Прекрасни, тренировка за корем за напреднали 🙂 Във всяко едно упражнение тренираме няколко мускулни групи. Коремът и дупето са ми любими теми. Корем тренирам нетрадиционно, като го включвам във всяко упражнение, защото мисля, че това е основата за добро здраве.

Да включваме коремните мускули във всяко движение е естествено. Под коремни мускули имам предвид не само видимите 6 плочки под и над пъпа, а целия торс или още известни като поясни мускули. Коремно-поясните мускули работят в синхрон с почти всички движения на тялото и затова целта ми е да стимулирам тази активация с всяко упражнение. Тренировката по-долу е с по-насочени към корема упражнения, които включват и други мускулни групи, като целта е да се получи спонтанна активация на мускулите около корема и пояса. Синхронизацията между дъх, мисъл и мускул изисква практика и не се получава от първия път.Интервална тренировка, 5 интервала 10/50
10 секунди за смяна на упражнение
50 секунди натоварване

1. Лакти на стол, колене над пода. Повдигане на ханш и колене. Корем, рамене, предна част на бедрата.
2. По гръб с обтегнати крака върху стол. Коляно към срещуположен лакет със задържане и редуване на страните. Корем, дупе.
3. ДЕСЕН лакет на стол, ДЯСНО коляно на пода. Повдигане на ханш с обтягане на крак и ръка, ханш надолу със свиване на крак и ръка. Корем, рамо, брич.
4. Бягане с крака напред и стегнат корем. Корем, прасци.
5. Като 4 ЛЯВА страна. Корем, рамо, брич.

 

Стопи мазнините и извай тялото си за няколко седмици

От Руми Илиева, сертифициран фитнес треньор
Виж как!