Да закусвам или да не закусвам? Какво да закусвам?


Започвам с уточнението, че закуската е първото хранене за деня, което означава, че може да е в 7 или 14 часа.

Какво закусваш или какво не закусваш има огромно отражения върху храненето ти целия ден. Върху това дали ще си постоянно гладна и ще мислиш за храна или ще се чувстваш сита и щастлива. Какво ядеш на всяко хранене се отразява на това колко и какво ще ядеш на следващите хранения.
Да си сита, да нямаш прищявки и силен глад е пряко свързано с това какво си хапвала преди това.

Гладът и прищявките се контролират чрез избора ти на храна – от това какво ядеш и какво не ядеш.

Например, ако си направя закуска от яйца, с масло и кашкавал, след това целия ден искам да хапвам често и повече мазни храни и много бързо натрупвам огромен брой калории. В същото време тази закуска е много засищаща и подходяща за друг човек. Даже напротив, за друг човек тази закуска може да има точно обратното действие, т.е. да го засити за дълго и да не мисли за прищявки.

Когато пропускам да хапна веднага след събуждане и хапвам чак на обяд, чувствам се сита дълго след това хранене, нямам прищявки и глад и следващото ми хранене е поне 4-5 часа след първото, често и 6-7 часа след него. Има значение и колко ям. Предпочитам да ям големи количества храна, 2-3 хранения на ден.

За друг човек това хранене може да не е изобщо подходящо, защото има хора, които колкото повече храна ядат, толкова повече им се яде. Колкото по-малко храна приемат, свива им се корема и не могат да поемат голямо количество храна, което води до по-малко общо количество храна за деня.

Моят метаболизъм е уникален и не се интересува какво казват изследвания за това дали да се закусва или не и какво и колко да се яде. Моят метаболизъм не се интересува от това какво работи за теб. Не се интересува колко често ти ядеш и какво ядеш.

Моят метаболизъм си е мой, опознала съм го чрез експерименти и следвам каквото работи за мен, така че да се чувствам сита, здрава и да не мисля за храна между храненията.

Ако след закуска си доволна, щастлива и не мислиш веднага след това кога ще е обядът и каква бисквитка ще похапнеш, значи това е твоята закуска, без значение дали е в 8 или 11, дали е яйца или плодове 🙂

Ако искаш да си здрава и в перфектна форма, трябва да намериш какво работи за теб!

Твоят метаболизъм работи както работи и не се интересува от Палео, веган, без глутен или каквито и да е правила.

Имам клиенти, които след хапване на плодове сутрин, след това много бързо огладняват, разбирам ги 🙂 Предлагам им вариант да се насладят на любимите си плодове, комбинирайки ги с нещо друго (мазно, ядки примерно) за да се заситят 🙂

За друг е немислимо да яде плод, смесен с нещо друго 🙂 Или изобщо да яде плодове на закуска!

Сигурно си чувала, закусвай, това е най-важното и задължително хранене.. 🙂 Но, защо да се тъпчеш в 8 или 9, ако не си гладна, та ти имаш свой ритъм на живот 🙂 и уникален метаболизъм!

Ако искаш да ти помогна да намериш твоя начин на хранене, изпрати ми имейл само с 2 думи „Искам промяна“ и започваме да търсим какво работи за теб. Виж какво постигнахме с други читатели, които не знаеха как да се хранят и намериха своя начин на хранене.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!