Аеробна тренировка, която стяга корема и оформя бедра: HIIT#12


Прекрасни, нова тренировка, която задъхва и ускорява пулса 🙂 Идеално за горене на мазнини + някои от пуражненията са предизвикателство за бедрата и корема. Тази тренировка не е подходяща за начинаещи.

Ако изпълниш след освновната си тренировка за деня, минаваш на следващо ниво, защото HIIT (high intensity interval training) тренировките са изключително предизвикателство за аеробната издръжливост и след като вече си тренирала 20-25 минути, направо изцеждаш остатъка от силите си. Когато се натовариш повече от обичайното, възстановяването ти минава на следващо ниво и се адаптираш към ново ниво на нормалност, което е новата ти по-добра физическа форма. Не използвай този метод, често, за да не „прегориш“ и да стигнеш до изтощение. Но 1-2 пъти седмично, за кратко, може да добавяш 5 минути HIIT тренировка, след о сновната, за да се случи адаптацията на по-високо ниво.

Ако изпълниш тренировката преди основната си тренировка, ще имаш по-малко сили след това, защото HIIT тренировките са изключително изискващи ресурси от тялото ти. В такива случаи просто си вземам 1 минута почивка, като се движа из стаята, леко подтичвам, или започвам тренировката с по-леки упражнения, за да имам време да се възтсановя от HIIT натоварването в началото.

А може да изпълниш 3-4 пъти един след друг и само това да ти е тренировката за деня. Препоръчвам с 1 минута активна почивка между всяко изпълнение, така ще си по-силна и ще се раздадеш повече по време на HIIT тренировката.

7 интервала 10/50
1. 2 скока на ЛЯВ крак, на 3 ДЕСЕН крак скача на стол
2. 2 скока на ЛЯВ крак, клек на ДЕСЕН крак, скок ножица с ЛЯВ крак напред
3. Седеж с ръце на стол, скок нагоре
4. 3 скока стъпало докосва стол, 2 скока на 1 крак
5. 2 скока на ДЕСЕН крак, на 3 ЛЯВ крак скача на стол
6. 2 скока на ДЕСЕН крак, клек на ЛЯВ крак, скок ножица с ДЕСЕН крак напред
7. 2 скока на 1 крак, 1 скок Звезда

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!