Серумът GLOW не е само с антиЕГН, но и с лековит ефект


За новите читатели: GLOW е изцяло натурален серум, базиран на рецепта, изпитвана и подобрявана в течение на години и съставен от 100% био масла. Нанасяйки се всяка вечер, подхранва кожата на лицето с ценните вещества през цялата нощ и на сутринта тя е нежна, сияйна, с равен тен и незабележими пори. Серумът може да се поръча тук.

Ако имаш чувствителна кожа или акне, или си бременна, или кърмиш, тогава виж серума PUGA, който е формулиран специално за тези състояние.

Това е втората част на поредицата „Кое прави серумът GLOW толкова прекрасен и работещ?“. В първата част споделих ползите от базисните масла, може да прочетеш тук, както и защо включих точно тях в съставките.

Сега ще разкажа за етеричните масла: лечителите в състава на серума GLOW.

Етеричните масла в GLOW са специално подбрани, така че да имат лековит ефект върху кожата, душата и ума.

Ежедневно сме изложени на замърсена среда, която предизвиква възпаления на кожата. Ежедневно трябва да неутрализираме вредата от средата, ако искаме да имаме здрава кожа и да отложим появата на бръчки възможно най-късно.

Живеем във време, в което всеки ден решаваме много проблеми и трябва да намерим начин вечер да изпразваме главите си от мисли и душата от емоции, които ни зареждат негативно.

Етеричните масла са страхотни за овладяване на стреса, негативните емоции и в същото време имат феноменални ползи за кожата!

В серума GLOW са вложени мощни етерични масла с терапевтични свойства

Етерично масло от тамян – емоционален и физически щит

Това е масло от смолата на дърво и има силен аромат и силно действие. Смолата предпазва растението и помага да заздравяват раните на дървото (нарушенията на кората му). В ароматерапията и енергийно се свързва с предпазване, нещо като физически и емоционален щит.

За ползите на това масло бях чела много, но понеже е етерично масло, не смеех да си правя смеси с него (предвид автоимунните ми предизвикателства). Етеричните масла се различават от базисните по това, че са много концентрирани и се използват в малки количества.

Количеството трябва да е малко, но достатъчно, за да има лечебно действие. Маслото от тамян се приема и вътрешно (по 1 капка) и след консултация със специалист. Едно и също нещо може да е и лекарство и отрова, в зависимост от дозата.

Бях опитвала да сложа в маслото от шипка тамян, но нямах представа дали го използвам в достатъчно добра концентрация, за да усетя ползите му. По-скоро се притеснявах да не прекаля с концентрацията и се презастраховах с малко количество.

Когато започнахме да работим с лабораторията, бях спокойна, защото имат средствата прецизно да дозират маслото от тамян да е в процент, който е достатъчно висок, така че да има ползи и достатъчно нисък, за да няма вреди.

Включихме маслото от тамян в GLOW заради противовъзпалително му действие, също помага при белези, заздравяване на рани, успокоява. И най-вече, защото се използва за лечение на емоционални и физически травми. В комбинация с антиБръч свойствата му е страхотен избор за вечерна грижа за кожата.

Маслото от тамян има специфичната миризма, от която ЕГН-то си плюе на петите 🙂

Етерично масло от безсмъртниче – естествен кожен „антибиотик“

Да уточня, че това не е истински антибиотик, а натурално средство, което действа подобно, така както чесънът има това свойство 🙂

Латинското му име е Helichrysum – хелио – слънце и хрисо – злато или Златно слънце.

Интересен факт е, че това растение може да издържи 2 години без вода. Разказват се легенди, че цветовете на безсмъртничето се похапвали от Гръцките богове, нали са безсмъртни 😉

В последните години много изследвания са направени, за да се докажат естествените му анти бактериални, антиоксидантни, противогъбични и противовъзпалителни свойства.

