ЗА ИЗ ПЪТ нива 2 и 3 (напреднали и супер напреднали)

Прекрасна 🙂 в тази програма с всяка тренировка акцентираме на различна част на тялото. Както във всички мои програми, дупето е подложено на специално внимание, защото е най-големият мускул в човешкото тяло и има нужда системно да се тренира.

Ако имаш технически предизвикателства, пиши на екипа ми: zaizpat@fitnesinstruktor.com .

Моля, не използвай коментарите за технически въпроси.

Как да използваш тренировките

Тренировките са разработени като програма и единственото условие е да се следва последователността им. Ако нямаш предпочитания кога да почиваш от тренировка, тренирай 6 последователни дни, след това почивай 1-2 дни.

НО може да си вземеш почивен от тренировка ден, когато на теб ти е удобно. Например след 3та тренировка ти се налага да пътуваш цял ден, тогава брой го почивен и след това продължи с тренировка 4. Единственото условие е да следваш последователността на тренировките, защото има логика в натоварването на различните мускулни групи. Почивните дни зависят от графика ти и от мускулната треска.

Ако имаш силна мускулна треска, вземи си почивен от тренировка ден. Може да тренираш, ако имаш лека мускулна треска. Не е добре да тренираш, ако имаш сковаваща мускулна треска.

Тренировките са кратки и са идеални за поддържане на форма. Може да се изпълняват като програма в продължение на 6-8 поредни седмици. Или да ги изпълняваш за 1-2 седмици, когато пътуваш и нямаш достъп до уреди. Ако изпълянваш тренировките само за 1-2 седмици докато пътуваш, то тази програма ще ти служи с години. Ако се изпълняват за 6-8 седмици, след това препоръчвам да се смени вида тренировки, с fit30 или ДУПЕМАНИЯ.

Добре е периодично да се сменят тренировките, за да не свиква тялото с едно и също натоварване.

Достатъчни ли са 15 минути тренировка

Да, достатъчни са за поддържане на форма. Ако искаш да гориш мазнини, тогава съчетай тренировките с ходене, което е страхотен начин за горене на енергия, без да увеличава апетита.

Ако целта е горене на мазнини

Препоръчвам минимум 40 минути бързо темпо или 60 минути бавна разходка в комбинация с тренировките. Ходенето по летища, разходка по морския бряг и разглеждане на забележителности са страхотна добавка към тренировките.

Ако искаш по-бързи резултати задължително добави минимум 60 минути бързо ходене, с темпо, така че леко да се задъхаш и изпотиш. И разбира се, трябва да си в калориен дефицит, т.е. да приемаш по-малко енергия, отколкото имаш нужда.

Какви уреди се използват

За тренировките ти трябва само ластик.

Тренировките


lock

Sorry, this content is for members only.

Click here to get access.

 

Already a member? Login below

Email
Password
 
Remember me (for 2 weeks)

Forgot Password

Упражнения за изправена стойка

Дългото седене води до разваляне на стойката. Макар да тренирам редовно, това не може да компенсира лошата ми стойка пред компютъра. Знам как трябва да ...