Отслабване Диляна

*Диляна се снима за първи път след 2 месеца на програмата, така че няма снимки от началото.

Започни своята промяна сега! Никога няма да е удобно и винаги ще има пречки. Трябва да се научиш да се храниш, докато се случват обичайните ежедневни неща. Ако искаш да работим за твоята промяна, изпрати ми имейл само с 2 думи „искам промяна“.

Публикувам снимките и писмото на Диляна по нейно желание. Тя е от кърмещите и отслабващи майки. Може да се влиза във форма и докато се кърми, като към храната от менюто има допълнителна храна всеки ден, за да се добави енергия за производство на кърма.

Намаляването на храната веднага дава отражение върху кърмата, така че в рамките на 2 дни се нагласява допълнителното количество храна (индивидуално е). Така след спиране на кърмене има готово индивидуално меню и в същото време не страда количеството и качеството на кърмата.

Писмото на Диляна много ми хареса, защото е споделила какви са били трудностите. Въпреки, че се опитвам максимално да ви улесня в готвенето и тренировките, все пак без усилие, воля и желание от страна на Диляна, тя нямаше да постигне това! Поздравявам я за силния характер и затова, че не се отказа през най-трудната първа седмица!

За около 4 месеца -12 кг., -11 см талия, -11 см ханш, -9 см бедро :))

Здравейте, на 31 години съм и майка на 2 деца. Още при първата бременност качих цели 26кг. и след това така и не можах да възвърна теглото си (53 кг.), все достигах до 59-60 кг. Толкова забременях и с 2-рото ми дете.

След като родих, улисана в грижи за бебето, забравих за външния вид, а „загрижени“ роднини все следяха да ям достатъчно, за да имам кърма. И така бебето стана на 6 мес. и аз реших да се кача на кантара. Направо се потресох като заковах 73 кг. – та аз толкова тежах като родих, а може и по-малко.

Направо се отчаях от себе си, беше ми писнало всички да ме успокояват, че така е като си майка на 2 деца и т.н. все „успокояващи“ думи от сорта, че собствения ти живот е приключил. Да не говорим за пазаруването на дрехи, даже пазаруване е силно казано, просто от вратата на магазина питах дали имат нещо като за мен.

Тогава си казах,че не мога да продължавам така, но тъй като не обичам диетите, започнах с упражнения на една известна личност (умишлено няма да спомена името). Но.. (естествено, че има но) едно на ръка, че не свалих почти нищо, а и като „подарък“ получих болки в коленете, кръста и гърба.

Пак бях в задънена улица и достигнах до извода, че без диета няма да стане. Никак не обичам диетите, винаги съм ги смятала за тежест – ядеш някакви гадни неща, които не обичаш и се молиш по-бързо да свърши диетата, за да се натъпчеш като човек 🙂 Затова отворих Интернет и исках меню, което хем да ми харесва, хем да не те оставя гладен и да е хранително (все още кърмех, но за кърмещите все пак искам да вметна да не го правят преди бебето да е захранено с твърда храна, моето беше на 10 месеца).

Изглежда трудно нали, но тогава съвсем случайно (или може би не) попаднах на сайта на Руми. Бях направо като хипнотизирана, нищо друго не отварях на компютъра, за 2-3 дни изчетох всичко – менюта, упражнения, отзиви на вече отслабналите, и бях абсолютно сигурна, че това е моят човек :))) Даже се ядосвах как не съм я открила по-рано 🙂

Беше средата на май, когато и писах какъв е моят случай, какво искам да постигна, какво обичам и не обичам да ям. Получих веднага отговор от Руми, прати ми персоналното меню и упражненията и започнах.

За менюто: Бях много ентусиазирана, защото менюто беше напълно съобразено с вкусовите ми предпочитания, количествата не те оставяха гладен, пълна идилия … но кратка. Въодушевлението ми секна още първите дни, когато трябваше да откажа шоколадите и всички сладки неща.