Ползите заради, които го включихме в серума GLOW – противовъзпалително, заздравява рани, използва се при мускулни травми и намаляване на болката, намалява белезите по кожата. В съчетание с анти бръч свойствата му, win win 🙂

Макар ароматът на това растение да не ми е супер любим, исках серумът GLOW да има силна и натурална защита срещу гъбички, бактерии, и възпаления, за да не се налага отделно да третираме вредите, които ни нанася замърсената среда.

Мръсният въздух и цигареният дим състаряват и причиняват постоянно възпаление на кожата. Добра практика е тези дразнители да се неутрализират всеки ден преди да са нанесли голяма вреда.

Етерично масло от роза – свързва тялото и душата

Изключително ценно и сложно масло. Успокоява душата и съзнанието, доставя мир и хармония на духовно и физическо ниво. Това масло подхранва съчувствие, вяра, увереност, себе приемане и сексуалност. Това е едно от най-нежните масла към кожата.

Внимание: това е етерично масло и за да се извлекат ползи, трябва да се използва в малко, но достатъчно количество.

В козметиката се прилага заради силните му регенериращи, противовъзпалителни и антимикробни свойства. Има способността да засилва действието на други масла, когато се използва в блендове. Влияе добре и на мускулите при спазми и болка, на репродуктивната система (балансира, ПМС), действа успокояващо и антидепресивно, афродизиак.

С това масло имам hate-love връзка от времето, когато бях малка и всичко миришеше на българска роза. Просто нямаше други аромати в България. Всичко се ароматизираше с Българска роза и за мен това беше символ на липса на разнообразие и принудително уеднаквяване. Години наред, когато чуех за Българска роза имах чувството, че някой ме ограничава.

Когато започнах да чета за ползите от маслата, постоянно ми изникваше информация за това масло, колко е ценно, полезно и как е по-скъпо от златото. За производството на 1 кг розово масло са нужни 3000 кг розови цветчета. В 1 капка розово масло има много сила и аромат!

Чужденците се избиват за българското розово масло, което се счита за най-качествено и с най-силно здравословно действие.

Дадох му втори шанс като си взех бленд от масла на българска фирма, която произвежда основно за износ. Бях очарована от аромата и се чудех как може да помня негативни неща за него. Когато е в точното количество, ароматът е лек и ефирен, нежни нотки на нещо сладко и омайно. В съчетание с ползите му за кожата, душата, и физическото тяло, беше неизбежно да го включим в GLOW, още повече, че засилва действието на другите лечебни масла в серума.

Етерично масло от здравец – хормонален и емоционален миротворец

Маслото от здравец има способността да балансира хормоните, да намалява стрес и депресия, облекчава симптомите при менопауза. За кожата ползите от него са огромни – успокоява, балансира затова е подходящо и при суха и при мазна кожа. Задължително масло за зряла кожа!

В аромaтерапията се използва заради емоционалните и енергийните му ползи. Помага да си върнеш вярата в другите и света около теб. Да премахнеш бариери, да се освободиш от гняв и да се справиш с емоциите си. Счита се подходящо за хора, които се притесняват да се разкрият и да изразят емоциите си, помага да се отвориш към света и да се освободиш от негативни емоции.

В серума GLOW го включихме, защото има не само ползи за кожата, но и защото помага да балансираме емоциите си и да сме позитивни. Живеем в много забързано време, в което ни се налага да се справяме с какво ли не. Нашите предци не са имали по 20 проблема всеки ден, но ние имаме! Трябва всяка вечер да изтръскваме негативните емоции и да не ги пренасяме в сънищата си. Маслото от здравец помага да заспиваме с чисто сърце, докато се бори с ЕГН-то 🙂

Серумът GLOW съдържа 10 масла – 6 базисни и 4 етерични. Защо избрахме точно тези 6 базисни масла и какви са невероятните им ползи за кожата, може да прочетеш тук.

