Най-идиотските начини за отслабване


Тази статия е хумористична, моля не приемай лично, ако си правила някои от идиотските начини за отслабване. Искам да те успокоя, че всеки си има своите идиотски моменти, включително и аз. Няма как да знаем всичко за всичко, учим се постоянно, само за да разберем колко малко знаем.

Колкото повече чета на тема хранене и тренировки, толкова по-трудно ми е да съм категорична в отговорите си, защото виждам колко много не се знае все още за това как функционира човешкото тяло. Затова и в сайта споделям личен опит, опита ми склиенти и не залагам на терорията, освен ако не се е доказала с времето.

Благодаря за страхотните пожелания за рождения ми ден! Подкрепата ви е безценна!

И така да се позабавляваме 😀 Първи на стената на срама съм аз ..

Номер 1
Пиене на разхлабителни чайове.
Това е моята идиотия, добре че не се повредих. Имам история с един китайски чай в зелена опаковка, мисля че основно Сена (майчин лист) съдържаше. Втори курс студентка, с приятелката ми Мая живеем в една стая в 26 блок в студентски град. Ще пием чай всяка вечер, защото след около 7-8 часа разхлабва и трябва да идеш задължително в тоалетната! Та да се случва сутрин, а не през деня, когато не знаеш къде ще си и ще има ли тоалетна. А позивът дойде ли направо се припотяваш, ако трябва да стискаш, не че можеш дълго да устискаш … ох изпотих се само като си спомня …

Пиенето на разхлабителен чай ми хареса като идея, защото си имах запек още от малка. Та пием си чая, лягаме си, всичко точно. Към 6 сутринта усещам страшен напън чак ме боли корема. Търча в тоалетната и засядам. Да, ама имам и запек. Отвътре напъва да излезе, ама нещо на митницата не го пуска. Аха да излезе и не излиза, страшна работа. През това време приятелката ми получава позив и чука на вратата „Руми, излизай!“ Аз отвътре измъчено „Не мога, не излиза“. Тя „Тогава ти излез“. Аз „Не мога, чакай“. Тя „Не мога да чакам!“. Аз „Съжалявам“. Отвън вече усещам, че работата е страшна и Мая е готова да ме вади насилствено от тоалетната, а вратите в Студентски град не се заключваха, т.е. опасността е реална.

Обаче аз от тоалетната чиния не мърдам и съм готова за бой, щото всеки момент ще излезе и ако не съм на тоалетната ще стане страшно! Мая вече през плач крещи „Излизай!!!“ и тогава ми хрумва „Иди в Милена“. Чух тряскане на вратата на стаята и си отдъхнах. Мая отиде в Милена. Представи си в 6 сутринта някой да те събуди със силно чукане и без обяснения да нахълта в тоалетната ти и от дам да се разнесат страшни звуци. После Мая не ми говореше цял ден, ама на мое място кой ще даде тоалетната чиния без бой /женски бой с акане…това по никоя телевизия няма да го излъчат/?

Това не ни спря. Продължихме да пием чая, но с 1 час разлика 😀

/сменила съм имената в историята /

Бързото извеждане на хранителни вещества от тялото не дава възможност те да се усвоят. Може да се стигне до недостиг на витамини и минерали. Поврежда се лигавицата на червата. Може да се развие зависимост към този метод за „отслабване“. Практикувах го близо година!

Номер 2
Увиване с найлон и сауна костюм за топене на мазнини точно от увитите места
. Увиването с найлон не позволява на тялото да се охлажда и затова се потиш повече (тялото се опитва да се охлади неуспешно). Постигаш по-голямо потене, съответно обезводняване. Като хапнеш и пийнеш, водата ще се върне. Тук спадат и специални клинове за потене и аз имам такъв, пратиха ми го от фирма производител, за да го тествам, макар че им казах че не вярвам в това … Чисто нов е, тествах го дали е красив да снимам с него, но не става, твърд е, пречи ми преди още да съм започнала да тренирам. Спомням си, когато ходех на групови занимания имаше много момичета, които се увиваха с найлони и много вярваха в този метод.

Номер 3
Гладуване
. С гладуване няма спор, че отслабваш –гориш яко мускули и не толкова мазнини. След гладуване тялото приоритетно започва да трупа мазнини, та ако настане отново глад, да има запаси. А и как да трупаш мускули след гладуване, затова се иска тренировка. Не стига, че са ти заминали мускулите при гладуването, ами сега трябва да тренираш, за да си ги върнеш. Тренировките след гладуване са много трудни! Мускулният растеж се случва с много по-бавни темпове от трупането на мазнини. След гладуване се иска силна воля и малко храна, за да не замазнееш. Вече го знам и от личен опит. Фен съм на гладуването за здравословни цели, но не и за горене на мазнини. Да, ще гориш мазнини, но започнеш ли да ядеш трябва як контрол, реална самопреценка и да се познаваш много добре. Пощата ми е пълна с писма на хора отслабвали с гладуване и след това напълнели много повече. След гладуване и замазняване човек става по-мазен от преди, защото на едни и същи килограми с по-малко мускули, явно мазнините са повече отпреди.

Номер 4
Въртене на обръч за намаляване на талията и трениране на коремните мускули
. Със сигурност е някакво движение, но ако 20 минути ще въртиш обръч, по-добре скачай на въже или ляво-дясно. Поне ще изгориш някакви калории и освен корема, ще си тренирала и прасците, ще се повиши пулса, повече кислород ще стигне до всички тъкани. В цирка жените, които въртят обръч са с тънки талии, но не е заради обръча. Както и щангистите не са ниски заради вдигането на тежести, а защото ниските хора имат по-малка амплитуда на движение при изтласкване и от там са по-ефективни.

Ако обичаш да въртиш обръч, опитай видеото по-долу, забавно е и е весел начин да си активна в почивните от тренировка дни.

Като дете въртях обръч и много се забавлявах 🙂

Оставям те с презентация на супер ефикасни уреди за мускули 😉

А сега сподели за своите идиотии, супер интересно ми е и моля, без да спестяваш детайлите 😀

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!