Как влияе на форма ти връзката емоции-тяло


Как влияе на формата ти връзката емоции-тяло, /снимка Руми/
Прекрасна 💗
Ако си задаваш въпроса kак влияе на добрата ти форма връзката емоции-тяло, то тази статия е точното за теб попадение!

Нека те запозная как

Нашето тяло и нашите мисли, чувства и емоции са неразривно свързани. Всичко, което става вътре в нас – всяко притеснение, всяка радостна емоция, всяко дълбоко чувство на любов или разочарование, се случват във физическата ни обвивка. И тъй като целият ни емоционален живот се помещава в тялото ни, връзката емоции-тяло е супер силна. Толкова тясно са свързани, че ако едното има проблем и страда, то и другото изпитва затруднения.

Ето няколко примера

• Връзка Емоции-Тяло:

При продължителен стрес и изпитване на негативни емоции, тялото ни реагира, като нарушава съня ни или пък ни кара да се храним неконтролируемо. Това е неговият начин да даде сигнал, че се случва нещо нередно, с което трябва да се справим.

• Връзка Тяло-Емоции:

При продължително физическо неразположение, тялото реагира и започваме да изпитваме силни емоции – като гняв или пък депресивни симптоми.

Как се проявява връзката емоции-тяло

Връзката емоции-тяло е толкова пряка, че ако продължително време изпитваме дадена емоция, то тя започва да се проявява и физически – чрез различни дребни болежки, схващания, или пък по-сериозни прояви – като безсъние, мигрена, и др.
За всеки човек може да е различно, но тези сигнали на тялото са знак, че нещо с нашите чувства и емоции не е, както искаме.
И обратното – тъй като тялото ни произвежда хормоните, отговорни за изпитване на различните емоции и чувства, ако то страда, то и те се трансформират веднага – започваме да „не се чувстваме добре“.

Как връзката емоции-тяло да „работи за теб“

Знаеш ли, че тренирането подобрява настроението и ти носи позитивни емоции и усещания? След по-интензивно движение (тялото ни е създадено да се движи!) в тялото ни нахлуват ендорфини, т.нар. хормони на щастието, което веднага се отразява на емоциите ни. Ставаме по-радостни, балансирани, удовлетворени, в хармония със себе си.
❗️Тъй като връзката е двустранна, когато емоциите ни са в синхрон с целите ни, те оказват влияние и на тялото ни. В резултат ще отслабваме и постигаме мечтаната супер форма по-ефективно и бързо.
Най-новият ми курс B.E.S.T. работи точно за това!
Най-революционният курс за влизане в супер форма B.E.S.T. затворя кръга *Емоции-Тяло-Отслабване* и ти помага не само да влезеш в мечтаната форма, но и да я задържиш завинаги!
В рамките на 16 седмици тренираме кратко и ефективно, хапваме само любими храни, грижим се за често пренебрегваната част от нашата същност – емоциите ни – и постигаме целите си с лекота, мекота и любов към себе си.
И тази експертна комбинация от фино настроени инструменти се отразява видимо и на фигурата ти! Убеди се сама!
Виж повече за курса и се включи в него тук.
С обич 🫶
BEST Руми
П.П. Курсът BEST НЕ Е част от онлайн студио „Прекрасна“. Това са 2 различни инструмента, с които можеш да постигнеш целите си.

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!