След години четене, проучване и опознаване на вълшебствата на природните масла, с най-добрата лаборатория в България създадохме серума GLOW, защото заслужаваме да се поглезим, да се докоснем до най-хубавите масла добити специално за нас (лабораторията поръчва всяко масло точно преди да произведем серума и влагаме само пресни, току що добити масла) и да се възползваме от даровете на природата :))

Живеем в изключително динамично време, носим много дини под една мишница – работа, отглеждане на деца, спорт, срещи с приятели 🙂 В последните мигове преди да заспим, се наслаждаваме на цяла една вселена от ползи, за да разцъфнем на следващата сутрин за нов ден изпълнен с приключения 🙂

Опитай серума GLOW и знай, че ще се влюбиш!

С любов,
Руми


Източници:

Siddiqui MZ1. Boswellia serrata, a potential antiinflammatory agent: an overview. link

Arieh Moussaieff,1 Neta Rimmerman, Tatiana Bregman, Alex Straiker,‡ Christian C. Felder,Shai Shoham, Yoel Kashman,# Susan M. Huang,** Hyosang Lee,** Esther Shohami, Ken Mackie, Michael J. Caterina,** J. Michael Walker, Ester Fride, and Raphael Mechoulam*. Incensole acetate, an incense component, elicits psychoactivity by activating TRPV3 channels in the brain. link

Dozmorov MG1, Yang Q2, Wu W3, Wren J1, Suhail MM4, Woolley CL5, Young DG5, Fung KM6, Lin HK7.. Differential effects of selective frankincense (Ru Xiang) essential oil versus non-selective sandalwood (Tan Xiang) essential oil on cultured bladder cancer cells: a microarray and bioinformatics study. link

Mikhaeil BR1, Maatooq GT, Badria FA, Amer MM.. Chemistry and immunomodulatory activity of frankincense oil. link

Rafie Hamidpour, Soheila Hamidpour, Mohsen Hamidpour, and Mina Shahlari. Frankincense, From the Selection of Traditional Applications to the Novel Phytotherapy for the Prevention and Treatment of Serious Diseases. link

Al-Yasiry AR1, Kiczorowska B1. Frankincense–therapeutic properties. link

Sala A1, Recio M, Giner RM, Máñez S, Tournier H, Schinella G, Ríos JL. Anti-inflammatory and antioxidant properties of Helichrysum italicum. link

Antunes Viegas D1, Palmeira-de-Oliveira A2, Salgueiro L3, Martinez-de-Oliveira J4, Palmeira-de-Oliveira R5. Helichrysum italicum: from traditional use to scientific data. link

Musabayane CT1, Kamadyaapa DR, Gondwe M, Moodley K, Ojewole JA. Cardiovascular effects of Helichrysum ceres S Moore [Asteraceae] ethanolic leaf extract in some experimental animal paradigms. link

Halil Erhan Eroğlu,corresponding author1 Ahmet Aksoy,2 Ergin Hamzaoğlu,1 Ümit Budak,1 and Sevil Albayrak2. Cytogenetic effects of nine Helichrysum taxa in human lymphocytes culture. link

Nazıroğlu M1, Kozlu S, Yorgancıgil E, Uğuz AC, Karakuş K.. Rose oil (from Rosa × damascena Mill.) vapor attenuates depression-induced oxidative toxicity in rat brain. link

Fukada M1, Kano E, Miyoshi M, Komaki R, Watanabe T. Effect of „rose essential oil“ inhalation on stress-induced skin-barrier disruption in rats and humans. link

Hongratanaworakit T1.. Relaxing effect of rose oil on humans. link

Boukhatem MN1, Kameli A, Ferhat MA, Saidi F, Mekarnia M. Rose geranium essential oil as a source of new and safe anti-inflammatory drugs. link

Sienkiewicz M1, Poznańska-Kurowska K2, Kaszuba A3, Kowalczyk E4. The antibacterial activity of geranium oil against Gram-negative bacteria isolated from difficult-to-heal wounds. link

Bigos M1, Wasiela M, Kalemba D, Sienkiewicz M.. Antimicrobial activity of geranium oil against clinical strains of Staphylococcus aureus. link

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!