Била съм пушачка и отказах цигарите веднага като забременях без проблем, но това беше мнооого по-трудно, просто си беше кошмар. Идеше ми да убия някой, ставах и лягах с ужасно настроение. И така 1 седмица (а ми се стори месец), после сякаш всичко мина и свикнах, даже виждах изкушенията в шкафа, но вече не ме привличаше нищо.

А Руми беше винаги насреща да ме окуражава и да отговаря на всичките ми въпроси. Смело мога да кажа, че не съм чувствала глад, което беше целта. И така на шега или не изкарах 2 месеца на менюто, а мислех че, няма да устискам и седмица 🙂

Зорът беше в началото, после някакси организмът се нагоди и изобщо не ми правеше впечатление. Дори и след тези 2 месеца продължавах да се храня по същия начин – без сладко и тестени неща и най-странното е, че ми харесваше :))

меню оптимално тегло диляна гръб

Друго голямо предимство на това меню беше, че всички рецепти бяха максимално опростени. Повярвайте, с 2 малки деца, нямах никакво намерение да варя, пека и т.н някакви манджи по цял ден, исках всичко да е максимално лесно за приготвяне и това беше идеален вариант за мен 🙂

Най-много се радвам, че с помощта на Руми успях не просто да отслабна, а преборих навика да се тъпча и промених изцяло хранителните си навици и в един момент персоналното меню се превърна в начин на живот 🙂 Е,не искам и да ви лъжа, позволявам си по някое изкушение от време на време – като награда за добрата работа :)))

За тренировките: Още в началото като намерих сайта бях много впечатлена. Много ме впечатли, че на всички упражнения Руми обясняваше как е правилно да се изпълняват, как да се разтегне и колко е важно това – все неща, които научавах за първи път.

Започнах с тренировките веднага, началото пак не беше никак розово 🙂 Първата седмица такава мускулна треска имах, че не можех да стана с бебето от дивана:) Да не говорим,че половината от упражненията не можех да изпълня. В началото не можах и 1 лицева опора да направя, да не говорим за странична дъска, а сега елате да ме видите – лицева опора и преминаване в странична дъска и „kick back“ :))) Чак не мога да повярвам колко съм задобряла:)

Мисля,че това е най-приятното – да виждаш как напредваш и с всеки ден надхвърляш собствените си възможности.

Много трудно ми беше и да намеря време за тренировки, общо взето денят ми е доста запълнен. Но Руми винаги беше насреща и ме окуражаваше да тренирам когато мога и имам време. Понякога се е случвало да тренирам в 8 или 9 вечерта, но вече знаех, че важното е да се тренира:)

А много са ми ползите от тренировките и в най-обикновени дейности като например качване с бебе на ръце и 3 пазарски чанти до 3 етаж :)) (без асансьор естествено). Просто се чувствам някак по-силна и жизнена, не се задъхвам като изкача 5 стъпала и върша много неща с лекота. Не мисля изобщо да спирам да тренирам,това се превърна в нещо като ритуал или по-скоро ритъм на живот, ако изтърва ритъма и сякаш всичко се обърква:)

И така като тегля чертата резултатът е:

За около 4 месеца -12 кг., -11 см талия, -11 см ханш, -9 см бедро :))

Всичките ми познати и приятели са изненадани от „пълната ми промяна“:)) А вече ходенето по магазини изобщо не е гадно преживяване. Онзи ден отидох да си купя клин, а жената в магазина ми казва „За вас S или М размер, но за съжаление само големи номера са останали“:))) Направо ми идеше да я разцелувам тая женица – даже не съм усетила кога съм преминала към малките размери, но е страшно приятно :))

Руми,благодаря ти наистина за всичко, рядко се срещат такива отзивчиви и мили хора като теб 🙂 Истината е, че без теб нямаше да се справя, подкрепата в такъв момент, когато се бориш сам със себе си е много важна.

А на всички момичета, които сега започват или се чудят дали да го направят – не се чудете, вярвайте в себе си и ще успеете. Не го отлагайте за утре, щом аз успях значи и вие ще успеете, щом аз имам време с 2 деца, значи и вие имате.

