Кюфтета от Риба Тон


съставки за кюфтета от риба тонКюфтета от риба тон са супер нискокалорични, защото съдържат основно белтъчини и могат да се ядат, когато си на безвъглехидратно или протеиново меню.

 

Другото хубаво нещо на кюфтета от риба тон е че са много вкусни, лесни и бързи за приготвяне.

 

Продукти за 2-3 души:

 

  • 5 консерви риба тон филе в собствен сос (не в олио или друг сос)
  • Лук
  • 2 яйца
  • Чубрица
  • Червен пипер
  • Млян черен пипер

 

Рибата тон се отцежда от водата и се изсипва в тава. Върху нея се счупват двете яйца, добавят се нарязаният на ситно лук и подправките. Всичко се омесва добре и се оформят кюфтетата.

 

Пече се в гореща фурна около 20-30 минути, докато кюфтета придобият изгорял вид. Тъй като рибата тон е мокра и няма мазнина, кюфтета се сушат и пекат едновременно.

кюфтета от риба тонДаже и да изглеждат готови отвън, отвътре са доста мокри.

 

По-вкусни стават, ако се пекат докато придобият изгорял вид, което е измамно, защото от вътре не са изгорели.

 

Докато пека кюфтета от риба тон, нарязвам шопска салата, защото в тази комбинация това става безумно вкусен обяд или вечеря.

 

Ако не се изядат всички кюфтета с риба тон, тогава могат да се вакуумират и да се ползват за храна докато си навън. Ако нямаш машинка за вакуумиране, може и в обикновена торбичка, идеални са за чантата или раницата (тук със сигурност всички културисти ме разбират).

Получи специално внимание, като се присъединиш в Студио Прекрасна

Присъедини се към нас и се възползвай от премиум тренировки и рецепти.

Запиши се за нюзлетъра и ще получаваш първа специални предложения, полезна информация, нови рецепти, статии и тренировки 🙂


Всичко за добрата форма на едно място!