Бременност – 24 седмица


бременност 24 седмица

Прекрасни <3 вече започвам да се чувствам като сладък тюлен 😀 С дрехи съм супер фит и стегната и някак не огромна. Като се видя на седмичните снимки не ми се струва да съм огромна. Ноооо по бельо имам чувството, че съм си тюленче с коремче 🙂 Бебо расте всеки ден! Сякаш вчера си виждах стъпалата, а днес вече не мога! Ако се наведа напред си виждам стъпалата, но права не. Вече и като се наведа не мога да си видя бельото под корема, ще съм в пълно неведение какво се случва там 😀 Човек е по-смел като не знае всичко хо хо хо. Мисля да съм смела и да не се информирам какво се случва под корема 😀 Как се чувствам
Отлично! Макар да усещам вече признаци на умора. Но то пък аз не се и спирам. Работя по доста часове на ден (11-12) и усещам умора в края на деня. Ако съм в магазина ми се приисква да си поседна по някое време. Изобщо усещам, че има промяна на фронта на издръжливостта 🙂

Открих, че съм кучето на Павлов 😀

Вечер си пускам сериал. Имам този навик от времето, в което страдах от безсъние. Измислих си ритуал, който да ми показва, че е свършил края на работния ден и е време да се отпусна и да се приготвя за сън. Пускам си сериал и той ме успокоява. С времето започнах да заспивам на сериалите.

И е средата на деня. Решавам да легна за 30 минути да си почина, защото съм отговорна бременна, която разбира, че се преработва, а не трябва. Изобщо не ми се спи, ама никак. Не ми се доспива през деня от бременността.

Лягам, пускам си сериал и преди да изтекат 30 минути, които съм си отредила за почивка, кучето на Павлов заспа 😀

Това само показва колко силни са навиците и как можем да ги използваме в наша полза!

Какво ново
Бебо продължава да рита яко. Чудя се дали се върти, защото усещам яко ритане ниско долу. След няколко часа горе. Или усещам ръце и крака? Викам му Космонавта, защото (може би) се върти в безтегловност както си иска 🙂
Ритането ниско долу понякога хич не е гот. Понякога е смешно, защото когато съм седнала и ме ритне мнооого ниско долу, направо ми се свиват мускулите на ануса, от там на дупето и се получава като леко подскачане от стола, когато съм седнала. Ритне ме и аз, хоп, свивам всички мускули на дупето и малко се надигна от стола. Пробвайте да свивате и отпускате дупето докато седите и вижте как се движите нагоре надолу 😀 Забавно ми се вижда, само дето при мен е спонтанно и неочаквано 🙂

Колко е голямо бебето
Бебо бил пораснал с около 120 г спрямо предната седмица (според статистика, реално не знам дали е така)!!! Яко яде ха ха ха. Все още е слабо телце, което тепърва ще се налива с бебешки пухкавини 🙂 Майтапим се, че ще се роди мускулесто бебе 😀

14-24-sedmica

Симптоми
Линея негра става все по-негра 😀

Тегло
Качила съм около 6.5 кг за 5.5 месеца бременност. Очаквам да ударя 15 кг в края, да видим 🙂

Храни, които не понасям
С храната сме приятели, ям си като преди бременността. 2 големи хранения на ден, 1 малко хранене, обикновено плодове. Не знам защо вече имам място за 2 големи хранения, а в началните седмици сякаш ми се беше свил корема и храната ми оставаше на слънчевия сплит. Сега мога да ям по-големи количества, но определено след това кожата ми отеснява.

Храни, които обичам
Нищо, на което да налитам и да копнея.

Една вечер питам Милото дали имаме шоколад? Обикновено купувам няколко 70% какао да има и той си яде по 1-2 блокчета на вечер?!!!!! Ама кой яде по 1-2 блокчета!!!! Или ям ½-1 или не ям 🙂 И Милото казва „Не, няма шоколад, да ида ли да ти вземе?“ Това се случва в 23 часа. Стана ми забавно и казвам „Не, това не е бременно желание за шоколад, споко, ще мина и без него“.

Така че, все още не сме ходили посред нощ да купуваме храна, макар че се е случвало преди да забременея.