Не се отказвайте, колкото и да ви е трудно – хубавите неща се случват трудно, но пък така е много по-сладко, когато знаеш, че сам си извоювал всичко … е разбира се и с подкрепата на Руми. Оставете се спокойно в ръцете й, тя знае какво прави и винаги ще е насреща за въпросите ви. Пожелавам ви много успех!!!

Ако искаш трайно да намалиш теглото си, трябва да работиш за промяна на начина на живот. Виж какво представлява програмата за промяна на начина на живот. Изпрати ми само 2 думи „искам промяна“ и ще ти помогна да нагласиш храненето и тренировките спрямо твоето ежедневие.

24 comments

 1. Гери 10 октомври, 2012 at 12:21

  Браво Диляна,поздравявам те за упоритата работа и воля и за постигнатите резултати.Успех и още хубави емоции и постижения за напред

 2. Olga 10 октомври, 2012 at 12:42

  Браво!!!
  Наистина Руми има най-правилния подход към тренировките на цялото тяло. За съжаление, повече инструктори в фитнеса разработват програмите като за спортисти, многократни серии за определени мускули.

 3. Ивка 10 октомври, 2012 at 15:08

  Браво,Дилянка!
  Поздравявам те и аз ,като фиданка си ,Мила!
  И аз вече близо две седмици правя упражненията на Руми , когато резултата стане видим ще се похваля! Аз също съм в майчинство и ми остават близо 6м. още и за това реших да постегна корема ,дупето и бедрата/да по изгоря малко целулит/.
  Руми ,много е хубав сайта ти ,много се радвам и възхищавам на така добре поддържани жени ,като теб! Успех! Като настъпи промяна при мен ,ще ти се похваля!

 4. Teodora 10 октомври, 2012 at 16:05

  Браво! Страхотни резултати и наистина пълна промяна! Браво за волята, желанието и хъса! Все така да продължаваш!

 5. Десислава 10 октомври, 2012 at 16:38

  Страхотно ти си пример за това че дори и майките с деца могат да намерят време за себе си.Аз все още не съм майка и съм мислила след като родя един ден как ще поддържам формата си и дали ще намирам време.Тъй като и хората около мен ме плашат, че няма да имам време да тренирам както го правя от 2 години на сам.Но ето че ти моят отговор и че дори и с 2 деца на ръце ти с воля и желание си постигнала дои по-вече от хората,които нямат толкова много ангажименти.

 6. Rali 10 октомври, 2012 at 18:26

  Здравей Диляна!
  Изумена съм от резултатът ти – направо си чудесна! Това, което особено много ме впечатли е, че кожата на корема ти много се е прибрала. Така ли е наистина или само ми се струва? Аз след като родих имам увисване на кожата и толкова съм се отчаяла, че това не може да се оправи, че дори ми е минавало през ума един ден оперативно да ми я опънат…което изобщо не желая.

 7. Диляна 11 октомври, 2012 at 00:34

  Благодаря ви момичета за милите думи:)
  Рали ,да наистина корема доста се прибра,тези първите снимки не са от самото начало на диетата,а 2месеца след началото-там вече съм свалила около 7-8кг. и много си личи „увисването“.Просто тялото има нужда да свикне с новата форма и размери,сслед това свалях по-бавно и кожата взе да се изпъва.И при мен става бавно този процес,явно си е до организъм и до ген може би.Иначе и аз преди съм се замисляла за оперативния вариант,но много ме е страх от операции…след това пък мислех за татуировка,която да превърне дефекта в ефект,но и тази идея не ми допада много-представи си баба с татуировка на пъпа…:)))Та засега се радвам,че нещата си идват по местата от самосебе си.Пробвай с упражнения,вярно е,че резултата не е мигновен като с операция,но пък определено има резултат и не е болезнено:)Има и разни козметични кремове за стягане,аз доста измазах,но не съм сигурна за ефекта честно казано,пък и не е редно да ги споменавам тук…Също и ексфолиране поне 2 пъти в седмицата,така кожата се обновява и падат старите клетки,не се лутай да даваш луди пари за ексфолиант,най-сигурният начин е с утайка от кафе-лично изпитано;)

 8. Даниела 11 октомври, 2012 at 05:51

  Браво на Диляна и на Руми.Аз също съм кърмеща майка и благодарение на Руми,се чувствам превъзходно!
  Вземам приемр от теб и продължавам пълен напред!!!
  Благодаря,Руми!!!

