо ми действа много креативно. Вече мога да редувам работа, катерене и пак работа 😀

walltopia-4

Въпрос: обичаш ли да се катериш? Аз съм опитвала 1 път и много ми хареса!

13 comments

 1. djindjifil 28 септември, 2013 at 22:50

  Ехааааааа, супер яко изглежда. И аз искамммм :))))
  Не съм се катерила никога, но съм убедена, че ще ми хареса 🙂

 2. Ива 29 септември, 2013 at 10:34

  Изглежда супер! Когато имам възможност да отскоча до София ще го пробвам, както и посещение в ресторант Слънце & Луна! :)))

 3. Мариета 29 септември, 2013 at 20:29

  Еее супер е залата. Благородно завиждам на живеещите в София. А самото катерене като спорт е много добър! Освен че е много надъхващо да се опитваш да стигнеш по – високо и по – високо, е и страхотен за тялото. Препоръчвам го на всички, които не са го пробвали, да опитат. Има такива зали във всички по – големи градове. А сред природата, на скали е още по – яко!

 4. Диди 30 септември, 2013 at 06:46

  Страхотно е! И аз искам, но ми е рано за такива натоварвания. При първа възможност ще пробвам.

 5. Виолета С. 30 септември, 2013 at 08:29

  Когато бях студентка тренирах катерене като изборен спорт, беше супер – трудно и адреналинно (когато стигнеш до горе). На тази зала и се точа от месеци, май е време да се престраша 🙂

 6. bordes 30 септември, 2013 at 15:08

  Руми, снимките са страхотни, а и като гледам настроението от тях и самата зала…, на живо най-вероятно е уникално забавно.
  И аз ще трябва да се възползвам за жалост само когато отскачам до София.

 7. Teodora 2 октомври, 2013 at 09:21

  Еее и аз да се включа, че отдавна не съм писала, но редовно чета всичко, готвя по твоите рецепти , а втора седмица и редовно тренирам. Обожавам катеренето – имам страх от високо и въпреки всичко, когато се катеря не мисля за страха, за съжаление в Бургас поне аз не знам да има зала за катерене (в някой от моловете). И според мен е готино да се катериш в някой мол, те и без това са толкова високи, почти колкото цените в тях :)))! Страхотно е чувството, когато успееш да стигнеш върха. Руми продължавай все в същия дух да ни радваш с такива статийки, а и аз чакам табличката със замените на храните – добра идея 😉 Поздрави на всички и продължавайте да се сгрявате в студеното време с … потни тренировки!

  • Руми 2 октомври, 2013 at 09:43

   Teodora, в Бургас има сравнително нова спортна площадка в Славейков. Има външна стена за катерене, но е много висока и стръмна. Предполагам, че на информация може да попиташ за инструктор и екипировка (без обезопасяващи въжета няма да може на тази стена).

 8. Teodora 2 октомври, 2013 at 10:22

  Мерси, Руми ! За лятото може би, но и на мен ми допада идеята в някой мол събота и неделя по час катерене, докато децата се забавляват или гледат детски филм, иначе трябва специално да се организирам, да отделя време, но може и да го вместя в плана – по-големи деца повече ангажименти (английски, танци, карате, футбол) – водене, прибиране, хаха -много весело!:) А за мен задължително с въжета 😉

Коментарите са заключени

Коледни пости ден 11

Този ден започна интензивно и завърши така. Приятелката ми от гимназията се върна от Щатите с дъщеричката си, на 7 месеца, и бях супер нетърпелива ...