Тренировки
Тази седмица тренирах само 2 пъти. Имах много задачи в магазина и прекарах 2 цели дни там. Срещнах се с много читатели, ужасно мило беше! Имах и обичайната ми работа. И прецених, че ще тренирам по-малко. Не съм снимала.

Вече е готова програмата за бременни за първи и втори триместър. Остава ми да снимам програмата за начинаещи, която бях планирала да снимам през трети триместър, за да е подходяща за всички триместри. Освен това програмата за бременни, които са начинаещи (ниво 1) наистина е супер лека и да може да се използва от всички (стигат да нямат здравни противопоказания). Ниво 2 и 3 са си обичайните по-хард нива, но с по-ниска интензивност и без подскоци.

Изминати стъпки

bremennost-sedmica-24-fitbit

Сън
Спя малко според мен, но качествено. Въпреки ходенето до тоалетната, след това успявам да заспя дълбоко.

Стрии
Нямам, ура! Продължавам да се мажа фанатично, като редувам:
Масла от ший и карите
Масло от шипка
Мустела
Масло за бременни

Бележка от Руми декември 2018: През цялата бременност и няколко месеца след като родих се мажех с най-добрите масла за предпазване от стрии, които заедно с лабораторията, с която създаваме козметичната ми линия, събрахме в един продукт: Био пухкаво масло ЗАЩИТА ОТ СТРИИ.

Какво прави бебо
Живее си живота 😀 Кръжи в орбита. Има си график. 40-60 минути спи, 40-60 минути рита. Като не рита мисля, че спи.

Настроение
Отлично, все така позитивно. Хем се информирам, хем гледам да не прекалявам, защото както казах, липсата на информация те прави по-смел.

Често ми казват „спи сега, че като се роди няма да спиш“. Е, защо пък да е така при мен? Може да е всякак и както и да е, няма нужда от сега да го мисля и да се стресирам колко ще е лошо. Каквото, такова.

Или „почивай си сега, после няма да можеш“. Надявам се да мога 🙂 Моля, оставете ме ненаплашена и неинформирана на тази тема 🙂

Липсва ли ми нещо
Липсва ми време да се насладя на бременността. Опитвам се да подредя работата и ангажиментите си, така че да съм спокойна след раждането. Затова работя повече. Дала съм си срок, когато ще намаля темпото. Искам да правя дълги по 1 час медитации и да отделям повече време за връзка с Бебо.

За мен бременността е много силно емоционално и духовно изживяване. Освен външните, физически промени, в мен се случват духовни и емоционални промени, за които нямам нужда да говоря. Това е лично изживяване, което нямам потребност да споделям.

Изненада съм, колко много ми дава Бебо. Колко по-силна и по-слаба ставам. Много противоречиво, но нямам нужда да го разбирам. Усещам.

Нямам идея защо написах горното под „Липсва ли ми нещо“, странно ми се вижда, но така ми дойде.

В очакване на
Бейби шауър 🙂 Английска дума за празнуване на идването на бебето. Приятелка предложи да организира и аз се съгласих. Много е рано още. Предполагам в края на 8ми или 9ти месец се прави, а аз съм само 5.5 месеца.

Покупки
Нищо бебешко не съм си взела. Само нова чанта, защото предишната се беше изтъркала и ходех като „клошарка“ по мои думи. Но то трябва време да влезеш в магазина и да си купиш. И късмет да не обикаляш 3 часа, когато имаш само 20 минути 🙂 Имах късмет 🙂

За чантите имам много изисквания, като основното е да ми влиза лаптопа и да приличат на дамска чанта, а не на чанта за лаптоп.

Въпрос
В кой месец да пазарувам за бебето?

Мисля си за 9ти, но ако пък вземе да се роди по-рано? Може би втората половина на 8ми месец?

Мисля си да му взема повече бодита, че да имам да сменям, ако се намокрят и да не пера като луда. А красиви дрехи, като за навън или за гиздене, да са малко?
Искам да взема повече бройки от нещата, които се използват всеки ден, за да не оставам без и да трябва да пера често. Също така не ме притеснява, че бързо ще станат малки, защото ще ги подаря на други бебета след това.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!