 9. Плами 11 октомври, 2012 at 08:53

  Браво на Диляна наистина разликата е огромна . Браво и на теб Руми , невероятна си !

 10. Pegasus 11 октомври, 2012 at 09:30

  Поздравления за резултатите! И за мен тренировките станаха ритуал. Постоянно мисля за това. Понякога ме мързи, но като се разтъпча 5-6 минути и ми идва хъса, но аз имам огромен проблем с храненето и трябва да го поправя. Като казвам проблем не значи че се тъпча – напротив. А вчера като ходих да си купувам пуловер и продавачките ми викат ето ти размер L и аз гледам тъпо и им казвам… О… не… това няма как да ми стане, но все пак го пробвах и се потресох. Беше ми точно по мярка. Ако не бях срещнал сайта на Руми още щях да се тъпча на стола и да си казвам – ааа то с домашни тренировки няма да има никакъв ефект, трябва фитнес, бла…бла… Сега си тренирам в къщи и постигам много добри резултати. Е… по бавно става, но видимо вече съм по-пластичен и стегнат. Благодаря ти руми, а на теб Диляна – браво за страхотните резултати и продължавай така и за напред.

 11. Danny 11 октомври, 2012 at 10:40

  Браво, Диляна, имаш невероятна промяна дори и между 2я и 4я месец! Ти си идеалният пример, че когато човек иска нещо намира начин 🙂 Продължавай все така изглеждаш страхотно!
  Браво, Руми, за страхотните режими и упражнения ти си нашето вдъхновение 🙂

 12. nina 11 октомври, 2012 at 13:41

  И от мен голямо браво! Наистина страхотен резултат си постигнала, Диляна 🙂

 13. Диляна 12 октомври, 2012 at 10:26

  Благодаря отново на всички!
  Пожелавам на всички ви да сте по-здрави,по-слаби и по-красиви:)

 14. Ani 12 октомври, 2012 at 14:18

  Уау страхотен резултат Дилянка и Руми ,вие сте моят стимул за успех. Диди продължавай в същия дух аз вървя по твоите стъпки, но съм в началото на програмата да наистина първата седмица беше много трудна .
  Пожелавам успех на всички и Руми поздравления за всичко което правиш за нас .

 15. Honey 13 октомври, 2012 at 07:19

  Искам да поздравя Диляна за пълната промяна, но също и да дам съвет на всички момичета и жени, на които им предстои бременност и кърмене- не позволявайте да качите 20, 30 кг по време на бременността. Ще си спестите много нерви и гладуване. Аз съм на 32 години. Забременях на 30 години при килограми 55 (височина 163 см.). Качих 13 кг по време на бременността. Родих бебе 4 кг. На 5-тия ден от раждането бях 55 кг (разбира се с отпуснат корем и всичко останало), но факт, че в болницата бях свалила всички килограми. Докато кърмех по съвети на роднини и доброжелатели похапвах стабилно и зз 4 месеца качих 5 кг и станах 60 кг. – това за мен беше края на света- не можех да облека нито един панталон. Не съм висока и изглеждах като топче, все едно съм качила 100- едни бузи, ръчища- никак не изглеждах добре. Коремът ми беше все едно съм 4 месец бременна. Бях ужасно подтисната, а най- много ме дразнеха коментарите на хората „еее малко си по- пухкава, ама нищо, бебето е най- важно“. Все едно колкото по- дебела съм аз, толкова по- здраво е бебето- глупост, която само ме вбесяваше. Тогава започнах да чета сейта на Руми, като все още кърмех (кърмих 8 месеца). Упражнения започнах да правя през ден, а диета в буквалния смисъл не съм спазвала, по- скоро четях статиите на Руми- кога какво яла, съобразявах се със съветите й (например на повече от 30гр сурови ядки на ден, въпреки че са много полезни). Ще излъжа ако кажа, че съм яла каквото душа ми иска, просто контролирах много стриктно какво и колко ям, защото и с количествата храна също не бива да се прекалява. В общи линии започнах и продължавам да се храня разумно. 10 месеца след задочното запознаване с Руми съм 50 кг. ( с 10 кг по- малко) и изглеждам в пъти по-добре от преди да забременя- навсякъде имам оформени мускули, а съм доста слаба. Коремът ми е плосък, имам и плочки. Всички казват, че изобщо не личи, че съм раждала. НО продължавам да се придържам към едно доста умерено хранене (не ям сладкиши, пържено, шоколад, майонеза, баници и бял хляб, ям основно салати, яйца, печено месо, черен хляб, супи, плодове, ядки но не прекалявам с количествата) и правя упражнения. За корема се стремя да правя 200 упражнения всеки ден от Декември 2011, като правя различен тип, но с крайна цел натоварване на коремните мускули. Има дни, в които пропускам и ме домързява, но гледам да има 20 дни в месеца упражнения за корем. Отбелязвам си в един тефтер всеки ден числото 200 😉 да знам че съм се разписала с 200-те коремни упражнения. Понякога правя и обикновенни преси, но внимавам, защото класическите много натоварват кръста. Записвам си килограмите, обиколките. Цялото това „счетоводство“ ми дава усещане, че се извършва промяна :-). За мен това вече е начин на живот и се надявам да остане така. Отчитам факта, че всяко тяло е различно и при едни действа едно, при други друго- в случая разказвам какво е подействало при мен. Считам, че добрата визия се дължи 70% на това какво и колко ядете и 30% на тренировки, но едното без другото не може. Благодаря на Руми за мотивацията, която дава на всички нас чрез сайта си, поздравявам я за спортната фигура и пожелавам на всички да сте здрави и финни!

  • Руми 13 октомври, 2012 at 08:54

   Honey, уоу каква история 🙂 поздравления за резултатите и волята! Само за упражненията за корема да допълня, че ако правиш толкова много за корема, трябва да правиш толкова и за гърба (особено долната част към кръста). Ако упражненията за корем са ти тип поза Дъска, тогава и долната част на гърба се натоварва пропорционално. Дисбаланс в силата на корема и гърба може да доведе до болки в кръста.

 16. Honey 13 октомври, 2012 at 12:54

  Благодаря ти за съвета! Напоследък забелязвам, че ако правя упражненията вечер след като заспи бебо на сутринта чувствам дискомфорт в кръста.

  • Руми 13 октомври, 2012 at 13:03

   Honey, няма причина да тренираш коремните мускули повече от бедра, гърди, гръб и рамо. Ако тренираш бедрата това ще даде отражение върху корема. Тренирай с такова усърдие всички големи мускулни групи, а малки тренирай по-малко (ръце).

 17. Диляна 13 октомври, 2012 at 15:08

  Honey,разбирам те напълно:)Думите на роднините „ее няма нищо ,че си с няколко килца отгоре,нали имаш 2 дечица“ не звучат никак успокоително,напротив даже дразнят и то много,поне мен ме вбесяваха:))Ноо ти си доста по-напреднала от мен като гледам-50кг. браво.Това е следващата ми цел:)За сега държа 55-56 и не съм мърдала от близо месец,но и не диетувам,само упражненията правя.Най-лошото е ,че не може да се тича вече,мисля,че и това доста ми помагаше.сега се записах на фитнес само,за да ползвам пътечката,но сякаш не е същото.Странно ми е някак си,дори и тялото имам чувството,че е в по-различна позиция отколкото като тичаш навън…
  Тук не знам дали е мястото да те питам Руми как е добре да се тича на пътечка…??Различни съвети получавам уж от спортисти,но общо взето всички препоръчват да се редува бавно с бързо темпо за изгаряне на мазнини.

  • Руми 14 октомври, 2012 at 12:02

   Диляна, бягането на пътека няма нищо общо с бягането навън. Прави си различни тренировки, за да не се адаптира тялото ти. Когато ти е мързеливо прави равномерно кардио, може с малък наклон. Когато ти е по-трениращо, прави си интервали 20-30 секунди на макс, 20-30 секунди умерено темпо. За да бъде кардиото ефективно за горене на мазнини трябва да е на гладно. Много често чета как с 10 минути високо интензивна аеробика се горели повече калории примерно от 30-40 минути аеробика с нормално темпо. Това може да е вярно, ако е пробягано едно и също разстояние и в двата случая. Но обикновено за такава разлика в продължителността не може да се свърши повече работа за 10 минути. И високо и ниско интензивното кардио имат ползи и е добре да се комбинират. Ниско интензивното е доста скучно и често предмет на шеги как хората, които го практикуват приличат на хамстери (нали въртят едно колело за занимавка), обаче има място в тренировките. Ниско интензивното кардио може да се съчетае много добре с тренировки с тежести в залата, ще даде страхотен резултат – примерно 2 пъти седмично след силова тренировка за горна част на тялото – 15 минути лека аеробика. А отделно 1 път седмично може да има високо интензивна аеробна тренировка, която да е единствената тренировка за деня. Важно е здравето на стави и връзки в дългосрочен план – трябва да се пазят, ако ще се тренира цял живот 🙂 А бягането натоварва коленете и хора с проблемни колене изобщо не могат да толерират бягане и подскоци.

 18. живко 14 октомври, 2012 at 02:52

  здравейте ! Първо искам да поздравя Диляна с постигнатите резултати .Аз също имам проблем с наднорменото тегло и искам да споделя ,че се хванах с протеиновата диета на Руми това лято и резултатие ми са доста задоволителни.За периода от 1 юли-15 октомври ( 3 месеца и половина) свалих 21 кг т.е от 108 кг сега тежа 87кг.Изчетох с голям интерес всички диети и най ми допадна протеиновата.Не съм привърженик на домашните упражнения и затова реших да ги заменя с каране на колело.Купих си колелото малко след като започнах диетата и започнах да го карам всеки ден след работа по плажа над-вечер и за не дълго време успях да стигна до пробег от 25 км които ми стана задължителен почти всеки ден с изключение когато вали или съм извън града по работа.Благодаря на този сайт и най-вече на Руми за предоставените диети и съвети към хората който имат нужда от помощ .Не знам дали е тук мястото но бих искал да попитам Руми има ли проблем да продължа да спазвам диетата след такъв период или мога да изкарам още малко така? Целта ми е да сваля още 7 кг а ме притеснява това ,че в момента свалям по много малко може би защото организма ми привикна или има нужда да променя режима си по някакъв начин ?
  Благодаря предварително и пожелавам успех на всички !!!

  • Руми 14 октомври, 2012 at 12:04

   живко, по-добре е да редуваш периоди на диета и периоди с повече храна. Когато има застой в чистенето на мазнини се увеличава храната (макар повечето хора да правят обратното). Зареждаш с въглехидрати 2-3 дни и после пак на диета. Или 1 седмица диета, 1 седмица повече енергия. Добре е да добавиш упражнения за горна част на тялото (лицеви опори, набирания, спринтове (под 100 метра, 10 пъти) за задно бедро и глутеуси).

 19. Диляна 15 октомври, 2012 at 14:44

  Благодаря ,Руми:)Точно така и аз си ги представях нещата,мерси за изчерпателния отговор:)Знаех си,че ти си точния човек за такива въпроси:)
  Благодаря отново за всичко,което постигнахме заедно и ще продължим д апостигаме разбира се,защото имам още цели за гонене:)))

Коментарите са заключени